icon

Ako sa vám podarilo otehotnieť so zlou morfológiou u partnera?

23. aug 2021

Ahojte zienky. Tak po 2 rokoch neuspesneho snazenia sme zistili ze partner ma morfologicky spravnych spermii len 1%, aj o nieco nizsi pocet sprermii ako je norma, ostatne ukazovatele su OK. U mna je na poriadku vsetko a tak tu teraz dumam nad tym co sa s tym da robit... vitaminy bral uz dlhsie, u urologa ma vysledky OK az na ten spermiogram.. partner bude mat 43, ja mam 31, biologicke hodiny vyzvanaju uz 2 roky, pred par mesiacmi som presla biochemickym tehu, zacinam sa citit nestastne. Pomohla by mi nejaka vasa rada, skusenost, pribeh so stastnym koncom. Mam pocit, ze silna som uz bola, zacinam klesat na duchu a prejavuje sa to vyrazne v nasom vztahu, prestava miestami klapat, okrem postele - lebo co ak motyka vystreli...

hederamonstera
23. aug 2021

Ahoj, moj ma tiez 1% morfologiu, podarilo sa nam vdaka druhemu IUI po 2,5roku. Ale problem bol aj u mna, nemavala som pravidelnu ovulaciu. My sme planovali vyskusat 3 IUI a potom umele…uz sa nam nechcelo cakat. A vitaminy mu nepomohli. To skor na pocet ako na morfo.
Ano, aj ja uz som zacala byt na tom psych.zle, hlavne ked vsetci okolo boli furt tehotni, pomaly s 3.-4.dietatom. Ale nastastie manzel je uzasna podpora. Nenechajte si rozbit vztah, nie ste spolu kvoli dietatu nie? Ale kvoli vam.

Drzim palce

maca1188
23. aug 2021

Ahoj, tiez mame zlu morfo 1%...manzel berie folandrol, treti mesiac konci, no ale ak to tento mesiac nevyslo, chystame sa do centra, mam 33, manzel 35

autor
23. aug 2021

@hederamonstera ahoj, tu oporu v muzovi ti v dobrom zavidim, moj uz ma dieta z predosleho vztahu, ktore zije s nami.. a preto to tak nepreziva, akoby slo o jeho 1. a nedari sa nam. Ta smutna zacinam byt ja, on mozno tak vo vnutri, ale nedava to najavo. Aj u mna v okoli maju vsetci deti, minimalne 1, niektore aj 3... to iui ti robili v centre? Ak ano, v ktorom prosim?

autor
23. aug 2021

@maca1188 to ma mrzi, do ktoreho centra planujete ist?

jaja8_9
23. aug 2021

Môj manžel má ťažkú OAT, veľmi pomalé spermie, malo a tiež morfologicky poškodené... 2x sme otehu prirodzene trvalo nám to veľmi dlho ale taktiež vždy som potratila.. Práve prechádzam ivf nedá sa nič robiť

autor
23. aug 2021

@jaja8_9 mrzi ma, cim si prechadzas. Verim ze v centre to vyjde, zaciname aj my zvazovat navstevu centra, hadam to bude uspesne

jaja8_9
23. aug 2021

Bojujeme, hádam to aspoň raz vyjde.
Určite chodte aspoň na konzultáciu, za to nič nedáte. Nemusíte ísť hneď do ivf ale aspoň prekonzultovať stav s lekárom. 2 roky je už dosť dlhá doba...
My sme si tam spravili aj vyšetrenia cez genetiku, hemato a repro imuno kvôli potratom a až následne potom keď všetko bolo v poriadku sme sa rozhodli na ivf

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
miskamicha
23. aug 2021

Nasad manzelovi ak ste este neskusali macu peruansku a kotvicnik a fertin.

maca1188
23. aug 2021

Helios banska bystrica, to mame najblizsie, tak snad nam pomozu, aj vy to skuste, za to nic nedate, asi uz netreba cakat 🙂

alison11
24. aug 2021

Môj muž mal 40% života schopných spermií a pomohlo mu E vitamín,zinok ako sa vraví stačí jedna zdravá spermia nám trvalo otehonieť vyše 3rokov k druhému som si prešla 3mi potratmi a infolicom a u muža z E vitamínom sa zadaril druhý syn,teraz sme začali zas brať vitamíny Zinok,E,selén a po druhom očkovaní to skúsime znovu.Aj to 1% má šancu hlavná je aj kvalita,a bábo príde keď to najmenej čakáte kľudn sa dajte vyšetriť ale neprestaňte žiť sexuálnym životom veľa ženám sa pred vkladom podarí prirodzene 🙂 držím palce.

sabinka147
25. aug 2021

Aj moj mal 1% snazily sme sa 3roky .. tento mesiac sme maly ist na IUI a cuduj sa svetu som tehotna prirodzenou cestou ☺️

pietrula
14. okt 2022

@jaja8_9 Ako ste dopadli na ivf? Dna fragmentaciu spermii vam kvoli potratom neodporucali vysetrit?