A mrcha zase prišla
☹ uz tolko sa snazime s priatelom o babo ze som zufala.....
teraz este ako naschval mi tie hnusne kramy zacali spinenim....co sami predtym nestalo....to bolo naschvallll.......:(
uz som si myslela ze je to tehu spinenie,,,,, a nic.... tie hnusne kramy prisli a este aj s vysmechom.....:( tak mi to pripada
baby co mam robit??????????????
mam 26 a som na pokraji :((((( fnuk
Ahojte dievcata.. dlhsie som tu nebola, sme kecavali s dendou cez IP... ale som sa potesila, ked som videla,ze sem zas pisete... dari sa vam? Ja som uspesne nasla ovulku, co bol moj ciel tento mesiac 🙂 .. teraz tajne dufam,ze z toho budu //,ale tak nejak o tom pochybujem,.. snazim sa nenamotat .. Ako ste na tom?
@lucka_220809 vitaj moja 😉
Tak ja ti budem drzat palce 🙂 .
@nera123 ahoj, no ďakujem že si si na mňa spomenula 🙂 ... ako som na tom? v podstate asi stále rovnako, teraz mám také čudné stavy s mrchou, už som si včera myslela že dojde každú chvílu a nič, je mi stále akosi zle, ale bolí ma podbruško, tak myslím že je to na ceste... no som už asi 44 DC... no neviem, asi budem musieť ísť k dokymu, ale moc sa mi nechce, lebo v poslednom čase chodím len po doktoroch a ešte tuto zistiť nejakú nedobrú infošku a to už bude na mňa veľa... 🙂 no ale tak doma srandujeme, priateľ sa teší a stále- no tak vidíš, si tehu... ja mu na to, že to by musel poslať nejakých šikovníkov... vraj mu dáky "nezbedníci" pred nedávnom ušli, ale tak to by musel byť podľa mňa čistý zázrak, som mu vravela, že to nie je až také jednoduché, ako si to predstavuje... a aby sa poriadne pričinil to nie ☹ .
No kopec srandy. Kúpila som si digitálny teplomer, že si budem merať bazálku a budem sledovať lepšie svoj cyklus a vypátram tú moju ovuláciu, ešte som s ním robila len pokusy, lebo chcem začať tak poriadne až od nového cyklu. No má to zvukovú signalizáciu, a ja ráno vstávam o pol šiestej aj s priateľom a tak pred vstaním som nacvičovala meranie a on o niekoľko dní, že čo to tu ráno pípa, a ja že to je teplomer... a on tak s počudovaním, že na ňom sa dá nastaviť aj budík ????? 🙂 🙂 ... Tak mi vravel aby som ten budík na teplomeri nenastavovala, lebo hnusne pípa a on má už nastavený na mobile.... No nasmiala som sa teda... 🙂 🙂
Ale tak vážne, všetky moje pocity, ktoré som tu naposledy zo seba "vyliala" stále pretrvávajú a už som aj unavená neustále to opakovať. Takže neopakujem nič a hlavne nikomu. Nemá to akosi zmysel a míňa sa to účinku. Chápem, že sme na to dvaja a tak mi zostáva na to pravé snažilkovanie čakať, buď kým konečne mm vyhodnotí že je všetko tak ako má aj podľa neho byť, alebo prehodnotí v sebe priority. Čo sa mňa týka myslím, že viac pre to urobiť nemôžem, hlavne sa teda musím snažiť nezblázniť sa z tej bezmocnosti.
Tak možno to vaše zariskovanie budete kočíkovať 🙂 ... jááááááj... to by bolo, čo?
@veonka a nerobila si si testik? 🙂 Podla mna by si si mala... lebo ono to sice nie je castokrat take jednoduche, a rovnako to byva niekedy nahodne tak jednoduche prave vtedy,ked je to najmenej pravdepodobne 😀 ... kolko zien otehotnelo ked si mysleli,ze ani nemohli alebo ked to vobec neplanovali...
Vyskusaj aspon pre istotu.. aspon budes vediet, s cim mas ist za tym doktorom, bo 44 DC by ti uz tehu test isto vysiel pozit,ak by si bola tehu 🙂
@lucka_220809 🙂 no to by asi už ukázal to hej, len vieš... nechcem byť sklamaná a viem, že sme sa teda zrovna nesnažili a tí "ušlíci" ... no neviem, tak ale ak sa to podarilo, vystrúham im medailu 🙂 . A potom vieš, ma mätie, že ma bolí v podbrušku, že mám fakt pocit, že mrcha prichádza a a to už takto zopár dní. Takže fakt už idem koľkokrát na záchod, že prišla a nič. 🙂 No, veď ako mne by nechýbala. 🙂 Inak nič, akurát sa mi hlava posledné dva dni pokrucovala a je mi trochu na vracanie, ale to je možno hormónmi. A to brucho, to je proste na mrchu. Prsia nič.
