Aké sú šance na tehotenstvo po potrate u 46-ročnej?
Ahojte..chcela by som sa opytat na vase nazory pripadne skusenosti od tych ktore si nieco podobne prezili..o par mesiacov mam 46rokov a mam za sebou cerstvy potrat v 7tyzdni..vyplavilo sa vsetko samo tak nebola nutna ziadna operacia. Moj gynekolog mi odporucil skusat hned znova..nedal mi ziadne odporucenie na IVF..ze to nie je potrebne kedze som bola schopna otehotniet. Aky mate nazor? Mam strach ze sa potrat znova zopakuje alebo ze bude nejaka chromozomova chyba vo vyssom stadiu kedze sme uz obaja vo vyssom veku..manzel ma 47 rokov a 2 zdrave deti z predchadzajuceho manzelstva. Poradili by ste mi skusit to znova prirodzene tak ako mi to odporucil lekar alebo si myslite ze su vyssie sance pri IVF ? Aka vysoka je moznost dalsieho potratu? Dakujem
Určite IVF, v jednom cykle vieš získať aj 5 embryí a tie postupne vkladať. Dáš si ich geneticky vyšetriť, aby si predišla vývojovým chybám. Ale skôr by som rozmýšľala nad darovanými oocytmi od mladej darkyne, tam je ešte vyššia šanca na úspech. Držím palce

@bielasovicka ja tiež neviem, preco niektoré staršie majú deti. Treba sa spytat ich. Ale nech ich majú, ak chcú, hlavne, nech sa ma o ne kto postarať. Vitalna, zabezpecena mama v psychcikej pohode je ideal. Ale ked uz sa neda inak, tak podľa mňa lepšie, ak si bohatá starsia zaplatí opatrovatelku, ako chudobna, hoci aj mlada nemá detom čo dat jest.