icon

Ako najlepšie sledovať hlien počas cyklu?

12. dec 2023

Ahojte ženy chcem sa vás opýtať akým spôsobom sledujete hlien počas cyklu/pri ovulácii? Pardon za debilnú otázku ale zatiaľ som sledovala len pomocou testov, snažila som sa sledovať aj na nohavičkách ale to sa mi zdá bez výpovednej hodnoty.

medda_beda
•
12. dec 2023

Nesledujem.
Hlien mám vždy úplne iný a väčšinou niekoľko dní pred ovuláciou a nie počas nej.
Nestíham ani testovať lebo každý deň vstávam inak.
Podľa menštruácie som odsledovala, že mi ovulácia môže prísť od 10 DC do 20DC.

emma2782
•
12. dec 2023

Ja som si dlho myslela, že ten typický plodný hlien mám počas ovulácie. Ukázalo sa, že ho mám +- týždeň pred ovuláciou🤷🏼‍♀️

ivangeline
•
12. dec 2023

Ak chces sledovat hlien. Creighton method. A musis sledovat cely cyklus...tak po 3 cykloch to uz zacnes rozlisovat. ;)

autor
•
12. dec 2023

@ivangeline to som mala presne na mysli ale nepamätala som si názov, ďakujem 🙏 normálne “odoberieš” zo sliznice a podľa toho vyhodnocuješ?

ivangeline
•
12. dec 2023

No normalne sa utries pred kazdou potrebou a pozorujes. Vyhodnocujes vecer.

ziarifka
•
12. dec 2023

Tiež sledujem cez Creighton. Majú to sledovanie hlienu dosť premakané. Sleduje sa viacero vlastností. Je dôležitá dôslednosť - utrieť sa pred sprchou a pred každou potrebou, aby sa cikaním nejaký plodný hlien neodplavil. A tiež dôraz na utieranie pekne zloženým papierom (nie pomačkaným, pokrčeným) spredu dozadu. Oplatí sa zaplatiť kurz, za mňa oveľa spoľahlivejšie a jasnejšie ako symptotermálna metóda.