icon

Ako ovplyvňujú omamné látky plodnosť muža?

5. júl 2024

Myslite že chlap ktory berie omamné látky, neviem vypisovať aké proste horšie ako tráva je stále plodný?

fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
mimka1402
5. júl 2024

@fido69 Asi veru si chýbal, lebo by si vedel že životospráva ovplyvňuje "gény" a dieťa to dostane "darom". Nemusí byť závislá matka aby dieťa malo sklony k závislostiam.🙂

fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. júl 2024

@fido69 pocuvaj chlape, nejak moc obhajujes toho fetaka. Zeby spomienky na minulost?

fido69
Autor odpoveď zmazal
canerko
5. júl 2024

@mimka1402 Tak moj starsi syn mal stastie ze ne dostal do venceku "chut" na drogy.Je to velmi inteligentny mlady chalan ktory dokonca ani len nefajci obycajne cigarety,alkohol tiez nie.A otec mu v case oplodne ia bol"cisty" asi šest mesiacov.Skor ako ma niekto napadne ze som si robila dieta s takym otpadom,na svoju ochranu len dodam ze som o drogach zistila az po nekolkych mesiacoch manzelstva,ked syn uz bol zacaty a ex bol tolko manipulativny a inteligentny ze som nikdy v zivote nevedela kedy je nafetovany.Bol na heroine a vlastne ja ani neviem ako vyzeral ked bol cisty.Uz je to zamnou vdaka Bohu.A autorka ver mi ze drogovo zavisly ludia su tolko inteligentny ze ta caspm presvedci ze si ti na vyne za vsetko.Ak mozes tak utekaj co dalej,lepsie to ne ne bude.Jemu je jedina mysel rano ked sa zobudi kde ma zohnat fet a peniaze na neho.

viestta
5. júl 2024

@fido69 pozri sa, fetak je jednoznacne diskvalifikovany ako darca genetickeho materialu pre kazdu rozumnu zenu. Ci sa to napise tak alebo onak, jeho geneticky material nie je vhodny na polodenie. Ked uz pre nic ine tak pre to, ze geneticke predispozicie pre rozne druhy zavislosti uz bolo v literature popisane. A samozrejme samotna osoba a jej zavislost je dalsi dolezity faktor, pre ktory by jeho geny nemali pokracovat. Tomu sa hovori rozumny vyber darcu genetickeho materialu.
(a ano obhajujes, v tej vete o tom, ze uz tyzden vydrzal, este treba pri nom ostat aby vydrzal aj dlhsie...)

mimka1402
5. júl 2024

@canerko Vôbec ťa nesudim, ja len vravim, že životospráva a tieto srandy dokážu ovplyvniť život dieťaťa hoc si to "nikto nemysli". Žiaľ viem z okolia, že čo dokážu fetaci vymyslieť, preto sa snažíme všetci tu autorke radiť aby si zbytočne nepokazila život. S takým človekom sa snažiť vychádzať moc nedá. Ja som veľmi rada, že u tvojho syna to nie je, ale faktom je, že vo väčšine ľudia zdedia na niečo náchylnosť a aj toto môžu. Ostatne môže byť aj o vôli a okolnostiach... Držte sa🙂

canerko
5. júl 2024

@mimka1402 Jednoznacne nije ze sme zmenili mesto ale aj stat.Jednoducho sa odputali od vsetkeho.Syn isiel do piatej triedy ked zacal bit sikanovany ze je fetakov syn a ze doma pohostujeme narkomanov.

autor
5. júl 2024

@mimka1402 nechcem s nim dieťa ah

lavender94
5. júl 2024

@fido69 božie prikázania nech si riešia tí, ktorí na to veria. Pre mňa je to len slovo.

blonde_bella
5. júl 2024

@viestta presne aj mňa to napadlo, že ho veľa obhajuje.

@fido69 prečo máš pocit, že by si musel nájsť rovnako závislé? Stačí mu blbé, ktoré roztiahne nohy.
A to, že je závislý je jeho problém, nech si ho rieši. Baba by si mala nájsť vhodnejšieho partnera, aj keby len na sex, určite by mala zvýšiť nároky.
Akože sorry, ale 3x sa s niekým vyspi a už ma riešiť jeho závislosť?
No nie, má si nájsť solídneho muža.

Závislosť nech si rieši on. Ona bohvie čo kvôli par sexom bude ešte musieť riešiť....

fido69
Autor odpoveď zmazal
viestta
5. júl 2024

@fido69 za mňa v tomto konkrétnom prípade je najjednoduchšie riešenie, teda nič s fetakom nemať, a už vôbec nechránený sex, je to najspravnejsie. Lebo týždeň čistý vôbec nič neznamená, to je len krátka epizóda bez fetu, ktora ani nemusí byť založená na pravde. Na rozprávať môže kadečo. Na to aby bol človek schopný fungovať aspoň ako tak by musel byť čistý dlhu dobu a musel by sam chcieť s tým seknut, musel by sa chcieť liečiť a aj by sa liečil.

