icon

Aké majú byť hodnoty TSH a T4 pri snahe o dieťa?

5. jún 2024

Ahojte, snažíme sa s manželom o bábätko už nejaký čas. V piatok mám naplánovaný krvný odber na hodnoty štítnej žľazy - TSH a T4. Aké by prosím mali byť tieto hodnoty v prípade snahy o bábätko? Ďakujem.

sara07
•
5. jún 2024

mala by byt hodnota v rozmezí normy, to budeš mat tie od - do rovno na vysledkoch
ale uprimne ja mám dlhdodobo zlé vysledky , som na liekoch a mám aj tak 3 deti

autor
•
5. jún 2024

@sara07 no ja som práve zmätená z toho trochu lebo napríklad naposledy mi gynekologička dala pri krvnom obraze vyšetriť aj TSH - to mi vyšlo 3,03 pričom norma bola od 0,3 do 4,3 tuším, takže vysledok bol v norme. Ale všade online vidím že vraj by mala byť hodnota pri snahe o dieťa do 2,5 tak teraz neviem čo je vlastne pravda. Ale ďakujem 🙏

stellarstar
•
5. jún 2024

Tsh ma byt pri 2, nie nižšie a nie vyssie

sara07
•
5. jún 2024

neviem nikdy som nemala spravne hodnoty,

nevenka
•
5. jún 2024

Ano, pise sa, ze TSH do 2,5. Mne napriklad pri tretom dietati dali Euthyrox a to vzdy po porodoch mavam hyperfunkciu, ze TSH mam 0,0005 ci kolko,...
Takze ja som otehotnela, dokonca neplanovane s vyssim TSH, asi okolo 3,5 a potom mi dali ten Euthyrox, lenze to bol covid, rok 2020, takze mne iba raz skontrolovali hladiny, aha, dobre, znizilo sa to a potom som ho brala este aj po porode, tak mi kazali a po 2 mesiacoch od porodu zase drb, zvysena cinnost.
Tak nestresuj, zoberu krv, budes to mat vyssie, daju Ti Euthyrox, a hotovo. Tu je pomoc lahsia, ako keby si to mala naopak.

autor
•
5. jún 2024

@nevenka Ja beriem od cca konca marca euthyrox 50 ale iba polovicu tabletky denne, tak som zvedavá či to nejako upravilo tú hodnotu alebo ako to celé dopadne.