Ako sa pripraviť na tehotenstvo a zvýšiť šance?
Ahojte,
s manzelom sa od jula zacneme pokusat o babatko. Mate nejake odporucania, co robit, aby som co najskor otehotnela? Antikoncepciu som vysadila, aby sa mi za toho pol roka dal organizmus dokopy. Pozate vyzivove doplnky, ktore by som mala zacat brat uz teraz / cviky panvoveho dna / hocico ine, co pomaha? Budem vdacna za kazdu radu.
Vypnut hlavu, neplánovat, sexovat prirodzene, s chutou, každý druhý den. Vnímat tehotenstvo ako prirodzenu vec, ktoru aj je, nie ako pracovny projekt.
A mozno si dopredu odsledovat ovulaciu meranim BT.
Zdravý životný styl je samozrejmostou. Nic viac netreba.
Zdravý životný štýl bez alkoholu. A Femibion 1. Má také množstvo potrebných látok a kyseliny listovej, ktoré sú potrebné v prvom trimestri a pri plánovaní tehotenstva.
@anonym_autor kyselina listová
@anonym_autor nemyslieť na to. Proste si užívať sex a nie zažívať si ho s tým že robíte deti.
A hlavne na tehotenstvo sa pripraviť nedá!!! Či čo chceš preventívne ráno grcat, a nosiť melón na bruchu?
Nič neplanuj, ži z jedného dňa na druhý ….
Ja by som radila priamo to otehotnenie extra neriešiť. Obaja sa zdravo stravujte a hýbte a nepotrebujete žiadne doplnky (možno jedine ty kyselinu listovú), žiadnu extra prípravu. Jediné čo radím je si naštudovať veci ohľadom ovulácie, čiže sledovanie plodného výtoku, vedieť kedy si asi robiť test a podobne. Lebo toľko žien sa snaží a píše tu bludy ako otehotneli cez neplodné obdobie, deň pred menštruáciou. Alebo sa pýtajú či by im už test ukázal čiarku, lebo kalendár hovorí to a to a pritom ani netušia kedy bola ovulácia a vtedy neporadíme či by to už test zachytil lebo to závisí od ovulácie a nie od kalendára. Takže jedine toto radím a inak vypnúť hlavu, normálne si to užívať a neriešiť to štýlom, že teraz musíme spolodiť dieťa.
Menej plánovať, viac si sex užívať ako niečo pekne medzi vami.
Nie je nič horšie ako keď sa nebude dariť podľa predstav, das do stresu seba aj muža a problém je na svete
Naozaj, treba si užívať, nedávať si dátumy a termíny
Veľa radosti
Upokojiť sa a užívať si, nič extra netreba ak žiješ zdravo a si zdravá aj tak to môže trvať dlho.
@anonym_autor ja som raz pozerala podcast s jedným uznávaným gynekológom a ten tvrdil ze zeny robia chybu keď po vysadení antikoncepcie čakajú niekoľko mesiacov na vyčistenie organizmu. Zevraj hneď po vysadení je najlepšia a najväčšia šanca na otehotnenie lebo vaječníky sú nabudené že mozu produkovať vajíčka ( lajcky povedané). A zevraj sú o tom aj štúdia že to takto funguje 🤷♀️
Niektoré ženy len čo vysadia antikoncepciu, otehotnejú.
Niektoré tehotenstvá vyjdú na prvý pokus.
Niekomu to trvá dlhšie, niekto má problémy, niekto potrebuje odbornú pomoc.
Nevieš dopredu, v ktorej skupine budeš.
@anonym_autor ja som raz pozerala podcast s jedným uznávaným gynekológom a ten tvrdil ze zeny robia chybu keď po vysadení antikoncepcie čakajú niekoľko mesiacov na vyčistenie organizmu. Zevraj hneď po vysadení je najlepšia a najväčšia šanca na otehotnenie lebo vaječníky sú nabudené že mozu produkovať vajíčka ( lajcky povedané). A zevraj sú o tom aj štúdia že to takto funguje 🤷♀️
@anonym_0fc248 tiez som toto uz citala od gynekologov
@anonym_0fc248 Toto keby som vedela, tak vysadim neskor. Musim pockat, lebo ma v najblizsich mesiacoch caka operacia a tu nechcem absolvovat tehotna. Kazdopadne dakujem za cennu informaciu, nikdy som o tom nepocula.
@anonym_autor Vsetkym vam dakujem za rady. Majte uspesny zaver kalendarneho roka. 🙂

Opiješ sa jeden večer a na druhý deň si tehotná.