Aké sú pocity pri snahe o dieťa opačného pohlavia?
Ak je tu niekto, kto mal deti rovnakého pohlavia a rozhodol sa "skúsiť" mať ešte ďalšie dieťa s nádejou na to opačné pohlavie... Môžem sa spýtať, aké ste mali pocity, ak vám to vyšlo? Cítite sa napr. s dievčaťom po dvoch chlapcoch už akoby "kompletnejší a šťastnejší"? Alebo ste zistili, že na tom konieckoncov naozaj nezáleží? A ak aj to ďalšie dieťa bolo nakoniec rovnakého pohlavia, prešla vás neskôr tá túžba? Či na to, aký by bol váš život aj so synom/dcérou ešte občas myslíte?
Ďakujem za odpovede, berte prosím s rezervou, naozaj viem, že sú aj dôležitejšie veci 🙂
Mame dva pariky a teraz ďalšieho chlapčeka.. ci je niekto s nejakým pohlavím deti šťastnejší? Jediný rozdiel vidím v tom,že čo sa týka obliekania dcer,zaplace peňaženka viac😅
My mame 2 dievcata a kebyze mame tretie tiez by sme chceli dievca (ale tretie nebude, dve stacia 😂). My kopeme za team dievcat, chlapec nam ku stastiu nechyba.
Jasné, nemyslela som to tak, že by rodičia určitého pohlavia boli šťastnejší... Len ak mali takú túžbu, ktorá sa im povedzme splnila až tretím či štvrtým dieťaťom, či sa naozaj potom cítia šťastnejší 🙂 ak niekto takú túžbu po synovi/dcére nemá, tak to samozrejme asi nerieši...
ja mam 3 chalanov a 4 te dievcatko. Riskli sme to ale uz dopredu som sa zmierila s tym ze to nemusi vyjst. Vedela som ze toto bude posledna sanca…..a teda nam to vyslo a straaaaaaasne sa tesime, cela rodina sa tesila, aj synovia aj cela porodnica nam blahozelala- lekari a sestricky, este aj stretavam cudzich ludi ktori to komentuju a blahozelaju nam. Myslim, ze by sme rovnako lubili aj synceka ale je to take speatrenie- satky, leginky, ruzova…… uzivam si to! Nehovoriac o tom ze ma v noci ovela lepsii spanok ako mali jej bratia.
My sme mali po sebe dve dcérky, potom som neplánovane otehotnela, no povedala som si, že by to už mohol byť syn...no aj tretie dieťa bolo dievčatko...tak som sa potešila, že máme tri princezné a neriešila som to viac...no neskôr som opäť neplánovane otehotnela, lekár mi oznámil, že to bude opäť dievča, tak som už chlapca neriešila, že bude veľký babinec, aj keď túžba po synovi silnela. Napokon som musela na morfo ultrazvuk do iného mesta, k inému odborníkovi a ten z fleku diktoval sestričke, že pohlavie mužské...myslela som, že sa pomýlil...no nemýlil sa, doma máme už aj synčeka a tri veľké sestry. Takže syn už v pláne ani nebol.To už som si povedala, ako bude, tak bude...a bolo
Ja som rada ze mame aj aj..po jednom "kuse" a ze su zdravy a ze su (nemala som stastie na muzov, dlho som hladala pana Praveho, a navyse prve som potratila,,tak som rada ze vobec mame) 😀 ale, ak by aj druhe babatko bolo chlapcek tak ako prve,,skrelo by ma to a nemala by som dusu na mieste, ze do tretice skusit dievca a ak by bol znovu chlapcek nevadilo by mi to,,lebo to nema hocikto tri deti - jedno pohlavie 🙂 Takto som to brala ja 😉
Mam 3:1 a ruku na srdce, ano citim sa stastnejsia. Jasne, ze nezalezi na pohlavi a najdolezitejsie je, aby dieta bolo zdrave, ale pokial som nemala opacne pohlavie, bola tam u mna osobne akasi "nenaplnena tuzba", ktora tlacila. Az fakt po oboch pohlaviach bolo/mi je srdecne jedno, co bude to dalsie. Dovtedy to bolo stale dufanie na to opacne pohlavie a aj trochu sklamanie, ze sa to nepodarilo mat z oboch.
Ďakujem za odpovede 😊 Áno, no, úprimne poviem, že ak by som mala deti oboch pohlaví, asi by ma myšlienka na ďalšie už toľko neprenasledovala... A netuším ako to dostať z hlavy 🤷

Susedia to tak mali a vyslo im. Su spokojni. Po dvoch holofojtosoch maju dievca. Uz ma 10 a holofojtosi uz maju kolo 18.
Ja mam chlapca a dievca, vzdy som to tak chcel a chvalabohu to vyslo. Ale ak by som mal dvoch chlapcov, abo dve dievcata, svet by sa nezrutil.