icon

Ako otehotnieť bez menštruácie po pôrode?

16. jún 2025

Ahojte na úvod by som rada napísala, že mám už 39 a 5 mesačné bábätko. A chceli by sme ešte ďalšie Mimi, lenže nemám menštruáciu. Dieťatko predtým čo som kojila 2,5r. je už v puberte 😁 a menštruácia mi prišla až po 16mesiacoch. Netuším, či to bude podobný scenár, ale mne to vychádza tak, že nie je menštruácia, nemôže byť ani ovulácia a teda ani posledné mimi. Zaujímal by ma viac vás názor, vaše postrehy, vaše skúsenosti. Viem nejako spustiť ovuláciu? Jediné čo beriem je kyselina listová a začala som piť čaj z alchemilky, šálku každé ráno. Ďakujem za vaše rady, postrehy, skúsenosti.

Strana
z2
mdse
16. jún 2025

Takže teraz nekojíš?

autor
16. jún 2025
@mdse

Takže teraz nekojíš?

@mdse zabudla som napísať, že plne kojím, o týždeň začínam s príkrmami...a tiež to vyzerá na dlhodobé kojenie...proste, odstaviť nie a zredukovať kojenia mi tiež nepríde reálne...

ika02
16. jún 2025

Ahoj, ja som dojčila 3 roky. Menštruáciu som dostala po roku od pôrodu. Vydrž, aspoň trošku nech si telo oddýchne. Zvládala by si také malé dieťa v tehotenstve? A potom dve maličké deti?

maryetta
16. jún 2025

Ja co som kojila tak pri vsetkych mi nabehol cyklus po vyse roku.
Takze hormony... dojcenie. Ale napr prveho som dojcila cyklus nabehol klasicky a dojcila som ho este polovicu dalsieho tehotenstva...

vanilkovazmrzka
16. jún 2025

No tak spravne si vyhpdnotila ze bez ovulacie nie je menstruacia a bez ovulacie nebude ani tehotenstvo, takze asi jedine hormony a to si myslim ze ziaden pricetny doktor ti teraz len tak nenasadi

mdse
16. jún 2025

Super, že kojíš💪Tak v tom prípade cyklus môže riadne haprovať, ja mám len o niečo staršie bábo a teda až okolo 10m sa mi začal ako tak normalizovať. Ale stále to nie je pravidelné, tiež kojím.

maryetta
16. jún 2025

Ja uz iba dodam. Ze prv bude ovulacia. Az tak menstruacia. Neviem preco mnohe cakaju prv menstruaciu ze im zacina cyklus...

vanilkovazmrzka
16. jún 2025
@maryetta

Ja uz iba dodam. Ze prv bude ovulacia. Az tak menstruacia. Neviem preco mnohe cakaju prv menstruaciu ze im zacina cyklus...

@maryetta lebo menstruaciu vidia a o ovulacii nemusia mat ani paru? A uz si asi logicky odvodis, ze ked mas prvu menstruaciu tak ta prva ovulacia bola tiez

autor
16. jún 2025
@vanilkovazmrzka

No tak spravne si vyhpdnotila ze bez ovulacie nie je menstruacia a bez ovulacie nebude ani tehotenstvo, takze asi jedine hormony a to si myslim ze ziaden pricetny doktor ti teraz len tak nenasadi

@vanilkovazmrzka nechcem to riešiť s lekárkou, kvôli sťahovaniu som tehotenstvo riešila u novej, je to stará škola, staršia pani, už kúsok na mňa pozerala zvláštne, že v 38 ďalšie dieťa a po pôrode po 600n. že nechcem antikoncepciu...že v živote som nebrala a ani nechcem... Až na mňa zazrela.😁😁😁

autor
16. jún 2025
@maryetta

@maryetta áno presne tak ovuláciu môžem čakať kedykoľvek...a potom bude menštruácia...

autor
16. jún 2025
@ika02

Ahoj, ja som dojčila 3 roky. Menštruáciu som dostala po roku od pôrodu. Vydrž, aspoň trošku nech si telo oddýchne. Zvládala by si také malé dieťa v tehotenstve? A potom dve maličké deti?

@ika02 veľmi na výber nemám, tehotenstvo 38, pôrod tesne po 39...a zvládam to fajn , viem si predstaviť ešte jedno, úplne v pohode. Ale vyzerá to tak že skrz kojenie a hormóny to pôjde tak najskôr o pol roka. Bude tak ako to má byť ❤️.

zabka79
16. jún 2025

Ja som dostala menzes po 8.mesiacoch...dojcila som potom este skoro dalsi rok podla mna by to slo aj dojcit aj otehotniet

autor
16. jún 2025
@mdse

Super, že kojíš💪Tak v tom prípade cyklus môže riadne haprovať, ja mám len o niečo staršie bábo a teda až okolo 10m sa mi začal ako tak normalizovať. Ale stále to nie je pravidelné, tiež kojím.

