Aké vyšetrenia pomôžu, keď sa nedarí otehotnieť?
Ahojte V decembri som mala v 9tt zamlčaný potrat plod sa prestal vyvíjať 😭 Od Februara sa snažíme s priateľom o dalšie babo ale zatiaľ sa nám nedarí.Každý mesiac si sledujem ovuláciu testami aj klasickými a potvrdim si to aj digitalnym testom či je naozaj pozitívny paličkový.Užívam aj Inofolic combi premium. Je možne ísť na dajaké už vyšetrenia napr.Hormonálny profil s krvy ? Alebo zažiadať o Folikulometriu .Nemám s týmito vyšetreniami vôbec skúsenosti ešte žiadne tak by som bola rada za dajaké rady.Ďakujem 😉❤️
Poznam zenu, co potratila 7-krat, vysetrenie ukazalo, ze manzel ma defektne spermie. Uz su rozvedeni (dovod bol ale iny).
Dalsi par - dlhodobo bezdetni, po vysetreniach potvrdena neplodnost muza. Rozviedli sa, ona ma dve deti s novym muzom, ten prvy muz zomrel.
Treba vysetrit v prvom rade muza, a ak je vsetko ok, potom sa zamerat na zenu (lebo tam je tych vysetreni viac a trva to dlhsie).
@butterflyeffect ahoj, ak mozem, rada by som sa ta opytala, ci mas k tomu, ze “vacsinu potratov sposobuje zly spermiogram” aj nejake dalsie info-co konkretne ma byt zle- morfologia, fragmentacia? pripadne (nahodou) odkial presnejsie je tato info? Ja mam za sebou dva neobjasnene-v prvom ale aj druhom trimestri, muz ma horsiu morfologiu, ostatne parametre ma ukazkove a snazime sa zistit, ci to moze byt tymto 😏Dakujem
Tiež sa snažíme už od februára, zatiaľ neúspešne. Niekedy na jeseň sa tiež chystáme na vyšetrenia, ak sa dovtedy nepodarí.. Ja klasicke u svojej gynekologicky a manžela chcem objednať na spermiogram. Ale stále verím že to nebude treba 😩🤞
@den666 no ja som bola u gynekologicky čo má extrémne odhovarala od kliniky . Dala mi výmenný lístok pre partnera na spermiogram kde mu potvrdili že má väčšinu mŕtvych spermií . Mňa poslala na vyšetrenie či sa mi tvoria vajíčka a zobrala krv na anti Mullerov hormón . Všetko bolo ok ale keďže mužovi povedal že je neplodny išli sme na kliniku a tam čo sme sa nedozvedeli že muž je úplne plodný . Mne urobili všetky vyšetrenia a momentálne čakám na priechodnosť vajíčok plus či náhodou nemám niečo na maternici . Tak som zvedavá ako to dopadne
@linda5678 su k tomu rozne studie, vela je toho na nate a niekde sa uvadza ze az 70% potratov je sposobenych tym ze bolo vajicko oplodnene chybnoh spermiou( co konkretne ci morfologia ci fragmentacia, to neviem si nepamatam z clankov, neriesila som to, kedze u nas problem bol inde) Kamoska roky nevie otehotniet a ked uz hej tak potrat-ma za sebou 4 potraty, pobehala milion vysetreni cez hematologiu, endokrinologiu, reproimunologiu-vsetko v poriadku, nakoniec dokopala muza na spermiogram a bum-cele zle…
Ďakujem za rady 😊 budem si teda volat doktorke kedy môžem prísť na krv 🙂 hlavne sa bojím ešte toho že ma odbije stým že až po roku keď sa nám nebude dariť že ma začne riešiť.
