icon

Ako a kedy vykonať hormonálny profil?

27. okt 2025

Pekný deň baby ani neviem kde začať.
Začali sme sa snažiť o babo keďže mam nejaké tie zdravotné problémy chcela som si dat spraviť hormonalny profil možno rozšírený k endokrinológicke idem až vo februári q na preventívnu ku gyn.21.11.2025.
Nevie do akej miery gyn.davs robiť hladinu hormónov.....pred 2 rokmi som šla k endokrin. Kvôli stitnej mam zníženú funkciu ale už je ti lepšie ona povedala ze nevidí problém mat babo lem keď budem.tehotna mam.priat nech zvýši dávku.liekov ..gynekolocka mi dáva progesteron ktorý beriem 2 roky viem že ma brat po ovu nie pred nou začala som si ju sledovat ...pred pár dňami pred menzesom mi potvrdila že ovu prebehla ..začala som si merať bazalnu atď...len chcem vedieť ako kto kedy mi.moze spraviť hormonalny profil na všetky hormóny štítna prolaktin atď...viem ze môžu aj gyn no endoklin. Je q lepšie neviem teda lebo toľko čakať nechcem mam si ísť sama zaplatiť a dat spraviť? Alebo poradili mi navštíviť car v Nitre q tam mi spravia vyšetrenie zadarmo neviem teda co sú o tom myslieť
Budem rada za každú radu 😊

babi2345
27. okt 2025

@anonym_autor dobrý deň. Ja som si dala spraviť u gynekológa rozšírený hormónalny profil na cca. 21.dna cyklu,ovulku som mala v poriadku, ale tsh som mala 2.8.Tak gyn. ma hneď poslal na endokrinológiu lebo na babo treba držať pod 2. Bola som na endokrinológii a hneď som dostala lieky. Brala som 3tyzdne, potom som išla ako samoplatca ci už je tsh pod 2 a bolo, robila som ovulacne testy keď som mala ovuláciu, na to 2 dní som si vypitala progesteron od gyn.kazdy večer 1x na 10dni. A som ostala tehotná, tak som od 11.ho dňa už užívala 2 progesteron cipky denne. Mala som 2x MA predtým. Nemusíte ísť do Cár. Toto všetko vám spravia zadarmo.

nika_val
27. okt 2025

Pokiaľ viem tak hormonálny profil sa robí podľa toho čo chceš sledovať..
2-5 deň cyklu to je taký bežný hormonálny profil
Ak chceš vyšetriť hladinu progesterónu tak 20-22 deň cyklu
Štítna žľaza sa robí kedykoľvek počas cyklu

janika45
27. okt 2025

@anonym_autor ahoj, momentalne riesim hormonalny profil aj ja. Kontrolujem si ho druhy cyklus ako samoplatca cez labak Synlab (v ich eshope si vyklikas co chces testovat, zaplatis, vyberies cas a miesto a vysledky mas spravidla do pol dna). Na 5. den cyklu - FSH, LH, Estradiol, Testosteron, prolaktin a volitelne aj folaty ktore treba doplnat… potom si sleduj ovulaciu a na 7. den po ovulacii si odmeraj progesteron a estradiol… tak isto je dolezite aj zelezo a ferritin (zasobaren zeleza)

gabrielamodrykonik
3. nov 2025

@anonym_autor Ja som si davala robit hormonalny profil ako samoplatca na piaty den po ovulacii (sledovala som si ju), pretoze v tom case sa aj uhniezduje embryo do maternice. Hormonalny profil a vsetky hodnoty co potrebujes spolu so stitkou ti spravia aj ako samoplatcovi cez agel. sk, stoji to cca 40,- E. Vysetruje sa: TSH a FT4 (stitna), estrogen, progesteron, LH, FSH, AMH a prolaktin. Oni tam sice pisu, ze odber sa robi 2.-3. den cyklu, ale ja som si to robila vzdy 5ty den po ovulacii a hodnoty som porovnavala s lutealnou fazou nie s folikularnou. Skus si odsledovat tri cykly po sebe a podla toho sa vies potom odpichnut dalej. Inak, ak by tvoj gynekolog to bral seriozne, tak ti to vsetko vie odsledovat aj on cez poistovnu. A toto vie tiez odsledovat aj endokrinolog cez poistovnu.