icon

Ako potvrdiť ovuláciu a zvýšiť šance na otehotnenie?

poterova
17. sep 2025

Ahojte,

snazime sa o babo, mam ale posledne cykly nepravidelne, dnes som 32 den cyklu a bola som na kontrole u dr. a povedal, že mam folikul 18mm, ešte mi chyba par mm do prebehnutia ovulacie. Mate nejake rady ako zistim či vobec realne aj prebehla alebo nie ? Mozme sa snazit kazdy den ?

Ďakujem

anonym_ee2e04
17. sep 2025

@poterova v tomto cykle môžeš skúsiť ešte ovulačné testy aj viackrát do dňa, po poslednom pozitívnom by mala ovu prísť do 48 hodín, ale bazálna teplota je spoľahlivejšia, tú však treba merať po skončení MS až do ďalšieho cyklu

sajmonka_1216
17. sep 2025

odporúčam ovulačné testy a merať bazálnu teplotu

poterova
autor
17. sep 2025

dakujem od dnes skusim aj testy

poterova
autor
17. sep 2025

nemerala som tento cyklus, lebo mala som spinenie do 20dna, proste cely cyklus rozhodeny... dnes som isla na kontrolu ku gyn po dvoch tyzdnoch lebo ms nechodi a teda na vysetreni videl toto.

babushkaem
17. sep 2025

potvrdit ti to vie gynekolog, ci ti ten folikul aj praskol a teda prebehla ovulacia

poterova
autor
17. sep 2025
@babushkaem

potvrdit ti to vie gynekolog, ci ti ten folikul aj praskol a teda prebehla ovulacia

@babushkaem aj som si myslela :/ ten mi len povedal ze mam prist ked dostanem ms na treti den, ze mi spravi odbery.

babushkaem
17. sep 2025
@poterova

@babushkaem aj som si myslela :/ ten mi len povedal ze mam prist ked dostanem ms na treti den, ze mi spravi odbery.

@poterova hej, to na hormonalny profil. snazte sa ked tak kazdy druhy den, kazdy den vraj nie je ideal kvoli spermiam.

poterova
autor
17. sep 2025
@babushkaem

@poterova hej, to na hormonalny profil. snazte sa ked tak kazdy druhy den, kazdy den vraj nie je ideal kvoli spermiam.

@babushkaem dakujem za rady 🙂

babushkaem
17. sep 2025
@poterova

@babushkaem dakujem za rady 🙂

@poterova a kolko sa snazite?

poterova
autor
17. sep 2025
@babushkaem

@poterova a kolko sa snazite?

@babushkaem od maja

babushkaem
17. sep 2025
@poterova

@babushkaem od maja

@poterova tak drzim palce 🙂

sisska96
17. sep 2025
@babushkaem

@babushkaem Stačí aj každý 3,4. spermie prežijú v tele aj 5 dní

babushkaem
17. sep 2025
@sisska96

@babushkaem Stačí aj každý 3,4. spermie prežijú v tele aj 5 dní

@sisska96 to som myslela na to snazenie kazdy den

poterova
autor
17. sep 2025

no len ked je chut je to tazsie :D

janetinka27
17. sep 2025

@poterova ahoj, prebehnutu ovu potvrdis na sone - vznikne zlte teliesko, alebo napr meranim bazalnej teploty, kedy sa teplota "zdvihne a drzi hore" alebo odberom krvi, kedy sa sleduje hladina progesteronu, prip.sucasne aj estradiolu a to 7 dni po "peaku", da sa to odhadnut aj z pozorovania hlienu, kedy plodny hlien je nahradeny dnami sucha
Pri merani bazalnej teploty a odberu krvi, ktore som vyssie spominala, sa nielen potvrdi prebehnuta ovu ale zaroven aj funkcia zlteho telieska (lebo aj prebehnuta ovu nemusi stacit, je dolezite aby zlte teliesko dostatocne fungovalo)

poterova
autor
17. sep 2025
@janetinka27

@poterova ahoj, prebehnutu ovu potvrdis na sone - vznikne zlte teliesko, alebo napr meranim bazalnej teploty, kedy sa teplota "zdvihne a drzi hore" alebo odberom krvi, kedy sa sleduje hladina progesteronu, prip.sucasne aj estradiolu a to 7 dni po "peaku", da sa to odhadnut aj z pozorovania hlienu, kedy plodny hlien je nahradeny dnami sucha
Pri merani bazalnej teploty a odberu krvi, ktore som vyssie spominala, sa nielen potvrdi prebehnuta ovu ale zaroven aj funkcia zlteho telieska (lebo aj prebehnuta ovu nemusi stacit, je dolezite aby zlte teliesko dostatocne fungovalo)

@janetinka27 dakujem za super vysvetlenie 🙂)

any_soj
19. sep 2025
@anonym_ee2e04

@poterova v tomto cykle môžeš skúsiť ešte ovulačné testy aj viackrát do dňa, po poslednom pozitívnom by mala ovu prísť do 48 hodín, ale bazálna teplota je spoľahlivejšia, tú však treba merať po skončení MS až do ďalšieho cyklu

@anonym_ee2e04 nemusí bazalku merať od ms. Pri bazalke je reálne potrebné mať 9 nameraných teplôt. Čiže - tri po sebe idúce teploty musia byť vyššie ako 6 predchádzajúcich. Z toho aspoň jedna aspoň o 0,20°C vyššia než najvyššia z tých 6. Merať sa musí teplomerom na 2 desatinne miesta.
Čiže - ak by začala aj teraz merať, kľudne môže ešte stihnúť namietať, veď ovuláciu možno bude mať až za týždeň.
Každopádne ak má niekto bežne cyklus čojaviem 40 dní, čiže ovulácia je cca 27. deň, tak úplne stačí začať merať od 18.-20.dňa.
Každopádne ale súhlasím a potvrdzujem, že prebehnutu ovuláciu potvrdzuje jedine bazalna teplota, prípadne samozrejme sono.