@butterflyeffect dakujem ti za info, dohladam si to. Je to smutne, ze zena musi 4krat potratit, pobehat si sama vysetrenia a az potom dokope muza k tak jednoduchemu vysetreniu 🤦♀️ U nas preto siel chlap prvy a obehavame dalej, preto ma toto tvrdenie tak zaujalo. Osobne si ale myslim, ze za ranny potrat este spermie mozu, ale za ten nas v druhom trimestri uz tazko-ked bol komplet vyvinuty plod a morfologicky aj geneticky v poriadku 😞
@linda5678 priciny mozu byt rozne, ale v 9tt je este ozaj skor, druhy trimester zacina az 13+3, ale ja stale vravim ze kym nemame zdrave dieta v rukach vsetko je neiste, ja aktualne zacinam 24 tt a stresujem ked sa mala menej hybe, to uz je taky udel zien, hlavne ked o babo prisli. Drzim vam presteky nech sa vam pricina najde a nech sa coskoro podari.
@butterflyeffect dakujem a presne tak, suhlasim, ze az zdrave babo v naruci je istota 😊 Drzim aj ja vam prsty, aby vsetko bolo v poriadku 🤞 Ja som on prvy raz prisla presne v polovici tehotenstva v 20tyzdni, kedy uz je vraj minimalna sanca 😞
my sme po 35r skúšali sme 4m pričom po 35 má človek čas 6m, hovorím si nejdeme strácať čas, šli sme do centra, našli nám problém, som šťastná, že sme šli. môj lekár na mňa kašlal, mne stále len točil do okola, že prirodzene a prirodzene, pričom videl len mňa nie partnera, kde bol práve problém. Pre nás bola šanca len IVF, prirodzene v centre povedali len 18% šanca na úspech. Tak ak by gynda robila problémy, šla by som do centra a to základne ako mužov spermiogram Vám tam bez problémov urobia a čo sa mne páči, že riešia Vás ako pár a nie, že gynda vidí len Vás. Mňa napríklad na hematologií ani nevyšetrili, že som neprekonala v tom čase žiadny potrat, napriek tomu, že som mala odporučenie od lekára na vyšetrenie, čiže hlavne sa nenechať a bojovať za svoje práva a všetky informácie. Držím palce.
Podľa mňa nečakajte, za vyšetreniami ako je hematologia a endokrinologia sa čaká aj niekoľko mesiacov ak sa cítite nato obehat lekárov a zisťovať čo môže byť problém tak držím palce, či už pôjdete cez CAR alebo cez gynekológa (ja som mala pocit žeby nás s partnerom návšteva CAR mohla stresovať) preto ja som išla rok po potrate na konzultáciu ku gynekológovi dal mi výmenný lístok na reprodukčnu imunológiu mne odbery aj mužovi a tiež mu tam spravili rovno aj spermiogram bez toho mi vravel že je ťažko niečo vylučovať a potom som si vyžiadala ja folikulometriu a postupne som sa poobjednávala aj na hemato. a endokr. Ale za vyšetreniami a výsledkami sa čaká dlho do toho prípadne dovolenky a presne dni vo fazach cyklu v ktorej musím byť pre vyšetrenie proste sa to natiahne takze kúsok ľutujem že som naton nezatlacila viac každopádne všetko som si vyžadovala ja, lekár nemal žiaden problém, aj tak už vyše dvoch rokov čakáme na bábo, prajem veľa síl a nenechajte sa ničím a nikým odbiť lebo my samé to cítime a vnímame najviac čo potrebujeme pre svoj kľud a naplnenie. ✨
Ahoj.. nám sa nedarilo vyše 5 rokov. Moja gynekologička mi absolútne nepomohla.. vždy u nej všetko v poriadku a hádzala to na môjho chlapa, ten má síce teratozoospermiu, ale to nieje taká tragédia. Jedného pekného dňa sme sa vybrali na kliniku do ZA a bum ja pcos a ovulaciu som asi ani za tých 5 rokov nemala.. moja gyn. to riesila len vytaminami ktoré mi akurát tak rozhádzali cyklus. Tak moja rada je, ak sa vám už dlhšie nedarí tak navštívte kliniku. Tam vám urobia všetky potrebné testy. Ja mám za sebou prvé iui ktoré sa konalo hneď prvý cyklus od vyšetrení. Držím palce ❤️

Jasne ze je mozne, pojdes k svojej gynekologicke a spravi ti. Mne robila opakovane pri snazeni+ moze dat vymenny listok muzovi na spermiogram-tiez dobre spravit, lebo vacsina potratov je sposobena prave zlym spermiogramom.