icon

Aká veľkosť folikulu je potrebná na ovuláciu?

23. jan 2025

Ahojte baby, dnes (štvrtok) som bola na folikulometrií, mám dominantný folikul cca 13-14mm. V pondelok mám prísť znova, aby sme vedeli naplánovať styk. Akú veľkosť musí folikul dosiahnuť, aby praskol a teda prebehla ovulácia? Chcela by som si to aspoň predbežne vypočítať, dr povedal, že ešte nechce radšej hovoriť, že určite budúci týždeň, ale deň skôr upresní v pondelok. Ďakujem 🙂

Strana
z2
denisa_deniska
23. jan 2025

Ja sa len pripnem, bola som včera, veľkosť bola 13x18mm, idem zajtra, ale tiež by ma zaujimalo, pri akej veľkosti praskne. Včera mi ešte povedal, že odhadom na tretí, max štvrtý deň

colsami
23. jan 2025

Cca 20-24 mm mas tesne pred prasknutim. Je inak o tom aj vela clankov na internete, tam sa docitas aj akou rychlostou rastie atd 😉

autor
23. jan 2025

@denisa_deniska Čiže by ste mali mať ovu už cez víkend? No ja vôbec neviem kedy sa snažiť teda ešte podľa tohto, či sa môžeme aj teraz dni pred, dúfam,že to neprepásneme zas 🙈

@colsami áno to viem, skôr som chcela reálne skúsenosti, nie články z internetu 🙂

colsami
23. jan 2025

Ale ved to su clanky z realnych skusenosti a merani. Niekomu praskne pri 20, inemu pri 24. Ja som mala asi 23. Niekedy rastie 2mm den, niekedy 1mm. Da sa to niekedy predpovedat na cca den, niekedy sa to posunie/urychli. Takze preto sa robia pravidelne merania a preto je to individualne u kazdeho a aj kazdu ovulaciu. Nijak presnejsie sa to nedozvies od druhych.

denisa_deniska
23. jan 2025

Tak mi zatiaľ povedal, môzem vám sem napísať zajtra, akú mal veľkosť, a čo mi tentokrát povie.. tiež sa podľa toho chcem zariadiť, čo povie zajtra. 🙂

autor
23. jan 2025

@denisa_deniska Dajte prosím vedieť, držím palce 🙂

denisa_deniska
23. jan 2025

Oki, ak by som zabudla, tak sa pripomeňte 🙂 robíte si aj ovulačné testy k tomu? Lebo mne išlo najmä o to, že som nevedela odsledovať kedy mám ovuláciu od pozitívneho ovu.testu, stále sme to zjavne prešvihli.

autor
23. jan 2025

@denisa_deniska áno sledujem, a presne toto, ani ja neviem kedy presne po pozitívnom teste dochádza k ovulácií, +sme mali hraničné výsledky v spg v jednej veci, tak nám odporučili skúsiť takto, kedže dva krát sa nám už podarilo, žiaľ to neskončilo dobre

denisa_deniska
23. jan 2025

My ešte len budeme riešiť spermiogram u muža, tak to som tiež zvedavá. Koľko sa už snažíte?

kristinkaris
23. jan 2025

Ahoj tiež som na tom rovnako ako ty ☺️ dnes som bola na sono folik ma 12mm a v pondelok znovu Sono 🍀

bambulka711
23. jan 2025

Aspoň 18 mm. Podľa rýchlosti rastu môže prasknúť kľudne o 2 dni, , ale aj o týždeň. Takže by som kľudne styk mala už zajtra.

kristinkaris
23. jan 2025

@bambulka711 a koľko treba mať pred iui abstinenciu ?

bambulka711
23. jan 2025

@kristinkaris podľa spermiogramu a veku partnera. Ak sú slabé spermie a málo, tak radšej dlhšiu. Ak je starší partner alebo horšia DNA fragmentácia, tak radšej nie viac ako 48 hodín.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. jan 2025

@denisa_deniska V auguste som bola na zákrok kvôli MA, začali sme sa snažiť znova cca po troch mesiacoch, keď už boli aj lepšie výsledky, ale tam som zas ja schytala covid, tak to bolo také kadejaké. Ale skúšali sme po prvom cykle od zákroku (po schválení od lekára), ale nevychádzalo to zrejme kvôli tomu poškodeniu. Pred tým sa nám podarilo takmer po roku, no žiaľ to teda skončilo predčasne.

