A mrcha zase prišla
☹ uz tolko sa snazime s priatelom o babo ze som zufala.....
teraz este ako naschval mi tie hnusne kramy zacali spinenim....co sami predtym nestalo....to bolo naschvallll.......:(
uz som si myslela ze je to tehu spinenie,,,,, a nic.... tie hnusne kramy prisli a este aj s vysmechom.....:( tak mi to pripada
baby co mam robit??????????????
mam 26 a som na pokraji :((((( fnuk
@denda29 brala som ho 2 mesiace, niejak extra mi nezabral, akurát mám lepší hlien. Teraz beriem kvapky od Valoviča FEMI kvapky, je to to isté, tie isté bylinky, sú dostupné v lekárni a sú o niečo lacnejšie.
Brala som už aj Femibion lieky, tiež mi nepomohli, denda musíme skúsiť všetko 😉 ked chceme byť maminami
@gesipa femibion beriem aj ja... a ak ti zlepsil hlien,tak to je presne, co potrebujem... aspon dufam.. aj ked iste, zazracny liek to nie je.. ale snad pomoze aspon trosku.. drzim ti palce.. uz sa dlho snazis?
@denda29 môj manžel bol na spermiograme - a výsledky boli výborné, takže problém je u mna, mám hrozne nepravidelný cyklus, raz to je 39 dní potom 51 dní, kedy mám mať potom ovulku? Čítala som že medzi ovulkou a menštruáciou má byť 14 dní, no podla to čo sledujem ja mi to vychádza aj 30 dní. Pretože hlien a bolesť vo vaječníkoch pocitujem 14-15 den. Beriem duphaston na úpravu cyklu, uvidíme či zaberie, zatial prvý mesiac.
@lucka_220809 snažíme sa jeden rok, dovtedy som skúšala vitamíny ako femibion, femigard, teraz tie femi kvapky, papám listovú zeleninu, každý den pijem čaj alchemilku a stále nič, teraz mi dala doktora duphaston to sú hormonálne lieky, dúfam že mi upravia cyklus a zadarí sa, vy sa kolko snažíte?
@denda29 v piatok som dobrala prvé balenie duphastonu, do 7 dní by mala prísť mrcha, dnes je piaty den a mrcha nedohladne, Cez menštruáciu mám prísť k doktorke predpíše mi aj clostilbegyt, to je na podporu vajíčok a začneme s folikulometriou. Snažíte sa dlho? Ja už mám 26 r, manžel 29 r. velmi by sme chceli bábo, vieš ja som z dediny a tam každý každého pozná, každý sa ma len vypytuje a este nič, a kedy príde bábo, a nedarí sa vám,..... som z toho na dne.
@gesipa my sa snazime este len kratko, 4-5 mesiacov... zatial nic.. ja mam pre zmenu cyklus ako hodinky, ale posledne mesiace som sucha ako pust..aspon sa tak citim, neviem sa hlienu dopatrat, len v minimalnych naznakoch...predtym som mavala ovela vyraznejsi... teraz mam cyklus 28-29 dni, presne tyzden pred ms ma zacnu boliet prsniky a o tyzden na to mam mrsku. Cize teoreticky sa citim zdravo,len ked ms neznamena,ze clovek aj ovuluje, tak ak sa najblizsich par mesiacov nepostasti,tak pojdem aj ja riesit folikometriu... ale snad k tomu nebude musiet ani dojst, to by som bola najradsej... 🙂 sak ako kazdy asi...
@lucka_220809 ešte som počula, že je dobré pred ovuláciou začať brať kvapky na kašel, na vykašlávanie (bromexin, alebo neviem aké ešte všeljaké sú), že vrap podporujú hlien, volakde som to čítala, pokúsim sa to nájsť a pridám to sem.
