Ako prestať myslieť na tehotenstvo?

11. sep 2022

Dobrý deň, ako ste sa vypli proste ste nemysleli na tehotenstvo ja to nedokážem snažíme sa 8 mesiacov a nic viem že keby som na to prestala myslieť podarilo by sa lenže neviem vypnúť hlavu.

Neriešte gramatiku píšem to v rýchlosti.

ninka99865
11. sep 2022

Skúste začať riesit vyšetrenia.. trvá to pár mesiacov všetko obehat a môžu prísť na nejakú banálnu chybu pre ktorú sa nedarí

sunshine15
11. sep 2022

Napis mi ss 😊 my sa snazime uz 9ty mesiac

mariet24
11. sep 2022

My sme sa snažili takmer rok, prvý syn bol doslova na prvý pokus tak už som začínala byť nervózna.... Začali sme stavať chatu, a zrazu som na to prestala úplne myslieť (práca, škôlka, domácnosť, stavba... ) A bum po mesiaci, že tuším mi meškajú 😁

thereisabear
11. sep 2022

Ja som otehotnela po vyše roku, keď som si povedala, že teda ak už nebude bábätko, tak aspoň schudnem pred letom do plaviek a sústredila som sa na to.

akbara77
11. sep 2022

8 mesiacov bez úspechu, to už je na návštevu lekára. Áno, nájdu sa tu také, že ....prestala som na to.mysliet a som tehotná. 50% párov, možno aj viac ma problém otehotnieť, takže pozitívne myslieť resp. nemyslieť nestačí.

miimss
11. sep 2022

Myslím že 8 mesiacov nie je ešte dlhá doba. Záleží aj od veku a zdravotnej stránky. Nám sa podarilo až po vyše roku. Jednoducho si začni užívať sex na plno. Nám sa zadarilo keď sme sa ale že strašne pohádali... Mali sme potom akože udobrovci sex ( ešte si pamätám že po ňom som si povedala tak dúfam že teraz to nepríde) že najprv musíme si doriešiť nejaká veci... a bum o dva týždne ms nikde a koľajnice... Teraz vedľa mňa leží 6 mesačná bublinka.

marianarem
11. sep 2022

Ja ta skusim trochu zbavit tlaku, ze nesmies na to mysliet. Ja som mala MA v 37, potom zdravotne problemy, takze znova sme zacali skusat v mojej 40ke. Manzel dieta velmi chcel a ja pomaly "za horizontom", za sebou ten potrat, co ti budem hovorit, myslela som na to. A pol pol roku som normalne otehotnela, co je v 40ke pomerne rychlo. To ozaj nie je pravidlo, ze nemas na to mysliet, kazda zena to ma inac, kazda ma inu cestu k babatku. Chodte na tie vysetrenia, nech vies, ci niekde nie je problem, venuj sa veciam, co ta bavia a popri tom mozes mysliet aj na babatko. Netreba si pridavat dalsi stres tym, ze to nevies stopnut.

melany4
11. sep 2022

Dievčatá...rok je este úplne v pohode...
Teda aj ja som riadne depkovala už po pár mesiacoch ,takze upne autorku chapem ,ale my už začíname tretí rok snahy o prvé bábätko,tak to si človek už ozaj začína zúfať a zároveň sa treba s tým nejako vyrovnávať, ze naše sny sa možno ani nesplnia...nemysliet na to a potom sa podari,veru riadna hlupost pre tych co uz maju nejake vazne doagnozy ako my zistene.🤧To si moze povedať niekto po pár mesiacoch ale nie po pár rokoch...

autor
11. sep 2022

@melany4 to ma mrzí neviem si predstaviť že by sme sa snažili 3 roky si naozaj silnaa verim že sa to jedného dňa podarí

veselo_neveselo
11. sep 2022

Ono asi aj zalezi, ci ste v globale zdravi, aktivni ludia, alebo mate uz nejake problemy, aky vek, atd. Ak vam nic nieje a ste mladi, tak sa treba snazit pravidelne a ono to (statisticky) pride. Ak mate uz diagnozy, alebo vek, tak mozno uz spomenut nieco dr. Hlavne je, ci ty mas pravidelny cyklus a ovulaciu. Merias si BT? Mas prehlad o cykloch?

Ono netreba sa z toho stresovat, ale dovzdelat sa mozes, zo zaujmu o ludske telo, ako funguje biologia, ake procesy tam funguju. Je to zaujimave citanie, k teme, ale zaroven take bez tlaku - je to uplne ine ako citat pribehy inych, komu sa za ako dlho podarilo, ake mal kto problemy, kto nemal problemy...vidis ten rozdiel?

Takze zavriet kona, otvorit encyklopediu. Napriklad aj, ked nevies poriadne po anglicky, najst nejaky dobry zdroj (spokojne o tehotenstve, alebo pre tehotne, cokolvek) a luskat sa tym. Cielom je zabavat hlavu, potrapit mozog ale zaroven si dat priestor mysliet na to tehotnenie (lebo toho sa uplne zbavit asi neda).

maminkadeticiek
11. sep 2022

Ja som sa raz,ked som uz bola frustrovana po roku snazenia, ze sa to uz nepodari doma s muzom opila (ja,on nie ked videl kam sa to so mnou vyvija 🤣)a prvy krat po mesiacoch si poriadne uzila sex s vypnutym mozgom bez toho aby som riesila oplodnenie.Nemusim ti asi hovorit ze som v ten vecer uspesne otehotnela 😁😁okrem toho som v tom case bookla lyzovacku,vo sa samo o sebe vyluvovalo s tehotenstvom a zakon schvalnosti zacvakol dokonale,uz som na nej nelyzovala 😁 To mi aj lekarka povedala,ze si mam najst konicek,ktory ma bude bavit ale nemozem.pri keho vykonavani byt tehotna.Ze ma kopec takych pripadov kedy zeny takto otehotneli.

melany4
11. sep 2022

Ďakujem si zlata,aj tebe tak isto🙏😘

ninka99865
11. sep 2022

A ešte ako baby radia hore, skús začať používať ovu testy s merať bazalnu teplotu. Ja som napríklad po pár mesiacoch vedela že je problém presne vďaka bazalke.. a potom saoms a nenechala odbiť u lekára.. aspoň sa naučíš orientovať vo svojom cykle- ovu ti predpovie ze sa blíži a bazalka potvrdí ze bola.. a ešte sa pridaj do skupiny snazilky alebo snazilky 2022 mne pomáha vidieť ze sa podarilo dlhoročným členkam skupiny a potom mi to vždy dodá nádej 🙂

autor
11. sep 2022

@maminkadeticiek no tak toto musime skúsiť aj my😂😂

sense
11. sep 2022

Prvý rok a pol som bola aj ja frustrovaný, potom som to vzdala... A keďže som ivf nechcela tak som to nechala tak už sú to cez dva roky... A vzhľadom na vek vyzerá to tak ze dcéra ostane jedinacikom

butterfly333
12. sep 2022

8 mesiacov je ešte nič záleží aj od tvojho veku a či ste obaja v poriadku či máš porobené vyšetrenia. Ja mam 43r s manželom spoločné bábo nemáme snažíme sa 5r vyskúšané mame asi všetko od IUI 2x neúspešne 3x vklad neúspešný teraz sa chystáme na DV už len veriť v zázrak. A nemyslieť na to sa úplne nedá.

lauha21
14. sep 2022

Chápem, že sa ti to zdá ako celá večnosť😃 aj mne sa zdalo zadarilo sa na 14. mesiac, od cca 10. mesiaca snaženia som sa “zabávala” lekárskymi vyšetreniami a vyšlo to v mesiac kedy som o povedala, že som zdravá mladá baba (relatívne - mám elevovaný testosterón a zo sledovaných cyklov sa mi ani raz z folikulu neuvolnilo vajíčko, ale mala som cystu a tá praskala neskôr ale na BT to vyzeralo že ovulku mám) a môj muž je tiež zdravý aktívny muž (aj napriek tomu mal teratozoospermiu) proste nič nenasvedčovalo tomu, že by sme tieto zdravotné komplikácie mali mať tak som sa už naštvala akurat sme v ten mesiac kupovali dom a ja som dostala veľmi dobrú pracovnú ponuku ktorá sa vylučovala s tehotenstvom tak som si povedala, že doteraz sa to aj tak nestalo tak ak sa to teraz stane je to osud 😂😂😂 aj bol to miesto nemam ale ten mesiac sa mi tak z hnevu podarilo zahodiť všetok ten stres a to chodenie po lekároch mi dávalo zmysel, že niečo pre to robim a už ma to nemusí tak trápiť 😃

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre