icon

Aká je definícia neplodnosti u ženy?

roxana61
18. júl 2021

Ahoj, viete aký problém by musel byť u ženy aby sa to označilo za neplodnosť, teda aby uz nebolo iné východisko ako napr umele oplodnenie, poprípade ani to nie? Ak zrejme nemávam ovulaciu, ako veľmi je to zle? Ďakujem

ancovicka21a
18. júl 2021

Ja som mala diagnózu neplodnosť maternicoveho typu..mala som myomy,ktore bránili otehotneniu...ako vies,ze nemavas ovulaciu?

tessa2299
18. júl 2021

@roxana61 neni to take zle, ked nemas ovulaciu. Staci ist ku dr na folikulometriu, zisti, ze mas anovulacne cykly. Predpise clostyl, co je za dozrievanie vajicok. Potom pojdes zas na folikulometriu. A naplanuje pohl. styk.....
A na tvojom mieste by som nehladala diagnozu na IVF.

zojanka
18. júl 2021

@roxana61 ja som mala diagnózu idopaticka neplodnosť - teda príčina sa nezistila len to proste nešlo. A myslím že po roku neúspešného snaženia sa to už automaticky považuje za neplodnosť. A buď dovôd zistia alebo nie ako u nás.

majamat
18. júl 2021

definiciu neplodnosti najdes na nete

Definícia sterility (neplodnosti) podľa WHO (Svetovej zdravotníckej organizácie) hovorí, že za sterilný (neplodný) pár možno považovať taký pár, ktorý nedospel k tehotenstvu behom jedného roku pri pravidelnom nechránenom pohlavnom styku.

no smaozrejme su diagnozy, kde je jasne, ze plodnost bude obmedzena, ci nulova a treba tomu pomoct hned od zaciatku. ide asi skor o telesne odchylky - vyvojove odchylky, ci zavazne ochorenia, ktore jasne vedu k neplodnosti. cize tato definicia skor asi plati pre pary, ktore sa na prvy pohlad javia, ze nemaju problem.

majamat
18. júl 2021

a tiez by ma zaujimalo ako vies, ze nemas ovulaciu?

roxana61
autor
18. júl 2021

@ancovicka21a od novembra si meriam bazalnu teplotu a tento cyklus cely som si robila aj tie ovulacne testy. Snažíme sa 2 roky... @majamat

roxana61
autor
18. júl 2021

@tessa2299 ak to vyznelo, ze plánujem umelé, tak to určite nie

ancovicka21a
18. júl 2021

@roxana61 a partner je v poriadku?inak,ci mas alebo nemas ovulaciu,to ries radsej s gynekologom..nech ti spraví folikulometriu..

majamat
18. júl 2021

@roxana61 tak to je urcite uz cas, riesit to. v prvom rade potrebujete obaja vysetrenia. mozno staci aj mala pomoc a podari sa. vsak uvidis.

janetinka27
19. júl 2021

@roxana61 ano, niekedy staci malicko a ide to. len to treba odsledovat, skus si kuknut mudr. polomska poprad, ona riesi otehotnenie pomocou creighton modelu, t.j. sledovanie hlienu

luccija
19. júl 2021

@roxana61 môžeš mať polycysticke vaječníky treba ísť k lekárovi na hormonálnu profil a ostatné vyšetrenia, keď sa snažíte 2 r načo čakať?muž spermiogram...

evaachesa
19. júl 2021

A už to aspoň rok riešite s gynekológom? Či sa len 2 roky snažíte?