@gesipa :D jeej, to su fajne rady, take zo zivota... keby si taketo diskusie ti nasi chlapi citali,tak si asi potukaju na celo :D
Urcite napis, budem rada... budem jest hocico, aj struhanu cibulu,ked bude treba 😎
@veonka veonka, tazko je mi radit ti, ty vies najlepsie o svojej situacii.. z mojho uhla pohladu ale - porozpravat sa so psychologom (alebo kymkolvek s dobrym nadhladom a pri kom sa nemusis obavat byt aj osobna, lebo ho to nezrani - t.j. nezainteresovany clovek) je len prospesne.. aj ja sama to mam velmi rada, ked mam moznost nieco takto zdielat, clovek si pri tom sam vie urporiadat veci, a hlavne, adekvatna spatna vazba niekedy cloveku otvori oci... a mozno ti pomoze aj taketo pisanie tu v tomto babskom klube 😉 Ak mas pocit,ze ti to ale prerasta cez hlavu, urcite sa neboj komunikovat to, idealne asi partnerovi... viackrat si pouzila slovo "potlacat", ze sa o to snazis... ja by som ti poradila presny opak - nepotlacaj nic, lebo to je to, co potom ma za nasledok, ze sa to prejavi niekde inde.. ako horucka - ked prechodis chorobu a tvaris sa,ze ti nic nie je, vyhodi sa ti herpes alebo postupne i daco horsie, nejaky zapal, hnis.. skratka - potlacanim veci nemiznu, iba sa stavaju nebezpecnejsimi, lebo sa stratia z dohladu a uz posobia tak,ze ich nevies okontrolovat. Skus vazne pokecat so svojim priatelom.. ked ma pocit, ze si pri nom nestastna, bude aj pre neho dobre, ked bude vediet, ako sa veci maju.. mozno , ked mu narovinu povies, ako sa citis, tak si sam uvedomi, ze nemate uz preco cakat, a veci sa vyriesia... muzi si malokedy domyslia... ked im hovorime, ze nam "nic nie je" na otazku, preco sme smutne, nedomyslaju si za tym castokrat tak, ako by sme si my na ich mieste... proste mam za to,ze co povies svojmu priatelovi, je jedine, s cim on moze operovat. Mozno ta prekvapi,ze ked mu povies na rovinu ako sa citis, citlivo, bez tlaku, ze vsetko pekne zvazi a nebude v tom ani vidiet problem 🙂 Drzim palce, aby to tak bolo, a najma, aby ste zacali o tom aspon hovorit... uz to je oslobodzujuce, chodit ako po vajickovych skrupinkach pri nejakej teme s najblizsim clovekom musi byt extremne stresujuce, rychlo rychlo z toho von.. drzim ti palce 😉
@lucka_220809 ja sa tiez pozrem tu v lekarni.
@denda29 jj, mrkni mrkni... 🙂 ja sa uz tesim, ako z prace ficim rovno tam a vecer sup sebe aj manzelovi... dnes rano, ked som uz bola taka sklesla, tak mi navrhol,ze mozeme kludne ist sa dat okontrolovat na vysetrenia, spermio a vsetko 🙂)) ...zlaty moj 😀 ale uz ma to aj preslo, a este pockam,ze co...
@lucka_220809 noo zatial ten moj nechce o tom ani pocut. aniho nebudem nutit. je to jeho rozhodnutie. Ale uz aj teste na doma. tak mozno skusim to objednat. ale este pockam. Aj ja uz mam dobru naladu. 🙂
@lucka_220809 www.fertility.sk/.../plodnost.../symptotermalna..., pozri si tento odkaz, sú tam rozpísané lieky ktoré podporujú hlien a naopak ktoré zabranujú hlienu.
@gesipa super, mrknem to 🙂... ja sa teraz snazim nebrat nijake lieky, ani proti bolesti...ale pozriem,nejake neskodne kvapky,ak by podporili hlienenie,tak super 🙂
@denda29 hned som mrkla na nete domace testy muzskej plodnosti, naozaj su dostupne.. nie su moc lacne...☹ Snad sa vam aj nam zadari aj bez nich co najskor ... ;)
@lucka_220809 no ved to nie je to lacne. tak zatial budeme iba snazilkovat a potom sa uvidi.
Som strašne prekvapená koľko žien má problémy s otehotnením. Keď vidím samé tehulky okolo seba mám pocit akokeby som mala problém len ja, ale jak tu čítam nie som jediná.
Je super mať také diskusné fórum kde sa môžme vzájomne posťažovať a zároveň povzbudiť.Ďakujem vám všetkým.... 🙂
dievcata, dakujem vam fakt za spolocnost... tiez si myslim,ze je to super, ze si clovek moze aspon ulavit a aj sa o vselicom dozvediet.. mna by samu nenapadlo kopu veci vobec zacat riesit.. a to este zatial beriem,ze sme v norme,ze to snad len nahoda zatial,ze sa nezadarilo... ale predsa, ked sa da, chem tomu pomoct ...
