icon

Aká má byť bazálna teplota po ovulácii?

lenkagol
6. jún 2011

ahojte dievčatá, chcem sa spýtať aká ma byť vlastne BT , ked je cyklus úplne v poriadku, s ovuláciou?....lebo ja sa v tých grafoch vobec nevyznam ...chcem sa spytat ,..viem ze pred ovulaciou stupne a je okolo +- 37 C, a ako ako je to po ovulácii? má klesnut alebo ostat stale zvysena az do menzesu? a potom klesnut tesne ( 2 dni ) pred nim? ...moj pripad je taky ze v case ovulacie bola zvysena na 37,1, 37,2 ...potom klesla pod 37 ( okolo36,6 cely tyzden bola zhruba takato ) a teraz tyzden pred ocakavanym menzesom zase stupa, dnes a vcera 37,0 C,...je to normalne, menzes mam dostat 11teho?

Strana
z2
lucinocka
4. sep 2017

@ina666 kedy si mala poslednu MS, datum?

adela58
4. sep 2017

@ina666 myslis aka ma byt teplota pri ovulacii? Je to velmi individualne, absolutne hodnoty nie su podstatne, dolezite je ze po ovulacii stupne teplota a drzi sa hore. Jednodnove vykyvy nic neznamenaju. Ak si tri dni po ovu tak tehu test este neskusaj, nic by ti neukazalo aj keby si tehu, pockaj este takych 9 dni, potom testuj

ina666
4. sep 2017

@lucinocka poslednu som mala 21 a trvala 3 dni a jeden den akobi vobc nic a sva dni dost a posledni nic tak neviem

ina666
4. sep 2017

@adela58 akujem ty velmi prkne dost si mi pomohla je to poucne tak skusim si urobyt o 9 dni ja si mislim ze ak je ovalka tak je 36 .1.36.5 nejak tak ne ci🙂

ina666
5. sep 2017

@adela58 ahoj chcela by som sa spytat ja mam 21 dnovy cyklus a nekedi mam 25 tak neviem aki mam ci 28 alebo jak nevedela by si mi poradit

lucinocka
5. sep 2017

@ina666 ak si mala 21.8 poslednu MS tak si niekde 16 DC, cize si niekde po ovulacii, co ti aj potvrdila teplota 37 st.... zatial to neznamena vobec nic, len to ze prebehla ovulacia

ina666
5. sep 2017

@lucinocka aha velmi dik tak to bola ovulacia podla teba aki mam vlastne ciklus dnovu lebo ja som honetot neviznam sa tichtoch veciach aj si mislim ze mam 28 dnovi ne ci nie

adela58
5. sep 2017

@ina666 podla toho co pises ze raz je 21 dnovy, raz 25 dnovy tak to nie je 28 dnovy. Nevadi ak mas kratsi cyklus, iba to znamena ze aj ovulacia moze prebehnut skor napr uz na 10 den. Ked si budes merat bazalnu teplotu zo dva, tri mesiacr, vsetko by sa malo ukazat - aky dlhy cyklus mas, kedy bola ovu, dlzku lutealnej fazy a tym padom datum dalsej menstruacie. Ak budes popri tom sledovat aj cervikalny hlien, pripadne robit ovu testy tak budes viac menej presne vediet kedy mat sex aby z toho bolo tehu.

lucinocka
5. sep 2017

@ina666 sak si spocitaj dni od menzesu do menzesu... ked dostanes tak je 1 DC

ina666
5. sep 2017

@adela58 dik veelmi za da odpoved dobre poucene

ina666
5. sep 2017

@lucinocka aha tak velmi pekne ty dakujem us chapem

angel_m221
7. okt 2017

Ahojte. Som tu nova co sa tyka merania bazalnej teploty. Zacala som ju merat pred 6 dnami a stale sa drzi na jednej urovni 37,2. Merana je v rovnakom case a za rovnakych podmienok. Menzes by mal prist o 5 dni. Co si myslite o takejto stalej zvysenej teplote? Zacala som ju merat kvoli zisteniu plodnych dni, kedze hormonalna antikoncepcia mi nevyhovuje. Dakujem za odpoved

adela58
8. okt 2017

@angel_m221 ahoj, to, ze teplota 5 dni pred MS je zvysena,normalne. Po ovulacii sa zvysi a ak si tehotna, zostane zvysena, ak nie, klesne a ty dostanes MS.

