Ako fungujú ovulačné testy?
Ahojte baby, ano viem, ze je tu milión diskusii na túto tému, pozrela som ich. Som začiatočníka a chcela by som laické vysvetlenie ako fungujú. Momentálne čakám menštruáciu a chcela by som začať testovať ovulaciu, nakoľko mám cyklus 28-35 ako kedy, niekedy aj dlhší... netuším kedy ovulujem.
Ako testu fungujú? Kedy začať testovať? Hneď po menzese každý deň v tu istú hodinu? Kedy je pozitívny test? Keď je pozitívny co to znamená ze v ten daný deň je ovulácia a "treba" vtedy skočiť na to alebo? Za všetky Vaše rady ďakujem vopred. Pekný večer ❤️
@zuzana111984 mozte mi poradit prosim 😕CD 20 som mala pozitivny test na ovulaciu a aj CD 21 vtedy sme sa pokusili dva dni za sebou o babetko…som pred menstruacio 6 dni …ciklus mam 27 dni …podla vas mohlasom otehotniet ??? 🥺

Ak ti takto kolíše cyklus, budeš mať ovuláciu každý mesiac inak, možno aj anovulačné cykly, lebo luteálna fáza je vždy rovnaká (to je fáza od ovu po ms, je to cca 12-16 dní).
Začni tak na 10 deň cyklu, každý deň v rovnakú hodinu (2 hodiny pred nepiť a necikať, ja som napr. testovala o 10:00). Ak začne čiarka tmavnúť môžes aj 2x denne, napr. ešte podvečer (testuje sa medzi 10:00 a 20:00, ráno ani v noci nie).
Pozitívny je, keď sú obe čiarky rovnako silné, prípadne testovacia je dokonca tmavšia.
Nie, netreba na to hneď skočiť, ovu nastáva tak 12-48 hod po pozit. teste. (Osobne by som ale toľko nečakala, max 24h., lepšie keď si spermia počká na vajíčko).