Heh, dnes som urobila asi tak polovicu z toho,co som mala,lebo som si same taketo veci citala a hladala 🙂 A prace mam pritom v tomto case nekonecnost!!! :D...aaaale za cim sloveku srdce pisti, na to si najde cas 😉
@lucka_220809 hmm..no chápem ťa, len vy ste s tým už obaja stotožnení...pre môjho to je teraz niečo také nové a ešte nemáme ani svoje bývanie zariadené, tak si nemôžem zatiaľ ani dovoliť pomyslieť na chronické snažilkovanie (aj keď by som veeeeľmi rada)...ešte ani neviem, či vôbec bude súhlasiť s týmto prvým pokusom, možno sa zľakne a bude po snažení...no ale veď na pílu tlačiť nebudem...aj tak je tu u nás vždy maličká nádej...keďže žiadnu inú ochranu nepoužívame..najradšej by som už bola na vašom mieste..v štádiu snaženia.. 🙂 ale stále verím, že to čoskoro príde..už sa ani pôrodu nebojím, a to som z toho bola strašný sraľko.. 😖
a lucka ešte k tomu tvojmu poslednému príspevku...aj ja ti ďakujem za povzbudivé slová a neboj, ja som dnes mala napísať 10strán z diplomovky a mám 1/5 naviac,...takže nič 🙂 a to preto, že srdce piští..
@denda29 Dendi,uz mam za sebou prve dve davky Femigardu 🙂 tesim sa,ze nieco pre seba v tomto smere robim...
Zelam ti dnes pekny dnik! (aj vsetkym) 😎
@lucka_220809 No ty si ale sikovna 🙂 . U nas to nemaju. Ale zozenu mi ho 🙂 . Teraz som dosla od dokilho folíííííííkikk ma 25mm este nepraskol. Zajtra mam ist znova. Vravel doki ze je to v poriadku aj sliznicu mam ok. Myslela som ze ten foliiik je uz velky a on my tvrdil ze je to akurat nemam sa coho bat. tak som zvedava zajtra ci tam bude alebo co 😅 😅
@denda29 waaaawwww, to je megapecka, strasne drzim palec... a drahy zvlada pri tej chorobe? no hrozne hrozne ti to prajem,nech sa zadari a nech nemusis potom femigard ani kupovat 😉
@lucka_220809 noooo je to pecka. Zatial doki povedal ze nech dnes nesnazilkujme a nech sa dnes este drahy lieci. Zajtra ma pozrie a povie kedy sa mame snazit. Je to tak trocha ako keby naoordinovane 🙂 🙂 . Mozno to nevyjde kvoli tomu ze moja polovicka nebude môct teraz kvoli chorobe ale nevadi skusim tak o mesiac hlavne nech sa mi vyzdravy 🙂 .
@denda29 urcite, a dolezite hlavne je to,ze vidis,ze to proste pocas toho mesiaca v cykle normalne u teba pride a da sa to krasne odsledovat 🙂 ... mna by uz toto celkom upokojilo asi ... Takze fakt - paste drzim a dufam,ze o par dni, alebo o par tyzdnov budes mat uz velky dovod na radost!! 😉

@nera123 no to som zvedava,ako dlho to vydrzis brat tak "nezavazne" 🙂)) mne to vydrzalo mesiac... ked som zistila,ze som po mesiaci neotehotnela, tak uz mi ten potvora cervik pochybnosti zacal liezt hlavou 🙂 plus, aspon u mna to tak bolo - akonahle som sa rozhodla dat tomu volny priebeh,okamzite som sa tak stotoznila s tym rozhodnutim mat babo, ze uz som na ine nebola schopna mysliet 😀 ... teraz je to uz lepsie..trochu som sa ukludnila :D :D a nemam z toho tolko stresu a viac si uzivam to,co je teraz 🙂
ale drzim palce... nech neprepadnes "chronickemu snazilkovaniu" tak skoro a nech si to viac vychutnavas v takej slobode ... ;)