icon

Ako odbiť blbé otázky "Kedy budete mať dieťa?"

beckynka07
20. sep 2018

Ahojte, mate nejake dobre odpovede na tu bolestivu otazku, kedy uz budeme mat dieta?:( fakt ma uz nebavia tie narazky okolia, ze uz by sme nemali cakat, uz by sa patrilo, preco este nemame atd...boli to, kedze sa nam nedari...mozte poradit vtipne, hocjake...najma pre taku, ktora otehotnie, len jak luskne prstami a je s tou otazkou na nas fakt otravna uz. To ze nam to nejde, nechcem hovorit. Aspon sa odreagujeme v tejto diskusii🙂

Strana
z4
beckynka07
autor
21. sep 2018

@jana_eyre mne sa este paci celkom, ze: pytas sa ma ci sexujeme bez ochrany?😄

sweetdreams
21. sep 2018

@beckynka07 https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/aka-otazka-taka-odpoved-nekonecne-otazky-kedy-bude-babo/

Túto diskusiu som založila asi pred mesiacom, niektoré rady boli celkom fajn, možno nájdeš inšpiráciu 🙂

beckynka07
autor
21. sep 2018

@sweetdreams anoo nasla som ju hned ako som toto zalozila😄🙈

sweetdreams
21. sep 2018

@beckynka07 nevadí, čím viac nápadov, tým väčšia šanca trefne odpovedať :D verím, že čoskoro nám tieto odpovede ani nebude treba a budeme obe kočíkovať 🙂

katkalubkova
21. sep 2018

@lianka123
@beckynka07 poznam taky vtip, tym ktori vravia, ze sa dieta nepodoba, treba povedat:
" ze tam dole je pi-a a nie kopírka" !

lianka123
21. sep 2018

@katkalubkova to je topka. To som videla na nete. My mame taky mix genov ze dieta fakt vyzera ukradnuto. To nevyscetlis.

blue_eyes
21. sep 2018

Moz muz este hovori...z ricu na otca s pindu na macir 😂

adija13
22. sep 2018

@katka1981 nas pripad...svadba 22, 1.dcera 25 rokov a aj to po UO...co uz. Teraz ma 8 a sme radi, ze to je ako to je 😉

bebecookies
22. sep 2018

Ja vždy odpoviem “keď to bude, určite sa to dozviete medzi prvými”. Väčšinou to zaberie 😁

thoughtfulweirdo
22. sep 2018

Ja stale nechápem, prečo je taký problém normálne povedať, že je to drzá neslušná otázka, ak ti nie je príjemné úprimne odpovedať. Kadejaké uhybave odpovede vedú len a len k ďalšiemu vyzvedaniu.

skjatqo
22. sep 2018

Tiez si myslim ze uprimna a pravdiva odpoved je najlepsia. Pozriet cloveku do oci, neskryvat emocie.
Ak mne niekto povie ze chce karieru a peniaze a uzivat si, pomyslim si svoje.

sonicka19983
22. sep 2018

Poviem svoju skúsenosť...po svadbe sme každému hovorili že máme problém otehotnieť, normálne celú diagnózu sme zverejnili a normálne tie otázky prestali ... Dali nám pokoj a to bolo hlavné...a potom čo sa nám zadarila dcérka sme pre istotu všetkým hovorili že už ďalšie nechceme...najviac sa mi páčilo u kamoškinej svokry ako nás mladých ľutovala, hypotéky a ako by nám pomohla a ja jej vravím veď mi pomoc nepotrebujeme, veď máme to čo sme vždy chceli mať, viac nám netreba...a vám radím tú istú rétoriku a následne sa s ňou zžiť...sme spokojní a šťastní... nám sa malá zadarila až keď sme už žiadne dieťa neriešili 😉

thoughtfulweirdo
22. sep 2018

Inak ja si myslím, že by si sa s tým mala zmieriť. Teraz ti vadia otázky, kedy bude dieťa. Keď otehotnies, budú ti vadiť otázky o pohlaví, mene, a kedy konečne porodis. Po pôrode ti budú vadiť otázky o kojení, či dieťa dobre spí, či kaká, prečo robíš hento a nerobíš tamto. Otázky budú vždy. Väčšina ľudí to myslí v dobrom a zaslúžia si úprimnú odpoveď, napríklad aj v znení, že si neželáš sa na tú tému rozprávať.

