Ako pomôcť počatiu?

slovenka753
21. dec 2023

Ahojte, s manželom sa snažíme už viac ako rok. Ja 32 on 41. Nie intenzívne, ale snažíme sa. Ovulaciu si sledujem teplomerom, plus mám bolesti, takže viem kedy prebieha. Okolo toho termínu vždy sexujeme intenzivnejsie. Zacinam sa báť, že pocatie bude problém. Dohodli sme sa že skúsime ešte 4 mesiace a pôjdeme na vyšetrenia, aby sme to nenatahovali. Prosím nemate nejaké odporúčania na vitamíny alebo niečo iné čo vám pomohlo ? Nikdy som si nemyslela že toto budem riešiť. Žijeme zdravo, nefajcime, nepijeme, možno raz za mesiac fľašu vina. Mame dobrú váhu, sportujeme, nie sme v strese.

medda_beda
21. dec 2023

Do CAR sme šli po 9 mesiacoch.
Prešli 2 roky.Žiadne vitamíny by nám nepomohli.
Po roku by bolo fajn dať urobiť aspoň spermiogram.

mimi3008
21. dec 2023

Inofolic pre teba a Folandrol pre partnera. My sme sa pokusali vyse roka o prveho syna, potom sme to brali, uz ani nepamaram, ako dlho, ani neviem, ci to pomohlo, ale otehotnela som. Svagrina ma 3 deti a 1 MA za sebou pred necelym rokom, vsetky tehotenstva na prvy alebo druhy sup (zacala prve tehotenstvo ako 31 rocna). Teraz chceli este stvrte (bude mat o chvilu 40), no nedarilo sa im vyse pol roka, zacali toto uzivat a tusim po mesiaci uzivania alebo dvoch otehotnela, takze treba to aspon vyskusat

hanelka1
21. dec 2023

@slovenka753 no tak máte už aj svoj vek, čím neskôr tým to môže trvať dlhšie. Určite by som dala spraviť spermiogram. Ak je problém u partnera darmo budete strácať čas iba pokusmi. Samozrejme skúšajte stále 💪😁 ale aspoň budete vedieť ako na tom ste. Ak on bude ok, prídeš na rad ty.

matus7030
22. dec 2023

@slovenka753 nečakajte už. Ja to teraz tiez ľutujem a hlavne kým obeháš vyšetrenia tak to môže trvať kľudne aj polrok. Mne napríklad dala všetky výmenné lístky hneď gynekologička (endokrinologia, hematologia, genetika, reprodukcna imunologia), nešli sme hneď do CAR. Ako píšu baby vyššie najjednoduchšie je začat so spermiogramom u partnera. Možno sa zistí nejaký malý problém aj u teba, vyrieši sa a pôjde to. To by bol ideálny scenár. Ak vyšetrenia budú OK, tak potom už naozaj ísť len do CAR. Držím palce 🙂

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovenka753
autor
22. dec 2023

Ďakujem za odpovede ale ako som písala dohodli sme sa že 4 mesiace to ešte skúsime bez lekárov. Zaujímajú ma preto skôr ,alternatívne, riešenia.

matus7030
22. dec 2023

@slovenka753 môžeš skúsiť nejaké vitamíny podporne - môj muž bral všeličo, ale najviac zabrali Verra vitamíny (vysledky viditelne cca po 3 mesiacoch). Ty môžeš tiež vitamíny, kyselinu listovú a nejaké čaje - na trhu je toho veľa a každý ti poradí to, čo si myslí, že zabralo jemu.
Tiež som cvičila napríklad jogu na posilnenie panvového dna, prípadne môžeš ísť na fyzioterapiu. Akože za tie roky už človek poskúša naozaj všeličo.

sono2
22. dec 2023

Vitamíny ani kyselina nepomôže otehotnieť.
Ja by som šla aspoň na spgram ty hormonálny profil/hyfosy. Mne teda okamžite potvrdilo problém. Pritom ms ako hodinky.
Môžeš sem dať graf pozriem sa

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre