Ako sa Váš manžel/partner stavia k problému s otehotnením?
Zdravim 🙂 Ako sa Vas manzel / partner stavia k problemom s otehotnenim?
Mojmu manzelovi vysla morfologia 1%, ostatne parametre ako tak ok ale urcite by to mohlo byt lepsie.
Viem ze chlapi ( aspon vacsina ) to tak neprezivaju a neriesia, avsak mna ide porazit aky je s celou situaciou spokojny.. akoze vobec ho nezaujimalo co sa s tym da robit, ake mame moznosti.. uspokojil sa s tym ze o 3 m kontroly spermiogram a hotovo...
Nejake zmena zivotospravy nehrozi ... aj ked tak ci tak by mu ( resp nam obom ) prospela...
Celkovo sa mi zda ze to so mnou nepreziva, vzdy ked tuto temu otvorim pocujem len “ neries to uz” , “ nezaoberaj sa tym uz lebo zvocknes z toho “ a pod...
Kebyze mu nenakupim a “ nenaordinujem” nejake Ecko, Folandrol atd je mu suma fuk ze by nieco mohol brat ( aj ked necakam zazraky ze to zrazu stupne neviem ako )...
ale aj tak, rozculuje ma, ze to ma na haku zatial.. mozno ked doktor vyslovi realitu - resp ake ne-mame moznosti, lebo moje slova neberie zatial vazne lebo ved sak nam nic take zle v CAR nepovedali... 🙄🙄
Co vasi muzi ako to prezivali/ resp zmenilo sa to casom ze to s vami viac prezivali / riesili? predsa len, chlapi to mozno vnimaju inak
@anne_mary2 kamarát mal podobný problém začal otužovať a plávať. Po asi troch mesiacoch jeho manželka otehotnela. Ten tvoj asi nie je nadšený že sám by mohol mat problém. Neviem lepšie poradiť no viem že keď ja sa do niečoho doma nemám tak slovné výčitky na mňa nezaberajú. Smutné oči áno.
No hlavne kľud 😁 pravda je, že chlap to tak nepreživa. Môj na to kaslal roky rokuce a teda ja by som ho ani k Dr nedostala. Proste bol roky v stave, ze ked bude, tak bude... Po rokoch som sa k tomu postavila rovnako. A vieš čo pomohlo? Žiadne vitamíny 😂 seknuty chrbát - 2m lezal, a hneď na to zlomená noha, keď začal chodiť a ďalšie 2m doma... Oddýchol si od stresu, práce tak ze mu to viditeľne prospelo 😂 teda nám. Keďže som ťahala prácu za neho, ja som nemala čas každý mesiac 5 testov robiť a stresovať, schudla som a tak som bola vytocena vnútorne z neho, že keď vyšiel z rehabky tak sme išli na dovolenku a prišli traja 😂 nuž kľud, režim mu zmeň ty podľa tvojich možnosti, život sa o ostatné postará. Aspoň viete kde môže byt problém 👍🏻
Inak môj aj keď zomiera doma chory, tak si ani paralen nevytiahne, k lekárovi ho musím dokopať... Ani by nevedel co to ten folandrol je ci co, a už vôbec by ho nenapadlo si to ísť kupit.. Neveriacky pozerá už je fasuje Ccko, Dcko. Pozná max šumivé magnézium.
@anne_mary2 Zial, bolo to take iste. Tiez ma to nesmierne rozculovalo a pripadala som si velmi opustena a bez podpory. Lebo pre mna nastal kazdy mesiac koniec sveta ked som dostala MS a jemu to bolo uplne jedno. Mala som pocit ze ma vobec nechape v mojom ziali. Ale potom mi pisala baba, ktorej muz velmi tuzil po dietati a robil pre to vsetko mozne a vzdy ked mali neuspesny embryotransfer, bol z toho nesmierne zroneny. No a samozrejme ona sa citila koli tomu este horsie, lebo mu nedokazala dat dieta, po ktorom tak velmi tuzil. Tak vtedy som si uvedomila ze flegmaiticky postoj toho mojho manzela je pre mna vlastne dobro. Zevraj vsetko zle je na nieco dobre. Hlavu hore. Dokazes to.❤
Povedala by som ako väčšina chlapov a vieš čo? Vo väčšine prípadov to nie je negatívne, pretože je to narocny proces, kde väčšinu znášajú ženy a väčšinou ženy “bláznia” pretože chcú urobiť všetko preto aby to vyšlo a najlepšie na prvý pokus, čo je ľudské. Takze mat protipól pomáha k rovnováhe. Keby ste boli obaja rovnako “šialení” nebolo by to nič moc. To neznamená že to neprežíva. Len nie rovnako
Ono ja viem ako sa zeba citi ked chce a bejde to podla predstav ale tvoj chlap ma aj pravdu...psychika robi velmi vela...
