icon

Ako otehotnieť s endometriózou: Skúsenosti a rady

28. máj 2024

Ahojte žienky.
Čo vám pomohlo pri strednej forme endometriozy na prirodzené otehotnenie. Pila som caje Ľudmily Mojžišovej, pila som inofolic... Zatiaľ nič.
Krv mam v poriadku, bola som na hematologii.
Beriem dlhodobo serrapeptasu, aby som nemala endometrioznne bolesti v podbrušku.

veklipo
•
28. máj 2024

Nič. Laparoskopia, IVF, úspešne na 1x.
Ďalšie tehotenstvo prirodzene.

autor
•
28. máj 2024

Na laparku som bola ale to by som musela každé 2 týždne chodiť.. Umelemu sa chcem vyhnúť

veklipo
•
28. máj 2024

Rozumiem. My sme skúšali všetko možné 6r, a keďže som už mala 35r, isli sme na IVF.
To je ale môj prípad, ty môžeš mať viac šťastia.
Držím palce!

medda_beda
•
28. máj 2024

Mne endometrióza nezasahuje do reprodukčných orgánov len mi spôsobovala každomesačné bolesti pri menštruácií takže pri laparoskopii ju tam nechali.No a otehotnela som po skoro 2,5 roku prirodzene.

svetlonos
•
28. máj 2024

Kolegyňa prirodzene - dr poveda, ze nemá šancu inu ako um. Vzala ho za slovo. Ze je tehotná, zistila v 5 mesiaci. Považovali to s muzom za zázrak. Druhy krat to zistila v 4 mesiaci 🙂
Nerobila nič.

bejka90
•
28. máj 2024

Ja som musela na laparku kvoli cyste ktora rastla, vybrali aj vajecnik a vajcovod a otehotnela som hned po laparke ako sme sa zacali snazit.... teraz o druhe smd sa pokusali tak do roka skoncilo to MA ale 4 mesiace potom som znovu tehotna. Takze u mna ta endometrioza nastastie nerobila nejake problemy

autor
•
28. máj 2024

@svetlonos mne hematologička tiež povedala že ja inak ako umelo šancu nemám. V repro centre ma nútia do umeleho, gyndoš tiež...

ssizk
•
29. máj 2024

Mne zistili endometriozu v roku 2020, 2021 som bola na operacii a potom sa rozbehol kolotoc ivf, otehotnela som az po 5 vkladoch v roku 2023.
Treba dat vysetrit aj muzovi spermiogram. S endometriozov sa da prirodzene otehotniet, ale muz musi mat zdrave spermie a moze to trvat par rokov. Nas tlacil vek, preto sme nerozmyslali a isli do ivf. Napriek tomu to trvalo cele 3 roky.

autor
•
29. máj 2024

@ssizk samozrejme ze muž bol na spermiogram, to bolo prvé vyšetrenie ktoré sme absolvovali v centre

bobsent
•
29. máj 2024

Ahoj, ja som mala ťažkú endometriózu,oba vaječníky postihnuté. Otehotnela som po roku prirodzene ale skončilo to missed abort, potom som otehotnela prirodzene po 8 rokoch(už sme ani nič neskúšali-typu bylinky, lieky, cviky. ani IVF..) a toto tehotenstvo bolo úspešné, viac detí nemám, už som po veľkej operácii

luccija
•
29. máj 2024

Kde más ložiská?ty odmietas umelé aspoň iui ste mohli vyskúšať.Zase ložiská nenarastu tak rýchlo, ale každý menzes je mínus.Ja som otehotnela po 2,5 r.

martaatram
•
29. máj 2024

Po 9 rokoch po umelom … 3 roky prirodzene a nic ..

luu1122
•
29. máj 2024

nie nepomohlo, podstupila som ivf a uspesne sa podarilo na 2 pokus. Potom som mala pokoj a po 6 rokoch opatovne pravdepodobne ju mam spat. Akurat to riesim.