Ahojte. Tento cyklus som bola na hyfosy a 4x na folikulometrii. Minuly týždeň som odchádzala z CAR so slovami, že pravdepodobne ovulacia nebude ale môžem prísť o týždeň ak chcem, t.j. dnes. Včera večer som mala taký zvláštny natahovaci výtok a dnes ráno hlien s prímesou krvi. Včera sme mali styk a ráno som sa zľakla, že už dostávam ms. Som 21dc. Na sone mi povedali, že vidia tam dosť veľa tekutiny ale že asi to bude ešte z hyfosy (odvtedy prešlo 2 týždne takze vraj to už nie je možné že by to bolo z hyfosy) a na vaječníku folikul alebo zlte teliesko 10,7mm nevedela čo to je. Že to vyzerá, že prebehla ovulacia ale nevedia. Zobrali mi krv a volali mi, že áno, ovulacia bola a že od ďalšieho cyklu mám užívať letrozol a plánujeme IUI.
Ženy ja som úplne mimo. Nemavam ovulaciu prirodzene bez liekov a mám PCOS. Takze som v šoku. Je možné, že to bolo včera a dnes ovulacny hlien a ovulacne spinenie? Vôbec sa s tým nestretávam takze neviem. A je možné, že keď sme mali včera styk, že by sme mali ako takú šancu otehotnieť alebo už bolo neskoro? V CAR to zobrali akoby na tom nezáležalo že som po ovulácii ani sa nepýtali kedy sme mali sex nič. Len že od ďalšieho cyklu mám užívať lieky atd… takze akoby som ani nemala šancu sama otehotnieť. Neviem no. Mám zmiešané pocity. Ale úprimne ma to naozaj zaskočilo že som sama ovulovala bez liekov a pred rokom sme sa takto snažili s liekmi a nereagovalo telo vôbec čiže ovulacia nebola ani s liekmi. Čo myslite?
Ďakujem vám všetkým za koment ❤️
Áno môže sa zadariť, človek nikdy nevie ako telo zareaguje a ked si užívala aj lieky možné je
@stellarstar práveže mám prirodzený cyklus bez liekov. Tento cyklus sme to nechali tak že sa urobí hyfosy a od ďalšieho cyklu nasadim lieky. Myslite že sme to stihli alebo keď už bol výtok tak bolo neskoro?
@jaskolka vraj po hyfosy mám 3 mesiace najvyššiu šancu len bohvie či sme stihli. Nečakala som teda ovulaciu skôr ako som dnes išla na folikulometriu
Tak vieš šanca je buď alebo, uvidíš
Začnem s tým, že samozrejme, ze v CAR ich to nezaujíma. Ak otehotnieš prirodzene, prídu o peniaze, žiaľ je to len kšeft z ich strany. A je to smutné.
Odpoveď na otázku - áno, načasovanie sexu bolo v tomto prípade dokonale.
Odkiaľ máš, že nemavas ovuláciu? Lebo ak od nich, tak by som neverila veľmi. Doktorovi, ktorý nevie rozlíšiť folikul od žltého telieska na sone?? To čo je??
Ja byť tebou ešte skonzultujem niektorého z doktorov z plodar.sk
@any_soj ahoj. Hej prišlo mi to zvláštne aj keď mi volali ohľadom výsledkov z krvi, že “tak to bude tak ako sme sa dohodli s pani doktorkou, od ďalšieho cyklu užívať letrozol atd…” a až nakonci sa pýtam že či teda ovulacia bola alebo nie veď kvôli tomu mi ju brali aby mi povedali, že či som ovulovala. A ona že” áno, prebehla” to bolo celé. Nechápala som.
No ja som bola tento cyklus 4x na sone a nikdy som nemala dominantný folikul. Všetko malé (PCOS) tak ma dali ešte posledný krát o týždeň a tam sa dozviem že už je asi po ovulácii. Pred tyzdnom mi povedali že z toho asi nič nebude. Sama som im povedala, že mám nepravidelný cyklus že niekedy aj 36 dni tak ma ešte objednali a už bolo neskoro.
Na sone videla tekutinu v oblasti vaječníkov, tiež som nedostala odpoved že prečo ju tam mám a z čoho… a videla väčší folikul od ostatných a povedala, že to vyzerá že už ovulacia prebehla a možno to je zlte teliesko alebo nedorasteny folikul. A z krvi mi potom potvrdili že teda prebehla ovu… neviem som z toho taká zmätená lebo mali sme keď tak naplánovať len pohlavný styk keďže som bola bez liekov a další cyklus sme naplánovali IUI a akoby ich zaujimalo len to aby som šla na IUI a stimulovala ovulaciu než to že som konečne mala prirodzenú ovulaciu sama bez stimulácie.
Často som chodila na folikulometriu a užívala som aj lieky na stimuláciu ovu ale nič. Nikdy mi nedorástli folikuly a mala som anovulacne cykly
Ahoj, chodila som do car dost dlho, my sme sa snazili o prirodzene otehotnenie a ano, ich nic nezaujimalo, nikdy nechceli vidiet ani menstruacny kalendar a ked som zacala rozpravat o cykle, vzdy ma prerusili. Vyuzivala som ich nakoniec vlastne len na sono a odbery, po odbornej stranke sa mi nevenovali, lepsie povedane ignorovali, lebo som odmietala umele oplodnenie. Ak chces vediet, ci bola ovu a ci zlte teliesko pracovalo spravne, daj si urobit odber progesteronu a estradiolu z krvi 7 dni po peaku, u teba 7 dni po tom klzkom dni zrejme (lebo tazko hodnotit len z pocitu bez pravidelneho sledovania).
Ale este sama uvidis ake pridu teraz dni z pohladu hlienu, po ovu nastava suchsie az suche obdobie.
@janetinka27 áno, tiež mám niekedy ten pocit. Keď som chcela planovany styk tak po 3 pokusoch mi povedali, že bude lepšie keď vyskusame IUI. Tak som súhlasila a začala so stimulaciou ďalšie cykly a ani jeden cyklus som nemala s ovuláciou tak potom mi povedala doktorka, že mám premýšľať nad umelým oplodnenim miesto toho aby mi skúsila zvýšiť dávku liekov keďže telo na ne nereagovalo.
A keď som mala dnes ten hlien s krvou tak už sa nestihneme snažiť alebo este tam je šanca?
To ti asi nikto nepovie, ale ked je hlien, treba sa snazit a dufat. Nemas zistenu inzulinovu rezistenciu? Niekedy pomoze aj uzivanie metforminu, ak je tam i.rezistencia
Nacasovsnie styku supet, dnes to poistite ;) a drzim palce nech uz menstruacia nepride a nebudes nasadzovst letrozol ale kyselinu listovu ;)
Koksoooo tak 14. deň ti povedali, že asi ovulácia nebude, hoci mávaš 36 denný cyklus, čo znamená ovu cca 21.-24. deň...
Ja ti veľmi odporúčam NaPro technológiu. Vygooglim kus, štúdie a tak. A ako vravím - plodar.sk, tam sú doktori, čo sa tomu na Slovensku venujú. Je to porovnateľne úspešné, ale neporovnateľne lacnejšia alternatíva a hlavne menej zaťažova na ženské telo a psychiku než umelé oplodnenie. Hľadá sa a rieši problém, nie obchadza...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Jasné,že to je možné,telo nie je stroj a je aj nevyspytateľne. Takže kľudne sa mohlo stať,že aj doslo k oplodneniu.to uvidíš neskôr.