Ale tak bojím sa a hlavne teda aj ten cyklus je akýsi dlhý ak to teda má byť mrcha. Fakt sa bojím ísť aj k tomu dokymu. 🙂 Ale ak nepríde dozajtra tak zajtra testnem a ak nič, pojdem k dokymu.
@veonka ale vies,ze ked zacina tehu, tak ma zena take pocity ako pri ms.. 🙂
No ale ved nechcem ta ani ja velmi nahopkavat na nic, mozno ozaj sa ti len posunulo vsetko kvoli nejakym stresom.. moze byt.. Uvidis, ci ti pride ms. A mavas bezne taketo dlhe cykly?
Ja som tiez teraz zvedava,kedy dostanem (a ci hihi), lebo som mala ovulaciu az 17. DC (viem presne, bo som bola u dokiho merat folik tentokrat,bo mi ovu testy furt vychadzali negat.), tak neviem,ci sa mi ms neposunie o par dni tiez.. No po pripade by nemusela prist vobec, to by som sa najviac tesila 😎 ..ale nejak sa necitim tehotna,tak si od toho neslubujem nic.
@lucka_220809 no veď to je inak tiež super, že to nie je nejak lepšie rozlíšené ☹ tá mrcha a ten zázrak ... veď teda uvidím. Ale pôjdem to riešiť k dokymu, lebo sa aj bojím, aby teda všetko dobre fungovalo, keď to takto dlho trvá. V poslednom čase sa mi cykly nejak natiahli, to je pravda, mávala som tak 30 dní a teraz je to viac, ale takto extrémne som to ešte nemala. Myslíš, že ak to nie je tehu, môže to byť aj niečo veľmi zlé? Bojim.
Ja teda zajtra testnem. Držím ti palce, nech nepríde, a to že sa necítiš tehu, to tiež nemusí byť zrovna pravda... lebo mnohé ženy sa práveže necítia tehu a necítia sa ani na mrchu, takže zasa... 😉
@veonka nemyslim si, ze to musi byt nieco zle... to sa stava casto zenam, ze nepride ms a vyvola sa u dr. Takze sa nestresuj hlavne,... nemala si viac stresov alebo si neschudla v poslednej dobe? Alebo ak beries nejake lieky na nieco, aj to moze byt... Vitamin E je velmi dobry na cinnost zenskych organov.. skus kupit, mozno po case uzivania sa budes lepsie citit a sa ti aj upravia trosku cykly. Chod ist k doktorovi a budes mat jasno.. hlavne sa nestresuj a neboj... bude to ok 🙂
A mozno ti povie dobru novinku uz testik zajtra.. a ked nie, tak niekedy nabuduce alebo po nejakom case to pride 🙂
Ja sa teraz sledujem ako sisi, este ze mam tolko prace, ze sa nemozem na to tolko sustredit... o cca tyzden budem uz snad vediet,na com som 🙂
@lucka_220809 ďakujem, no uvidíme teda zajtra.. stresy mám tak bežne a myslím, že som neschudla. Vitamin E si rovno dám, lebo mám aj doma. Rozmýšľala som aj nad femi kvapkami, aby sa tie cykly nejak upravili a boli presnejšie. Závidím ženám, čo majú mrchu presnú na deň. Všetko sa potom snáď aj lepšie ráta. Ja chcem práve sledovať tú ovulku, lebo vôbec neviem kedy ju mávam. Ty si sa doktora pýtala, že kedy ju máš? Tiež by som chcela aby ma nejak on plus mínus usmernil, že kedy asi... no ale pri takýchto cykloch to je asi nemožné ☹
tak ak budú // umriem od radosti, a ak nie... tak uvidíme, čo povie doky.