didi2102
22. sep 2018

@beckynka07 bola som v podobnej situacii .. toto maloktopochopi kto otehotnel hned ... a povedat to narovinu sme nechceli nechcela som aby nas ludia lutovali alebo hovorili jooj ved sa zadari .. citila som sa zle .. nie kazdy sa s tym vysporiada .... my sa sme kvoli tomu nezobrali bala som sa stupnujuceho tlaku a preco niesi tehotna???viem poviete kravina ale mna to tak bolelo ze by som to neuniesla a tak ked sa ma spytali ze kedy budem tehu,ja ze az po svadbe a kedy svadba ??v sobotu

lianka123
22. sep 2018

@thoughtfulweirdo ano. Pokial zena otehotnie na supu tak sa jej tieto temy netykaju. Ale par, ktory zije dlhe roky spolu a zena dostane kazdy mesiac menzes, po par rokoch Ta to zacne trapit velmi. Je to aj o emocnej vyspelosti - byt empaticky a nepytat sa. Niekto sa s tym vyrovna, niektore trpia velmi, tak naco znasobovat utrpenie hlupymi a okrem ineho aj velmi chulostivymi otazkami

thoughtfulweirdo
22. sep 2018

@lianka123 Lenže nikto nemôže tušiť, čo toho druhého trápi a čo je pre neho citlivé. Chápem, že pre mnohých toto môže byť nepríjemná téma, ale práve preto to treba povedať, aby to aj druhí vedeli a nechtiac sa nedotýkali citlivých miest. Nikto nemusí nikomu vysvetľovať, čím si prechádza, stačí slušne, dospelo vysvetliť, že na túto tému sa nechce rozprávať.

gagik
22. sep 2018

Inak otazky o termine porodu, pohlavi, kojeni nie je to iste ako pytat sa niekoho,kto roky zije v part erstve/manzelstve ze kedy bude babo.

thoughtfulweirdo
22. sep 2018

@gagik Viem, že to nie je to isté, snažila som sa poukázať na niečo iné.

katka1981
24. sep 2018

@adija13, druhe sa vam mozno zadari len tak, To clovek nikdy nevie. Drzim palce.

happygirl
25. sep 2018

Ja som síce (vďaka Bohu) otehotnela dosť rýchlo, ale zas už som bola dosť v rokoch (prvorodička 34 rokov som mala). Ja som si užila skôr tie otázky typu kedy sa konečne usadím a vydám... tí, čo ma lepšie poznali, vedeli ako je to a tým druhým som povedala, nech sa za mňa radšej intenzívne modlia, aby som si čím skôr dobrého muža našla... ja som veriaca, tak som to tak polovážne myslela (odvtedy sa prestali vypytovať...a niektorí možno aj slovko dve pri modlitbe za mňa utratili 😉 )... a pri otázke k dieťatku by som tiež to isté povedala.... tí, čo snažilku poznajú lepšie, vedia o jej problémoch, a tí, čo sú len neotesaní zvedavci, by som im s váznou tvárou povedala - viete čo? prosím Vás, modlite sa aj vy za nás, nech máme to bábo čím skôr a zdravé, vopred ďakujem. Buď sa prestanú vypytovať alebo sa fakt začnú hore prihovárať, čo je tiež bonus 😉

atr29
Autor odpoveď zmazal
vierakuli
27. sep 2018

Ja mam susedu co sa kazdu chvilu ked vencim vystrci z okna a krici ze "no co? kedy bude druhe?" alebo "uz sa podarilo?" a este sa mi priznala ze ma kazdy den sleduje na facebooku a caka kedy tam oznamim tehotenstvo pridam pozitivny test alebo foto z ultrazvuku 🤦🏼‍♀️ asi nema co na praci

beckynka07
autor
27. sep 2018

@vierakuli omg, to by som ju uz asi do pecka poslala

susanne08
27. sep 2018

Po roku od svadby sa už ľudia toľko nepýtali, ale stále sa nájdu takí, čo sa pýtajú stále. Zo začiatku som tiež sa snažila tak vtipne, že keď bocian nájde adresu alebo veď všetko raz bude .... keď už toto nechápu tak už som minule vybuchla, že mi to už vadí po dvoch rokoch a že sa ma to nepýtaju 1.krat....tak sa cítili trápne oni! Inteligentni sa nepýtaju a tí ostatní no na hlúpu otázku hlúpa odpoveď..... A samozrejme treba rozlišovať medzi známymi, kamarátka co sme sa dlho nevideli, že a čo bábo( ale to tak človek vycíti či rypete alebo to myslí úprimne.) Tak tej som povedala že som potratila, a že sa musím dať dokopy.... Od nej mi to nevadilo, ale tiež máme v partii jednu co sa opre o trenky a je tehotná tak takej nič vešať na nos nebudem na také treba s úsmevom to ju ešte viac nas.re!

katkalubkova
28. sep 2018

@vierakuli tak suseda je zrela k lekarovi....

ewridika11
20. feb 2021
Strana
z4