angel_m221
8. okt 2017

Ahoj, tak dnesne meranie 37,3. Ja,ze bude klesat. Uvidim co ukazu dalsie dni. Dakujem za odpoved

andrejkavid92
28. okt 2017

Ahojte baby, som sice v este jednej skupine, ale sem napisem konkretne kvoli BT. Prosim ak by niektora bola ochotna vyjadrit sa k mojim doterajsim hodnotam, graf posielam.
BT meriam iba prvy cyklus. Snazime sa od minuleho mesiaca. Snazim sa merat stale v rovnaky cas ale stane sa ze meriem v inu hodinu, ale vzdy v posteli predtym nez vstanem. Cykly mam 27-28 dnove. Vcera som bola aj u lekara a povedal ze na utz nevidi folikul ani zlte teliesko. Moze to znamenat ze tento mesiac ovulka nebol/nebude?

andulkaa2003
27. dec 2017

Ahojte žienky, som tu nová už dlhší čas len čítam vaše príbehy a otázky . Dnes som sa rozhodla, že jednu položím aj ja. Po 6 rokoch užívania antikoncepcie som sa tento rok v júni rozhodla, že ju už nebudem brať a očistím si telo, aj som sa bála ako mi nabehne MS aj keď pred antikou bolo všetk ok. Možem radostne povedať, že už v júli som mala ovuláciu odvtedy si meriam bazálnu teplotu, mám aj ovulačné testy ukážkový cyklus 28 dňnový a 5 dní menzes. Snúbenec už dlhšiu dobu hovoril o bábätku, až nakoniec koncom novembra sme si povedali, že si nebudeme dávať pozor ( prešvihli sme plodné obdobie) akurát v decembri som bola aj na gynde na preventívke 11DC kde dr povedala, že je všetko v poriadku a dozrieva mi vajíčko, tak sme vhupli nato a začali sa snažiť 🙂 aj keď som si povedala, že tomu dáme voľný priebeh bol by to pre nás zázrak keby sa na 1x podarilo. snažíme sa od 9DC a pozitívny ovulačný test som mala 12DC cez deň a 13DC do obeda. Každý mesiac som mala ukážkovú tabuľku pri meraní BT no tento mesiac nemám jasný prosím vás o radu kedy prebehla ovulka ?
10DC - 36,5
11DC - 36,5
12DC- 36,3
13DC- 36,5
14DC-36,4
15DC-36,5
16DC-36,7
17DC-36,6
18DC-36,6 Ešte ani raz to nebolo takéto nejasné, či preto, že teraz tak veľmi som v tom chcela mať jasno ? inokedy krásne 36,2 a na dalši deň 36.6 ... ďakujem za radu a prepáčte, že som sa tak rozpísala.

andulkaa2003
28. dec 2017

@andulkaa2003 pomýlila som sa 17DC tiež 36,7 bola teplota

vera4444
22. mar 2018

Ahojte, poraďte prosím... kedy som mala podľa vás ovulaciu? U gynekológa somv bola 6.3. A vravel že ziaden dominantný folikul nevidí... bola som zas 19-teho a vravi ze vidi žlté teliesko, ze ovu prebehla... kedy som podľa BT mala ovulaciu? A menstruacia mešká druhý deň... myslíte si že sme to trafili a zadarilo sa.?

taftkam
13. aug 2018

Baby, tak kedy vlastne nastáva ovulka. Keď BT klesne, alebo ešte predtým ako klesla? Takéto som mala merania. 13DC- 36,51, 14DC-36,25, 15DC- 36.25, 16DC-36.67, 17DC-36.61, 18DC-36.87, 19DC-37.00. Dakujem

sebik20
22. mar 2019

Ahojte
Poraďte mi je to v poriadku keď v jeden deň mi vyskočila bt až na 41.

Strana
z2