@bambulka711 čiže pri teratozoospermii (nesprávny resp. poškodený tvar) je lepšie nie viac ako 48hod. však?

autor
23. jan 2025

@kristinkaris Juj držím palce 🍀 Koľký deň cyklu si? Ja 9.

bambulka711
23. jan 2025

Závisí aj od počtu, ale všeobecne áno. Len potom už je vyšší podiel tých, ktoré nesú chybnú DNA. Za mňa je optimálne plus mínus 48 hodín.

autor
23. jan 2025

@bambulka711 No preto presne skúšame ten plánovaný styk, aby tam v pravý čas bolo čo najviac tých správnych, len neviem ako načasovať aj nejaký posledný styk pred tým plánovaným :/

bambulka711
23. jan 2025

Preto je najlepšie každé dva dni a netreba nič riešiť, oni tie dva dni počkajú na vajíčko 😊
Ono je to všeobecne veľmi ťažko, mne raz podrástol 1 mm za 2 dni, raz 2.5 mm za deň. Raz praskol pri 20 mm, inokedy až pri 26 mm. Takže hlavne sa na to veľmi neupínať. Mne sa osvedčili ovulačné testy spolu s bazalnou teplotou a zo začiatku folikulometriou. Neskôr som zistila, že do 24 hodín po pozitívnom teste je ovulácia a už som nechodila k lekárovi.

autor
23. jan 2025

@bambulka711 Len sa zas obávam, či sa pri každých dvoch dňoch stihnú vytvoriť tie zdravé správne 😀 A nedávali Vám injekciu na prasknutie?

bambulka711
23. jan 2025

Zo začiatku áno, ale potom sme už od toho ustúpili. Proste, bol pozitívny test, snažili sme sa v ten deň a možno na druhý, ak sme chceli... A podarilo sa. A to máme za sebou aj IVF a kadečo. A partner tiež terato a 55 rokov, ale zase vynikajúce množstvo a pohyblivosť.

autor
23. jan 2025

@bambulka711 U nás sa tiež zlepšili zároveň s terato aj rýchlosť aj pohyblivosť.. tiež sa snažíme najmä deň v pozitívneho testu, a deň max ten ďalší po.. Snáď to už raz trafíme 😀 Ďakujem za odpovede ❤

kristinkaris
23. jan 2025

Ja som dnes 23dc ovulka je posunutá takže aj cyklus ☺️tiež rozmýšľam nad tým ako to všetko správne načasovať 😁

autor
23. jan 2025

@kristinkaris Je to riadna matematika 😅

kristinkaris
23. jan 2025

Presne nech rátam ako rátam aj tak mi to nevychádza 😂

denisa_deniska
23. jan 2025

Baby mne akurát vyšiel pozitívny ovulačný test, takže tiež riadna matematika 😱 že kedy, och

autor
23. jan 2025

@denisa_deniska Fuuu tak toto je riadna dilema, keďže zajtra ideš na sono 😨

denisa_deniska
23. jan 2025

No skúšali sme včera, tak skúsime asi až zajtra, počkám aj na to sono

autor
23. jan 2025

@denisa_deniska tak to je úplne v klidku si myslím 😊

kristinkaris
23. jan 2025

Som skúsila zo srandy ovu test že ako vyzerá keď ma folik 12mm :D a príde mi celkom silný ☺️

Strana
z2