icon

Ako prekonať stres z plánovania druhého dieťaťa?

mamina123321
20. aug 2025

Ahojte ženy, viem že je tu veľa diskusii o tom ako sa ženy snažia otehotnieť no zatiaľ sa im nedarí no ja sa asi skôr potrebujem vykecat lebo mi z toho asi hrabne. Tiež patrím k tým ktoré sa snažia o bábätko, v mojom prípade o druhé. Je pravda že sa nesnažíme ani rok ale aj tak už som z celej tejto situácie zúfalá. Od kedy sme sa začali snažiť, bola som v riadnom strese a všimla som si, že mi ovulacia a aj MS začali haprovat. Po mesiaci užívania inofolicu sa ovu zlepšila takže teraz len netrpezlivo čakať či príde mrcha. No obavám sa že sa to nepodarí ani teraz. A ja len rozmyslam ako sa z toho nezblaznit… počula som veľa krát nemyslí na to, ono to príde keď sa nebudeš tak snažiť ale ťažko sa niečo také ignoruje keď po tom túžite a nedá sa… mali ste niektorá skúsenosť že ste sa snažili, moc chceli a nakoniec sa predsa len podarilo? toPoprípade pomohlo vám niečo rýchlejšie otehotnieť ? Za všetky skúsenosti, nádej budem vďačná

stankadu
20. aug 2025

My sme sa snažili pri prvom dieťati 2 roky s tabletkami, injekciami, rôznymi vyšetreniami. Druhe som povedala, ze keď bude tak bude. A čakala som 2 roky, kym sa mi podarilo otehotnieť.

mamina123321
autor
20. aug 2025
@stankadu

My sme sa snažili pri prvom dieťati 2 roky s tabletkami, injekciami, rôznymi vyšetreniami. Druhe som povedala, ze keď bude tak bude. A čakala som 2 roky, kym sa mi podarilo otehotnieť.

@stankadu a mali ste nejaký zdravotný problém? Alebo sa skratka len nedarilo?

terry658
20. aug 2025
@mamina123321

@mamina123321 mne sa tiež podarilo otehotnieť až keď som sa na všetko vykašľala a nechala tomu voľný priebeh.

anonym_c560a6
20. aug 2025

Zameraj svoju pozornost inym smerom. Planuj si dovolenku, sustred sa na pracu alebo proste sa venuj svojim konickom, prvemu dietatu a neries len ovulaciu a menstruaciu. Ako ste pocali prve?
Ja som prve dieta planovala, ze zacnem sa teraz snazit a snad do roku otehotniem - prvy mesiac hned tehotna. Druhe som planovala a zrazu to neslo. Par mesiacov nic a potom si hovorim, ze nevadi. Zamerala som sa na pracu, dostala som viac penazi a povysenie a bum tehotna 😁 Tretie sme si len tak povedali jeden vecer, ze skusime a hned som otehotnela. A to tiez bolo take, ze som cakala, ze sa to nepodari.

mamina123321
autor
20. aug 2025
@anonym_c560a6

Zameraj svoju pozornost inym smerom. Planuj si dovolenku, sustred sa na pracu alebo proste sa venuj svojim konickom, prvemu dietatu a neries len ovulaciu a menstruaciu. Ako ste pocali prve?
Ja som prve dieta planovala, ze zacnem sa teraz snazit a snad do roku otehotniem - prvy mesiac hned tehotna. Druhe som planovala a zrazu to neslo. Par mesiacov nic a potom si hovorim, ze nevadi. Zamerala som sa na pracu, dostala som viac penazi a povysenie a bum tehotna 😁 Tretie sme si len tak povedali jeden vecer, ze skusime a hned som otehotnela. A to tiez bolo take, ze som cakala, ze sa to nepodari.

@anonym_c560a6 prvé dieťa sa podarilo hneď na prvýkrát

stankadu
20. aug 2025
@mamina123321

@mamina123321 nedarilo sa, žiaden problém zistený nebol

reela
20. aug 2025

@mamina123321 mi napadlo, ze mozes skusit ovulacne testy a vtedy nejako navnadit muza, ze na to skocite, lebo je mozne, ze ked mas taky rozhadzany cyklus, tak to robite mimo ovulaciu

anonym_f6d12a
20. aug 2025

My sme druhé vobec naplánovali, a dnes po 8 dňoch meškania 2 čiarky..riadne som cely den v šoku. Prajem to aj tebe 😘

7lenka11
20. aug 2025

Na prvé sme čakali 3 roky a vyšlo to až vďaka umelému oplodneniu. Ani som nepomyslela, že druhé by mohlo vyjsť po všetkých tých peripetiách. Nakoniec som prirodzene otehotnela 7 mesiacov po prvom pôrode 🙈 aj lekári nevychádzali z údivu, keď videli môj rozhádzaný hormonálny profil a stav štítnej žľazy 🤷🏻‍♀️ obe deti sú zdravé a šikovné

tinka_1807
23. aug 2025

@mamina123321 Sucitim a tebou ♥️ Nám sa síce po prvom podarilo už 3 krát otehotnieť, no vždy to bohužiaľ skončilo potratom. Momentálne ma čaká hora vyšetrení na zistenie eventuelnej príčiny. Prvé bolo hneď a tehotenstvo úplne bez problémov. Druhé sa nám nedarí.
Vy sa snažíte rok, to ešte nie je taká extra dlhá doba, ale pre tvoje vlastné upokojenie by som možno dala urobiť nejaké základné vyšetrenia a naordinovala vitamíny tebe aj mužovi. Skús piť od menštruácie po ovulácii alchemilkovy čaj a mužovi kúp selén a zinok.
Držím palce, je to náročná cesta 🙏💪