viestta
5. júl 2024

@fido69 a nedá mi, fakt o tom viem malo, osobnú skúsenosť nemám. Viem len čomu sa vyhýbať vo vlastnom záujme. Ty vieš o tom viac? Empiria so závislosťou alebo si odborník, ktorý sa závislostiam venuje?

fido69
Autor odpoveď zmazal
lavender94
6. júl 2024

@fido69 vieš koľko ja poznám feťákov? To, že ty si jednému pomohol a teraz je to asi normálny chlap, ktorý je zodpovedný a potenciálne aj dobrý otec, nie je žiadna štatistika. Hlavne ten človek asi prestať chcel a bol odhodlaný. Väčšina z tých ľudí si pomôcť nechať nechce, a môžu ísť aj na liečenia, neviem akych ľudí mať pri sebe… nedá sa pomôcť. Že niekto povie že je čistý a po týždni už si rieši? Keď som bola mladšia snažila som sa pomôcť takto viacerým ľudom, ktorých som pokladala za priateľov a nechcela som aby tak dopadli. A nepomohla som ani jednému. Lebo to nebolo v mojich silách. Môžeme takému človeku poskytnúť na čas bývanie, zohnať prácu, možno liečenie, terapeuta…. Ale nič iné sa nedá. Ten človek si to musi prejsť sám a jediny kto môže podľa mňa suverénne tvrdiť že pomohol nejakému závislému človeku je psychológ a psychiater. Tento nie je adept na pomáhanie, ten to povedal len tak do vetra, možno mu zredlo že bude fakt fotrik. Možno mal slabú chvilku na dojazde… a prišlo by ti úplne v poriadku si s takým človek mať nechránený sex? Veď to je total nezodpovedne zo strany tej baby. Nie len preto, že peniaze od toho chlapa asi neuvidí. Ale toto mať za otca ti asi dobre vzorce do budúcnosti nedá… v lepšom prípade bude to dieťa vyrastať bez otca. To tiež nie je výhra a dobrovoľne takto konať len pre par minút uspokojenia mne normálne nepríde a človek s priemernou inteligenciou by sa do takejto situácie nedostal ani z rýchlika. Dobrovoľne mala sex. Dobrovoľne ho mala nechránený sex. Keby otehotnie, tak sa dá povedať, že ona sa tak rozhodla a človek čo sa z vlastnej iniciatívy rozhodne pre kktinu aj keď nemusí asi tiež úplne nemá kapacitu na to aby ďalšej generácii dal niečo zmysluplne do života.

bejbs123
6. júl 2024

Moje nervy,na dnes mam dost,neviem kto je blbsi z tejto dvojice!!! A pevne verim,ze ste ziadne dieta nesplodilo pre dobro toho dietata

autor
6. júl 2024

@bejbs123 amen

blonde_bella
6. júl 2024

@fido69 no a aké je správne riešenie?
Má sa zahrať na Ježiša a ísť ho spasiť?
To, že ty takým ľuďom pomáhaš, neznamená, že to má robiť každý.

viestta
6. júl 2024

@fido69 jednemu si pomohol. Lebo chcel prestat a prestal. Je to od teba pekne, prinosne a skutovne je to vitazstvo cloveka nad svojou slabostou. Toho konkretneho cloveka.. Ale to este neznamena, ze si odbornik na zavislosti a uz vobec tvoja jedina skusenost nie je univerzalna.

fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
viestta
6. júl 2024

@fido69 narkomanov? Ani jedneho. Tazke urazy, jeden aj s tepnovym krvacanm viac. Rata sa aj to?

zuza265
9. júl 2024

Autorka uz by som neriesila jeho plodnost/neplodnost. Zamerala by som sa na to, ci nahodou nie som tehotna a v case urcenom urobila test. A naozaj si do buducna premysli koho si k sebe pustis🙏🏼 je to tvoj zivot, ale ak je moznost, ze trosku to s tebou pohne, tak som ti skusila napisat… keby bol cisty uz naozaj hodnu dobu - ok pochopim. Tyzden je nic. A ani to si nemozes byt ista. Teraz ta k nemu taha len take to prvotne zamilovanie (aj ked z minulosti a najma z minulosti kedy to bol este iny clovek), ale ked padnu ruzove okuliare bude to ine. A ver, ze v dlhodobom vztahu nechces riesit ci si dal/nedal drogy a ci mu mozes verit. Nebodaj ked by ste mali dieta.

glorika
12. júl 2024

Ako ktorý, môj ex posledné roky nášho vzťahu holdoval tvrdím drogám (prosím neriešte nikto nič odpovedám len autorke) a pred tým sme sa nejaký čas snažili o dieťa a teda chvála bohu že sa nám otehotnieť nepodarilo, s terajším partnerom ktorý si dá občas pivo ale žiadne ľahké ani tvrdé drogy a aktuálne čakáme tretie bábo v priebehu dvoch rokov aj keď žiaľ predchádzajúce dve tehotenstvá nedopadli dobre. Ale verím tomu že do tretice všetko dobré.

ysseba
14. júl 2024

Autorka: tak ako, robila si si test?