icon

Ako sa nezblázniť z túžby po dieťati?

30. jún 2023

Tento mesiac je prvy mesiac kedy sme sa zacali s partnerom snazit o babatko…aj napriek tomu, ze som sa zaprisahala, ze ja do toho nespadnem, a nebudem sa tym zaoberat nonstop, tak sa to stalo nejako automaticky. Hned ako sme sa zacali snazit som sa tym zacala velmi zaoberat, cele dni na to myslim, googlim, citam konika, komu to ako dlho trvalo atd. Uvedomujem si, ze to nie je ok a ani to tak nechcem, no neviem co mam robit aby som na to prestala mysliet. Samozrejme vsade same “nemysli na to, lebo sa to nepodari” a pod. Boli ste na tom tiez takto? Co vam pomohlo? Dakujem.

viky173
30. jún 2023

nie neboli... rob nieco, co Ta bavi, zajdite na vylet, niecim sa zamestnaj 🙂

irenka_peinlich
30. jún 2023

Prvý mesiac ?? Jeden mesiac ? Tvoj príspevok je výsmech ženám čo sa snažia roky ?? Aha .. začali prázdniny … vidno .

autor
30. jún 2023

@irenka_peinlich jezis vam uz s prepacenim drbe zeny? Ake prazdniny preboha…vidim, ze pomoc by potrebovali aj iny okrem mna, kedze paranoje ohladom trollov tu ficia cely dnesny den 🙈 napisala som to tam celkom jasne, ze si to plne uvedomujem, ze to nie je dobre…toto nie je vysmech nikomu, a je mi nad slnko jasne, ze sa niekto snazi aj x rokov…dokazem sa vcitit do koze inych a je mi to velmi luto…keby som vedela na svete zmenit jednu vec, tak by to bola prave ta, aby sa kazdej zene podarilo otehotniet bez problemov, pretoze viem si predstavit to trapenie, ked sa nedari roky…pekne som sa opytala, co mam robit, chcela som rady od tych, ktore si tym presli a nie zasa len blbe reci…ale co uz clovek na koniku moze cakat…a treba citat poriadne, hned som upozornila na to, ze aj napriek tomu, ze som tomu nechcela takto prepadnut tak sa to stalo a neviem to ovplyvnit….

irenka_peinlich
30. jún 2023

Tak keď sa snažíte prvý mesiac tak sa z toho teš a maj radosť !! Bláznit sa môžeš po 5-10 rokoch neúspechu . A nie , nedrbe mi ,, ja sa nepytam ako sa nezblaznit v prvý mesiac snaženia 😆😆😆 peace ✌️

vanilkovazmrzka
30. jún 2023

Rovno sa presmeruj na insta profil @ownyourcycle a pojde to ;)

amelia89
1. júl 2023

akoze chapem tvoju pointu,proste uz si prepla nastavenie ze ideme na to a odvtedy to uz clovek riesi. Ale aspon prveho pol roka sa musis fakt ukludnit. Sanca na otehotnenie pocas cyklu je realne len 20%. Aj ked sa niekedy zda ze vsetci otehotnievaju na prvy sup 😅
Ja sa uz chcela velmi deti pred svadbou tak pre mna kazdy mesiac bol fakt narocny ale aj tak som sa snazila si hovorit- vsetko je ok,chvilku to potrvá, pride to. Otehotnela som na 4. mesiac a pri druhom dietati na ten legendarny prvy sup, cize mali sme velke stastie a som vdacna za to. Ale nejaka miera prepnutosti a sledovania vsetkych priznakov je proste ok 😂Len sa nezblazni a vela stastia

lvulik
1. júl 2023

Tak ano, hovoriť o blazneni pri prvom mesiaci je fakt tak trochu výsmech do oci ženám, ktoré sa snažia roky...
Pokiaľ ta extrémne netlačí vek, tak to úvodné 'snaženie' by malo byt hlavne o užívani si toho druhého. Maximalne si môžeš naštudovať niečo o ovulacii, jej príznakoch, aby si to vedela odpozorovat na vlastnom tele. Každopádne myseľ vie byť silný faktor, cim viac budeš v kľude, tym lepšie pre teba aj budúce dieťatko. Drzim palce.

januska12323
1. júl 2023

Vypni MK a choďte radšej na prechádzku, čítaním ako sa podarilo iným si nijak nepomôžeš.

hederamonstera
1. júl 2023

Uplne ta chapem, aj my ked sme zacali, tak som to chcela HNED😂 a to sa nam prve tri roky nedarilo
A ako sa nezblaznit? Neviem. Na to prides sama, je to dalsia lekcia od zivota, aby si sa nieco naucila (trpezlivosti, vdacnosti atd).
Ale inak, kedze uz mam druhe dieta…uzivajte si tu slobodu co mate…lebo s detmi to skonci, najma na ich zaciatku. Ako fakt. Moje najlepsie obdobie bolo tesne pred detmi - kopa casu, penazi, slobody. Ach jaj, ako mi to chyba

lucka_ke
1. júl 2023

užite si s partnerom leto plné neviazaného sexu a uvidíš či sa podarí, na podporu môžeš skúsiť kyselinu listovú a minerály, je toho kopec na výber

maranta_leuconeura
1. júl 2023

Kolko mas rokov? Ja paradoxne cim som starsia (este nie som az taka stara na dieta :D), tym to beriem lepsie. Pretoze kedysi som videla zmysel len v tom mat deti, teraz uz mam rozbehnute aj ine projekty, ktore sice tuzbu po detoch nenahradia, ale uz sa necitim taka prazda tak casto, lebo viem presedlat na ine aktivity, co davaju mojmu zivotu zmysel ;)

tamky123
1. júl 2023

Vsetko je v hlave a robis sama sebe zle, ked takto myslis, sama si to oddiališ…

liljana
1. júl 2023

Je to zvlastne, aky je zivot. Jedna sa boji, aby neotehotnela, ze radsej ani nema sex, lebo ani neveri ziadnej ochrane. Lebo kamoska zostala tehotna po prvom sexe ... Druha si privola depresie, lebo chce otehotniet co najskor. Kolko mate rokov? Dajte tomu cas a chvilu si vychutnavajte, ze mozte sexovat bez ochrany, kolko a kedy chcete. Po narodeni deti sa budete zase bat sexovat len tak bez stresu.

naatty10
1. júl 2023

Uplne rovnako od samého začiatku a stále ! U mna tehotenstvo bolo po 6mesiacov snazenia ale žiaľ MÁ 12tt od vtedy sú dva mesiace … kľudne nápis

lucka_ke
1. júl 2023

@liljana presne, potom bude stres "či nie som tehotná" a akú ochranu používať

pabla99
1. júl 2023

Pochopila som hneď čo tým chceš povedať, ale presne si aj ja myslím že keď sa niekto začne snažiť o bábätko, tak nato myslí dosť intenzívne. Ruku na srdce ženy/dievčatá ktorá z nás taká nie je, nebola? A odpoveď na tvoju otázku ako sa z toho nezblázniť? My napr. sa snažíme rok (a absolútne neviem koľko sa ešte budeme, to je všetko vo hviezdach) a do šťastného cieľa sme ešte nedošli. Poviem ti pravdu ten prvý polrok bol najhorší. Odpočítavala som dni kedy príde (alebo nepríde😂) menstruacia, či sa zadarilo. Robila som si ovulačné testy, samozrejme aj tehotenské. Jedla kadejaké vitamíny, kvapky, plakala som.. a potom som si povedala, že proste toto nie je už život ale trápenie. Takže odpoved na tvoju otázku je, že podľa mna sama si to stopneš v hlave , keď ti to už začne všetko prerastať cez hlavu. 🙂
Ja nehovorím túžba po dieťatku stále ostáva, ale svet sa točí aj okolo iných vecí, než okolo tohoto.
Keď to má prísť tak to príde, keď to nepríde tak nepríde .
Snáď to ale nebude váš prípad, a čoskoro sa dočkaš vytúžených dvoch //. (Kľudne to môže byť aj budúci mesiac) 🧸
A môžem ti taktiež poradiť len to čo si tam sama mala napísané. Nemyslieť nato a príliš sa nesledovať . (Lebo je to vážne náročné na psychiku)
Menej je niekedy viac.
Drzim palce ❤️

stannkal
1. júl 2023

@autorka: nemáš pravdu, je to úplne ok a prirodzené, ze na to stále myslíš. Veď prvé tehotenstvo je jedna z najvacsich zmien v živote a spraviť to rozhodnutie že už "idete na to" je samo o sebe veľká vec. Mne práveže pomohlo ze som si o tom študovala, ale to znamená zobrať si jednu max 2 kvalitné knihy napísané expertom, a nie citat fóra alebo pochybné blogy.

melany444
1. júl 2023

Áno bola som na tom tak isto už po mesiaci a nepomohlo mi na to vôbec nič.
Z mesiaca som sa posunula na tri roky a každý mesiac prežívam tieto pocity.
Väčšina žien otehotnie do 2rokov ,verím že sa nemusíš popredu báť.

melany444
1. júl 2023

@liljana sú ženy ako ja napriklad ja co nikdy nepoužívali ochranu a nikdy ani nebudú,lebo túžia po veľkej rodine a okrem toho žijú prirodzene metódy plánovania rodičovstva.
A nemôžu otehotnieť, tak naozaj je to veľmi kruté a nespravodlivé aj keď chápem ze taky je proste život.

beata_k
1. júl 2023

Mesiac? Hmm

zojeva
1. júl 2023

Mne práveže pomáhalo keď som začala všetko tak nejako skúmať a zaujímať sa o svoje telo a cyklus ❤️ proste ma to ,,bavilo,, syn trval rok a pól a druhé teraz tak nejako nečakane, ale podľa mna to nie je bláznenie, normalna vec, že človek nato mysli a ak niektorá tvrdí, že nemysli klame. Ale netreba sa upínať len nato, treba stále žiť život, užívať si a proste žiť tu a teraz a príde to v správny čas

janetinka27
1. júl 2023

Ahoj, moze to byt aj nadsenie, ved clovek sa tesi, ked ide do niecoho noveho. Tak drzim palce.

vulka
1. júl 2023

Ty si plne uvedomuješ, že to nieje dobre a preto píšeš iným, že im drbe?

ar3m1s
1. júl 2023

Ja som to prvy mesiac prezivala rovnako. Zrazu v nasich zivotoch nastala taka zmena ze uz nechceme byt len dvaja ale aspon traja. Skratka sme chceli stvorit nase zlaticko. A vsetko som si citala co mam a nemam robit a pod. Ale to prvotne nadsenie alebo co to bolo vyprchalo asi tak za tri mesiace. Vtedy som si uvedomila ze to ozaj nebude tak lahke. Aktualne sa snazime 7 mesiacov a mame za sebou jedno biochemicke. Este ma sem tam chyti taka nalada ze sa to zmeni mozno tento mesiac. Ale to je zvycajne tak 2 dni pred ocakavanou MS

ar3m1s
1. júl 2023

Mimochodom , mne to pride zvlastne ak sa partneri rozhodnu mat spolocne dieta a zena sa ma tvarit akoby sa nic nedialo. Prepana ved je to najvacsia zmena v zivote cloveka... samozrejem ze si z toho "vzrusena"

zuza265
2. júl 2023

@irenka_peinlich a kde je urcene kedy ta co moze zacat trapit? Kde je urcene, ze psychicky niecomu MOZES podlahnut az po par rokoch a ty slaboch po mesiaci MUSIS byt okej? Radsej ak mam pisat taketo veci, tak by som nepisala nic

zuza265
2. júl 2023

Podla mna zakladom je prestat prenhane vsetko citat - to ta scucne a potom uz tazko presmerujes myslienky☺️ skus si uzit leto, zazitky, moznosti, partnera… aj ja som tak momentalne nastavena

irenka_peinlich
2. júl 2023

@zuza265 kde je to určené ? V každého hlave.. ale to problém dnešnej doby ,, každý chce VŠETKO a HNEĎ. A TY mi nehovor čo by som mala a nemala .je to verejne fórum rozkazuj si doma .

zuza265
2. júl 2023

@irenka_peinlich lenze v tej hlave to nemusi byt v poriadku, nemusi hned vsetko kazdy brat s nadhladom. Nemusim niekoho zhadzovat/hovorit mu ako sa musi citit len preto, ze este nedospel k tomu co ja 🤷🏼‍♀️ ako sa vola tento problem?

mikadooo
2. júl 2023

Boli. Čo mi pomohlo? Nuž, čas... Každý mesiac to sklamanie, potom už som otupela. Dieťa sa nám napokon podarilo po 3 rokoch, keď už som s tým bola zmierená, že bez pomoci dr to nedáme a už sme boli po konzultácii v centre, nechali sme si trochu času na definitívne rozmyslenie. Vtedy mi vynechal menzes a zistila som, že služby doktorov už asi nebude treba.