To sledovanie sa, to je asi normálne, čas sa vlečie... jasnačka, ale tak za // to stojí. no, budem zvedavá 😉
@veonka no ja som si tento cyklus merala BT, a tu prvu polovicu mi strasne skakali teploty, takze som z nich nic nevedela urcit..ale bolo to aj preto,ze som sa to len ucila merat,teraz je to uz ok myslim.. no ale robila som si ovu testy od nejakeho 8 DC, a do 15 DC mi vychadzali negat, tak som z toho uz bola taka frustrovana... ani hlien som si nevedla celkom dobre urcit, hoci som uz mala pocit,ze tam je, ale raz tak, raz tak.. tak som sa nastvala a 16 DC som sla rano k dr na folikulometriu.. no a vtedy som tam mala akurat 19mm folik, krasny velky, tak som bola cela happy.. no a v ten den uz mi akuat aj ovu test vysiel //, hoci jedna este bola slaba... a dalsi den uz bola dost vyrazna, tak sme sa snazili, aj den po, no a ked som potom 18DC sla na kontrolu,uz tam ten folik nebol, co znamena, ze praskol a doslo k ovulacii... takze sanca na tehu je, ale clovek nikdy nevie,ci sa zadari alebo tak... Ale ja som bola happy hlavne za to,ze som videla,ze ta ovu je ok u mna 🙂 aj ked trosku taka neskorsia...
Dr ti to isto nebude vediet povedat len tak z vysetrenie, kedy budes mat plodne dni a ovu... to ti vie povedat az vtedy, ked tam vidi ten folik narasteny... a to je tak okolo polky cyklu - od 11-12 dny uz by mal byt... ked ho vidi, vie ti povedat aj kedy cca praskne a tak.. ved uvidis - pokecaj s nim, aj ked mnoho lekarov, ked sa este ani nesnazite na ostro alebo tak, tak ti povedia,ze nemas vymyslat a mate sa milovat s partnerom a pride to samo... a ze az ked sa vam rok nebude darit, tak ze to zacnete riesit... bo v niecom maju aj pravdu,lepsie je nestresovat okolo toho a neriesit to vsetko uplne technicky, lepsie je tak spontanne, psychika pri tom spravi vela... ale tazko sa to, ja viem,co to so mnou narobilo.. myslela som, ze otehotnieme hned a uz je to 5 mesiacov a uz to vobec neviem brat "len tak" 🙂))
@veonka no tak vidím, že to doma beriete aspoň s takým humorom...o to je ten život potom ľahší..no nie?🙂..ja tiež uvažujem, že by som si začala sledovať aspoň plodné dni...aby som sa trošku spoznala..koľko ťa vyšiel ten teplomer, ak sa môžem spýtať?..ešte by som sa chcela spýtať ohľadne bazálky..tá by mala byť tesne pred ovu nižšia či vyššia? či ako to vôbec je s tými teplotami, keď by som si ju chcela začať merať?
inak, my sme tiež zariskovali trošku počas plodných dní, čo som bola strašne prekvapená, lebo mi to navrhol priateľ..ja už som veľmi o tejto téme ani nehovorila..potom sa ma ešte raz iný deň spýtal, či to tak chcem..a ja že, keď ráta s tou možnosťou, že je to aj na ňom...a potom sa tak trošku zháčil, že radšej ešte teda nie,...tak som ostala trošku smutná, ale nútiť ho nechcem..to som si sľúbila..aby som potom z toho tehotenstva mala aj takú radosť, že sme to obaja chceli..mne má mrška prísť o týždeň a cítim sa tak normálne...v podbrušku ma síce sem tam pichá už dva týždne..tento posl.týždeň o niečo intenzívnejšie a častejšie..prsia boľavé a zväčšené, ale to mávam pred každou mrchou, tak to neriešim..uvidíme
a u teba to vyzerá celkom dobre 🙂 myslím tie príznaky...veď uvidíš🙂..a mne na to nezbláznenie pomáha aj to, že si poviem, že všetko je tak, ako má pre dobro všetkých a verím, že to čoskoro príde a budeme sa z toho obaja veľmi vytešovať 😀 ..možno aj bez cieleného snažilkovania, čo ty vieš 😉 tak daj zajtra vedieť, ako si dopadla s testíkom..uvidím, kedy dorazí kamoška mne..dúfam, že nedorazí 😅
@nera123 ahoj Neri.. co sa tyka BT, od menstruacie po ovulaciu by mala byt nizsia, a v case ovulacie, resp. tesne pred nou by mala trosku prudsie klesnut a nasledne rast a potom vyssie teploty az do dalsej ms. Skusaj merat, uvidis.. pre mna je to velmi informativne ale tak doplnujuco, celkom sa na to spolahnut neviem,bo mne to v tej prvej casti cyklu celkom skakalo tento mesiac..tato druha polovica je ale velmi jasna uz napr. Aj cas ovu bol, ale zmysel mi to dalo az vtedy, ked som na sone videla velky folik a dr povedal,ze je na prasknutie a nasledne mi vysiel pozit aj ovu test.. bez toho by som podla BT patrala po tej ovulke asi do dalsich vianoc 🙂))
Vela stastia s meranim...
