Aké vyšetrenia ma čakajú keď sa snažíme o bábätko a nedarí sa?

slavka1504
16. jan 2019

Ahojte žienky, idem si k vám po vaše skúsenosti. S manželom sa snažíme už rok o bábätko a stále nič. Zajtra idem ku svojmu gynekológovi. A mám z toho menšie obavy, neviem čo očakávať. Aké vyšetrenia ma prosím čakajú? Aké postupy zvolil váš doktor?

Ďakujem za všetky odpovede.

luckam89
16. jan 2019

Ja som najskôr skusala vitaminy, nepomohlo, potom laparoskopia, manzel spermiogram, teraz chodim na folikulumetriu, ovulka podporena clostylbegitom, uvidime, ako to dopadne...

luciklululucka
17. jan 2019

Ahoj. Mne gyn. nespravil nič. Rovno mi povedal "pošlem Vás na reporodukčnú kliniku, tam majú všetko a môžu robiť aj odbery, kt. mne poisťovňa nepreplatí". Prišli sme tam, trošku frflali, že mi nič nespravil, ale rovno poslal.
Nevadí: partner spermiogram, nebol 100% tak vitamíny ja a on, oni vo veľkom dávajú inofolic+folandrol ... mne zatiaľ robili vyšetrenia z krvi, ster, sono, jemu krv... Sledovali ovuláciu, jemu kontrolný spermiogram, už bol ok. Mala som sa pripraviť na "prefuky" či nemám zapchaté vajicovody (endometriózu)... Na vyšetrenie som už nešla, nakoľko sme nečakane, no o to šťastnejšie prirodzene otehotneli. Povedali, že sa im to stáva často - psychika... A mali pravdu, my sme tam prišli prvý dojem bol, prečo my, prečo tu musíme byť (každý to prežíva inak) a čakáreň bola prázdna... neskôr som si nemala ani kde sadnúť a rozprávali sme sa o tom veľa... uzavreli sme to tak, že sme už tu a tu keby niečo bolo určite to vyriešia. 🙂 išli sme tam po 1,5roka snaženia. Nastúpili sme 9/2016 a 2/2017 som zistila že som tehotná 🙂

katika1977
18. jan 2019

U mňa najprv hormonálny profil, samozrejme zlý... Veľa prolaktinu,dr mi nasadila na to liečbu. Brala som clostylbegit a norethysteron. Každý mesiac folikulometria. Pred tým som mávala stále ovarialne cysty. Opäť hormonálny profil, spermiogram, ktorý vysiel super, odber krvi na zásobu vajíčok, vyšlo mizivé percento... Pomôže už len umelé alebo zázrak. Minulý rok vo februári posledná menštruácia a toľko stresu, casovany sex, jednoducho sme sa nato vykaslali. Pomáhala som si Alchemilku, ženskými kvapkami, čaj a pirule vittex jahňaci.... A myslela že idem do prechodu (41r).a v júli som zistila, že som tehotná. Teraz 32tt a tešíme sa na našu Sofinkou.

slavka1504
autor
24. jan 2019

@luciklululucka mne môj gyn. Zobral len krv na nejaké vyšetrenie, podľa výsledku by mi nastavil lieky ale keďže boli výsledky v poriadku, tak to uzavrel tým, že sa máme ďalej snažiť a podla potreby sa zastaviť. Tak vôbec neviem akým smerom sa teraz uberať.

luciklululucka
25. jan 2019

@slavka1504 Ja osobne by som šla aj tak. My sme už mali psychiku zle na tom, stále sa snažiť, rátať, nedarilo sa.... a psychika je najhoršia pri tomto, vie počatiu zabrániť. Prišli sme na kliniku (ako prvé pocity boli zvláštne), ale prístup a komplexnosť, fotky detí na stenách, množstvo ľudí... jednoducho sme si povedali, sme tu a keby tam malo byť niečo v neporiadku tak tu to nájdu a aj pomôžu. Pri prvom bábätku nám dali len vitamíny a malo ma čakať vyšetrenie na endometriózu, ale to som už nešla lebo som bola úspešne tehotná 🙂 Pýtala som sa, či sa im to stáva, vraveli, že psychika je silná a áno veľmi často... Teda odpoveď je: môžte sa tam nahlásiť, je to len a len vaše rozhodnutie. A my sme nič navyše neplatili, teda okrem spermiogramu.

Neviem na aké testy ti bral krv, lebo viem, že gynekológovi nepreplatí poisťovňa všetky také vyšetrenia ako vedia urobiť a preplatia na klinike (vravel mi to gynekológ, aj na klinike a aj skúsenosti kamarátov čo si pri bežnom gyn. doplácali kadečo).

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre