icon

Ako prekonať neúspechy a stať sa mamou?

seag
13. aug 2025

Ahojte dievčatá, prosím vás o radu… je to síce na dlhšie ale pokúsim sa napísať všetko stručne.

Tak veľmi túžim po dieťatku stále nato myslím ALE dva roky a nič… ničí ma to, boli ma srdiecko keď už každá jedna kamarátka, kolegyňa, baby z rodiny majú svojho drobca a ja stále nič 😓😢😭

S partnerom sme dlhé roky spolu ale on nie je absolútne typ, žeby sa išiel dať vyšetriť a riešil to ambulatne stále čaká na zázrak… lenže roky ubiehaju už mám po 30 a cítim sa zrazu tak sama.

Chcem vás poprosiť o rady kde začať keď sa vám dlhšie nedarilo kam ste išli? Svojmu gynekológovi alebo čo ste vyskúšali?
Popravde neviem prečo sa tak hanbím ísť aspoň za tým gynekológom a povedať mu, že mám problém 😭 keď som na prehliadke povie vždy, že všetko v poriadku a tam to konci… nemám odvahu lebo sa asi bojím, že keby ma začne vyšetrovať podrobne tak nakoniec zisti, že som neplodná.

Viem, že tu je na tuto tému milión for ale potrebujem posmeliť od niekoho kto to takto prežíval ako ja a presný navod kam ísť čo robiť a podobne.
Už som bola nastavená chvíľu aj tak, že babatko proste mat nikdy nebudem, nebudem nato ani mysliet ale vždy ma to prevalcuje a zas odznova čakám či dostanem menštruáciu… keď mešká deň už sa neviem dočkať ako budú na teste dve čiarky a potom príde ďalšie a ďalšie sklamanie…

Verím, že tu nájdem podobnú dušu, ktorá je podobná tomuto môjmu príbehu so šťastným koncom a aspoň nejakým návodom a nádejou, že aj ja raz budem mamou… ❤️

anonym_50c10a
13. aug 2025

@seag akože úprimne si myslím , že máte možno úplne bežný problém ktorý už dávno mohol byť vyriešený a už ste možno dávno mohli mať bábätko a vytešovať sa. Načo čakáte ? Ráno si zoberte dovolenku a začnite to riešiť. A ak partner nechce riešiť tak dôležitú vec, tak vymeňte partnera lebo akože pardón, ako že sa mu nechce ? Nechce deti? Tak prečo ste spolu ? ( Nad týmto sa fakt zamyslite, lebo mať dieťa nie je len vaše rozhodnutie)
Možno som to napísala dosť tvrdo, ale podľa mňa potrebujete trošku viac posmeliť. Viac.
Život je fakt krátky. Vy to dáte, ja vám verím. Vidím chtíč. Držím vám veľké palce.

bubumia
13. aug 2025

@seag to mi je veľmi ľúto ale netreba strácať nádej ja som roky túžila po babetku ale nemala som dobrého chlapa ale nakoniec som ho našla a tešíme sa už z dvoch dcerok

marianarem
13. aug 2025

@seag Treba sa na to pozriet z inej strany: nie co ak si neplodna, ale co ak mate nieco, co vie medicina vyriesit a vy sa budete trapit zbytocne dalsie roky? Dnes je uz fakt dost moznosti, ako vedia lekari pomoct, malokto okolo mna je beznadejne neplodny, ze fakt sa neda nic robit.

bambulkaaskatulka
13. aug 2025

Tak po 30 nie je zas také hrozné. Ale jasné, začať gynekológom, hormonálnu rozbor. Potom ďalšie vyšetrovanie podľa výsledkov. Potom vás možno pošle na špecializovanú kliniku. Veď to dnes je úplne bežné, nemáš sa čo hanbiť. Inak keby si sa zaujímala o prírodné pomôcky, vitex jahňací je úplne super. Ale po dvoch rokoch by som asi už odborníka využila. Jop a nezabudni na kyselinu listovú, ťa sa má dopĺňať už pár mesiacov pred otehotnením

anonym_16ad87
13. aug 2025

@seag ahoj my sa snažíme od januára a teda zatial nič minuly rok som bola tehotna ale potratila som v 7 tt :/ ale teda ja mam PCOS tak to asi vsetko súvisí s tym ale verim ze raz sa dockame mame pod 30 tak hovorim si ze sme stale mladi 🙂 ale teda riesim to aj s gynekológom momentalne mam nasadené lieky tak uvidime ci sa do konca roka zadarí

anonym_a44448
13. aug 2025

@seag niektore pary mi pripadaju ako nekompatibilne, su spolu,deti nemaju a potom si najdu nových partnerov a zrazu sú aj deti na svete. Necakaj ,daj sa vysetrit, a ak nebude chciet tvoh muz na vysetrenie, tak s nim nebud. Zivot je krátky. Drzim palxe.

den666
13. aug 2025

Ahoj, my sa tiez snazime cca rok a tristvrte. Po 10 mesiacoch som manzela presvedcila na spermiogram, tiez nie je tip, ktory by dobre zvladal take vysetrenia ale sam uznal ze je to potrebne. Prekonal to, siel a to bol z toho riadne vystresovany. Spermiogram mal super, ja u gynekologicky tiez vzdy vsetko ok. Ale tak cakame… raz som hore raz dole. Niekedy si poviem ze na to kaslem a potom pride menstruacia a zasa to sklamanie. Snazim sa ale zit popritom normalne, aj ked samozrejme nie vzdy sa to da. Takisto mam v okoli same deticky…. Uvidime. Pockam este polrok a budeme to riesit asi hlbsie. Tebe drzim palce 😊

anonym_9372f8
13. aug 2025

@seag ak túžiš po dieťatku, určite to rieš radšej skôr ako neskôr. Minimálne nech viete, na čom ste… gynekológ určite nezistí, že si “neplodná”, môže (nemusí) akurat tak zistiť predpokladaný dovod doterajšieho neúspechu. Ale chyba môže byt aj na strane partnera, resp u oboch, takze riešiť by ste ti mali určite spoločne. Dnes je toľko možnosti…

Tiež sa nám roky nedarilo (bez jednoznačnej príčiny). V jeden septembrový deň sme sa SPOLU rozhodli pre návštevu CAR a v marci som už bola tehotná, v decembri som rodila. Keď píšem tieto riadky, pár metrov odo mna sa naše babo hra s tatinom, ktorý pred chvíľou prišiel z prace. Možno to nevyjde na prvý, druhý, xty krát, no ak to budete riešiť, možno už v 2026 budete traja.

vler
13. aug 2025

@seag ja vidim aj problem v tom ze pises ze ty tuzis po dietati, namiesto ty a tvoj dlhorocny partner- ktory navyse ani nie je ochotny podstupit zakladne vysetrenia. Pre mna by bola jeho neochota skutocny red flag

ninka99865
13. aug 2025

Ahoj, v prvom rade viem čin si prechádzas tiež nám to trvalo.
Vyšetrení sa neboj ani sa nestresuj, normálne prídeš ku gyn a povieš v čom je problém. Nenechaj sa odbit že je všetko v poriadku lebo je všetko ok ultrazvukovo. Vypýtaj si výmenné lístky (kľudne aj od obvodnej, kto je zhovievavejši) na endokrinológiu, hematologiu, repro imunity, na priechodnosť vajcovodov. Pohladaj naozaj takého lekára čo bude mať záujem to riešiť (žiaľ veľa je takých čo Pacienta odpinka ja som tiež mohla otehotnieť skôr keby som teraz vedela) endokrinológi nech spraví rozšírený profil, aj inzulínovu rezistenciu treba skontrolovať. Na hematolgii žiadať aj Lepive dosticky ( nerobí to každý hemstolog). A treba trvať na všetkom.

Ako píšu vyššie je naozaj dôležité aby sa sek dať vyšetriť aj partner. A na rozšírený sermiogram (stojí asi 100) ten základný je zbytočný. Sadnite si, povedz mu čo a ako a keď je pricetny na vyšetrenie pôjde. Naozaj môže byt veľká chyba v ňom a zbytočne len strácate čas.

Neviem čo si všetko ty doma skúšala ale za mňa odporúčam merať bazalnu teplotu a robiť ovulacne testy. Mne toto veľmi pomohlo a aj vďaka bazalku som zistila že tam je problém.

Držím veľmi prsty ❤️

sassy_girl
13. aug 2025

Napíš mi súkromnú správu!!!🙂 rada ti poradím z vlastnej skúsensti a aj z toho, čo všetko mám o tomto naštudované- a viem ti dať úplne konkrétne rady.

anonym_a7afd6
13. aug 2025

Dlhych 7 rokov neskutocnych utrap a pokusov trvalo, kym sme sa dockali my. Takze sa priprav na to, ze to moze aj s pomocou lekarov trvat dlhsie a nikdy, nikdy to nevzdaj, ak to naozaj velmi chces, Mne jedna lekarka povedala este na zaciatku cesty, ze deti nemaju len ti, ktori to prilis skoro vzdaju. Rozhodla som sa tomu verit a nikdy to nevzdat, A neboj sa poziadat o pomoc lekarov, na to tam su. Drzim palce.

ninka99865
13. aug 2025

A ešte som chcela že toho že ti povedia že si neplodná sa báť nemusíš. Ja poznám viac prípadov kedy dr povedali že prirodzene deti nebudú a majú, nato aby si bola doslova neplodná by si musela nemať oba vaječníky napr, alebo niečo v tom zmysle

sassy_girl
13. aug 2025
@ninka99865

A ešte som chcela že toho že ti povedia že si neplodná sa báť nemusíš. Ja poznám viac prípadov kedy dr povedali že prirodzene deti nebudú a majú, nato aby si bola doslova neplodná by si musela nemať oba vaječníky napr, alebo niečo v tom zmysle

@ninka99865 súhlasím!

anonym_927abf
14. aug 2025

prepac, viem, ze ocakavas slova utechy ale ty potrebujes hlavne trochu zobudit.
pises ako ta to nici a boli srdiecko a po dietati tuzis, priam si sa aj zmierovala s moznostou, ze nebudes mat deti a to preto, ze sa hanbis ist s tym za gynekologom??? to je nonsens. tak ty sa radsej zmieris s tym ze nebudes mat deti a budes pisat na MK na podporu ale u gynekologa si este nebola? a baby ti maju pisat presne postupy? to ozaj to dieta tak chces ale urobit preto nic? to ti vie povedat jedine dr, ako z tvojho prispevku ti maju dat baby presny postup na co? ved mi tvoj zdravotny stav a preco sa vam nedari nepozname, to posudi dr uz po par zakaldnych vysetreniach, jasne ze ak o tom cusis na preventivke tak nic nezisti. neverim ze pocas 2 roko snazenia nemas nacitane kde moze byt problem, ake vysetrenia sa robia atd.
inak mysli na to, ze ked budes mat raz deti, budes sa musiet postavit a riesit nie len seba ale vsetko aj za nich, ak budu mat problem tiez sa budes hanbit s nimi ist k lekarovi to riesit? lebo mozno dr povie nieco zle?
a ze partner nie je typ co by sa dal vysetrit, tak to teda drzim palce aj pri plodeni dietata aj v zivote.