@lucka_220809 aha.ďakujem, lucka. znie to dosť zložito, tak skúsim po tejto mrche, čo mi má prísť a uvidím...možno sa trafím 🙂 ...zatiaľ to nechcem ešte preto, aby som vedela, kedy priateľa naháňať 😅 , ale chcem si presne spoznať cyklus a potvrdiť si veci, aby som do budúca nemala problém. kúpim nový teplomer a začnem..a kde je lepšie si ju merať? priamo dole či v ústach?..blbá otázka asi, ale nechám si poradiť, aby keď raz začnem, tak som to nemusela meniť..
@nera123 vies co, ja som si to zacala merat v ustach, ale az take spolahlive to nie je. Od dalsieho cyklu si aj ja chcem merat v posve, je to ovela spolahlivejsie.. teploty potom vychadzaju celkovo vyssie, hoci o to nejde, ide o tie rozdiely.. ale je tam mensia chybovost - v ustach ten teplomer blbsie udrzis a nemas zabezpeceny ten unik tepla a pod. Aspon mne sa to az tak neosvedcilo, hoci vle bab si meria oralne. Uvidis,co ti bude vyhovovat...
Inak to nie je komplikovane...
Mrkni tu, tu je to celkom nazorne... http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi... (dufam,ze tu mozem dat takyto link verejne..ale su tam len tabulocky, z ktorych pekne uvidis)..
@lucka_220809 ďakujem ti veľmi pekne 🙂 preštudujem...a veľmi ti želám dve takéto krásne // na najbližšom tt 🙂
@nera123 dakujem..asi nebudu,ale kiez by tak bolo 🙂
no tak dnes ráno som začala s meraním...som 26. DC a asi taký 3. deň pred MS..bazálka 37, 2..tak uvidíme🙂...čo si o tom myslíte? ale to je asi normálka..
@lucka_220809 Ahoj moja 😎 . Tak ako sa citíííííííísss??? Teplota ???
@denda29 teplota dnes trosinku zase klesla, ale to mozno preto,ze som vstavala na velakrat.. a necitim sa vobec nijako speci,prsnik citim,tak asi uplne normalne dostanem ms, fakt fakt som si ista ze nie som tehu lebo ani naznak nicoho... asi sa na to uz ani nejdem zameriavat. Buduci mesiac by som mala mat ovela priaznivejsi - menej stresov,nervov,viac casu, aj drahy uz nebude robit nocne a vikendy budu volne 🙂 Aj sa tesim na to.. ale isto slzu vypustim ked ta ms dorazi ☹ grrrrrrr..dnes sa mi aj snivalo o tom ☹
@lucka_220809 Este nenôzes nic citit --- pamätas toto boli tvoje slova asi pred tyzdnom ked ja som cakala mrchu 😉 . Takze klud do mrchy mas este dost casu a ja ti silno drzim palce aby ti to vyslo a nasli si // . 🙂
@denda29 hehe, ano,ved viem, presne som ti toto iste vravela 🙂) ale asi je to tak,ze clovek caka aspon malinku zmenu oproti tradicnemu priebehu .. ale kiez by to tak bolo,kiez by si mala pravdu.. od stastia by som ta hadam prisla hned zavolat niekde na caj do Dunajskej Stredy 🙂
@lucka_220809 No tak to ti duplovane drzim palceky 🙂 caj si dam rada 😉
no baby mrcha ešte stále nič...1 deň zatiaľ len mešká, no mám taký divný pocit, že príde...včera som mala bazálku 36, 9 a dnes zase 37, 2...podbruško poboleva skoro stále a aj prsia...ale mám strašne stresové obdobie kvôli štátniciam a všelijakým vybavovačkám, tak aj preto mi možno mešká...no uvidíme..a vy ako sa máte?..dlho sem nikto nepísal, tak šup šup 🙂

@denda29 to je mi luto..ja som na utogestane tak u mna tonehrozi ale hned sko ho vysadim tak idem za tebou:(