@mdse je to krásne puto medzi matkou a dieťaťom nehovoriac o tom koľko to má benefitov pre dieťa. Aj keď som odkojila prvé tak dlho, po toľkých rokoch to bolo akoby začať odznova a problémy boli, hlavne tie rozbité bradavky, ale dala som to bez klobúčikov.💪

maryetta
16. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@maryetta lebo menstruaciu vidia a o ovulacii nemusia mat ani paru? A uz si asi logicky odvodis, ze ked mas prvu menstruaciu tak ta prva ovulacia bola tiez

@vanilkovazmrzka mnohe ani logicky. Zial.

mama5202
Autor odpoveď zmazal
alienkami
16. jún 2025

Nie je to časté, ale občas sa zadaria aj 2 pôrody do roka (mala som spolužiakov - brat a sestra - s 10-11 mesačným rozdielom).
Ak si po zdravotnej stránke v poriadku, tak si s manželom užívajte koľko vám srdcia ráčia... A nech sa stane čo sa má stať.

kiki68
16. jún 2025

Ved mas cas, tak za rok Podla mna zostanes uz urcite tehu a v 40 bude dalsie. Tiez zmen gyn, ked to je taka osoba, co Ta v 40 bude hnat na potrat. To nema cenu taka lekarka pre zenu, co chce do 40 a viac rodit

elfi1
16. jún 2025

ja som prve dojcila 2,5roka -menstruaciu dostala po 9 mes. od porodu, druhe 2 roky dojcenie a menzes 5 mes. po porode.
Takze ak nemas ziadne zdravotne problemy a citis sa na to, tak len skusat.

jeennyv
16. jún 2025

Ja poznam zeny, co mysleli, ze dojcenievje antikoncepcia a po troch ci par mesiacoch dalsie tehu, niektore po 6 nedeli ostali tehu, ked na to vhupli 😀🤷‍♀️

patta89
16. jún 2025

Ja som menstruacie dostala az po skonceni kojenia...kojit som prestala v 1r3m a ms dorazila 1r5m

klarabohun77
16. jún 2025

Len tak pre zaujimavost, dojčenie ma vyznam pre dieta do jedneho roka a to je medicínsky potvrdeny fakt. Potom je to uz len o matke.

katkav81
18. jún 2025

Ja som tiež dlho kojila a nemala som menštruáciu, kúpila som si tieto vitamíny VERRA Plodnosť & tehotenstvo a menštruácia nabehla za 2 týždne 🙂

mdse
18. jún 2025
@klarabohun77

Len tak pre zaujimavost, dojčenie ma vyznam pre dieta do jedneho roka a to je medicínsky potvrdeny fakt. Potom je to uz len o matke.

@klarabohun77 poprosím o nejakú štúdiu k tomu

autor
18. jún 2025
@katkav81

Ja som tiež dlho kojila a nemala som menštruáciu, kúpila som si tieto vitamíny VERRA Plodnosť & tehotenstvo a menštruácia nabehla za 2 týždne 🙂

@katkav81 kde si ich prosim kupila a kolko stali?

autor
18. jún 2025
@mdse

@klarabohun77 aj ja poprosim zdroj

@mdse tiez som prekvapena...

ha_ha
18. jún 2025

Máš 39, rodila si pred 5 mesiacmi. plne dojčíš a čuduješ sa, že nemáš menštruáciu? 😕

klarabohun77
18. jún 2025
@mdse

Ucili sme sa to v skole ale ako si @mdse spomenula studiu tak som teda isla hladat a veru ma zmysel aj po 12 mesiacoch ..tak teda beriem moje tvrdenie spat a do tych 48m je to benefit aj pre dieta. Som o nieco mudrejsia.pekny den vsetkym🍀

mdse
18. jún 2025
@klarabohun77

Ucili sme sa to v skole ale ako si @mdse spomenula studiu tak som teda isla hladat a veru ma zmysel aj po 12 mesiacoch ..tak teda beriem moje tvrdenie spat a do tych 48m je to benefit aj pre dieta. Som o nieco mudrejsia.pekny den vsetkym🍀

@klarabohun77 super👍

silesias
18. jún 2025

Kojila som, menstruaciu som nemala a otehotnela som cca keď mala dcéra 8 mesiacov. Medzi tým žiadna menštruácia. Ze som znovu tehu bol sok.

katusik456
18. jún 2025

Ja som menštruáciu dostala po nejakých 5 mesiacoch úplne pravidelnú ako hodinky, plne kojím už 10 mesiacov, som ale od teba mladšia. Druhé určite neplánujeme preto držím palce nech sa podarí🙂

Strana
z2