A poznam to aj z druhej strany kde je chlap ten kt riesi az prilis
a ak si myslis zw vam zmenq stravy pomoze obom rak zacni varit zdeavsie nie zo dna na den sle postupne zmen styl stravovania...
Prajem ti nech sa vam coskoro zadari...a aby ste sa mohli tesit z dietatka...
A to ste sa predtým s mužom nerozprávali o všetkom aj o tom, že sa to nemusí podariť hneď a ako to budete riešiť?
Podľa mňa je veľmi dôležité tieto témy prebrať skôr.My napríklad obaja vieme, že to riešiť nebudeme a nechceme ak by náhodou.
Potom vznikajú vo vzťahu zbytočné problémy ak chce jeden niečo iné. 🙂
Presne takto to mam aj ja....nic neriesil ..lieky nebral a ked bral tak 30 sackov mal na 2 mesiace a potom uz nebral nic....sli sme na 3x na iui a nic nevyslo....pred iui bral lieky tak za napr. 10 dni pred si dal ako prislo a kaslal na to....a teraz musime ist na ivf co mu som sa chcela vyhnut a ten zas sere na to ......marec april ziadne lieky aj ked som mu vravela nech to bere a jeho odpoved bola ze naco vsak ma dobre vysledky....a pritom ked sme prisli do centra tak mal pomale a nedostatocne mnoztvo ....a teraz pred ivf nevhce nic brat lebo ma vsetko dobre a ja mam vysledky zle ...cize nasiel vinnika a on nemusi nic 🙂 tak ma to hneva ze som v tom sama ale nenarobim nic 🙂
@anne_mary2 ale muži takí proste sú. Neriešia, nestresuju. Z vlastnej skúsenosti Ti poviem, že najväčšie "zlo" som v čase snaženia robila ja. A manžel presne ako Tvoj, však všetko je ôk, bude ako ma byt, nestresuj, netlac tak na pílu a užívaj si. To boli jeho slová. Teraz, z odstupom času viem, že mal pravdu. A som vďačná, že to tak bral. Lebo keby bol ako ja, rozvedieme sa... A vďaka tomu, že sa snažil ma naladiť na svoju vlnu celých 9 mesiacov, tak si myslím, že to bolo to, čo nám pomohlo otehotnieť. Nie tie hlúposti, čo som čítala a počúvala, ale to, že som trochu povolila. Jasne, ze som si sledovala ovulaciu aj všetko, ale jeho som už netlačila do ničoho. Silno Vám držím palce, aby ste to všetko ustáli, lebo je to veľmi náročné na psychiku. A hlavne, aby sa zadarilo ❤️
Moj drahy to berie nastastie uplne v pohode. Chodi na vsetky vysetrenia a je mi mega podporou, ked mam zlu chvilu. Viem, ze chce velmi velmi deti, urcite viac nez ja, ale netrapi sa tym, ze to nejde. Berie zivot taky aky je, aj s plusmi aj s minusmi. ☺️
Môj mal tiež na saláme ked sme zistili ze ma 1% morfologicky správnych spermií, mal na saláme aj ked som prirodzene otehotnela a dokonca mal na saláme aj ked som mala MA a išla som na kyretaz.
@anne_mary2 tak ja som muzovi kúpila kotvičník aj Macu, všetko som mu skúšala dat pod nos, čajík uvarila a Macu namiesala a nechce to, ze mu to nechuti tak nebude. Ja osobne by som vypila všetko čo by ma aj naťahovalo z toho ale on nič. Taj vravim si dobre ôk nechceš, tak nechceš tak už len čakať na zázrak. No co spravím keď on ma aj zlu životosprávu aj všetko a nerieši. 😴
@roztlieskavacka 😲 a uz je ex?
Žienky no ja mám doma muža,ktorý rieši asi všetko okolo otehotnenia,sám šiel na spermiogram,všetky vitamíny všetko čo nám dajú poctivo berie,aj sa nám podarilo otehotnieť,ale už 3x to opäť nevyšlo.a vám poviem že ako je to pre mňa zle,tak pre neho ešte horšie.on je zasa taký,že on každý mesiac stále rieši,či sa to podarilo,ale ja už som z týchto neúspechov tak unavená,že vždy od zlosti na neho nakricim-je mi to potom veľmi ľúto(čo mu hneď aj vysvetlím,keď sa človek upokojí),ale v tej danej chvíli je to prena veľmi zle.takze ja by som radšej prijala,aby môjuz od tohto kazdomesacneho kontrolovania upustil,lebo ani to nerobí dobro vo vzťahu.teraz sme po potrate,a povedal,že dáme tomu pauzu pokiaľ nebudem mať podrobené neake ďalšie vyšetrenia,len či to tak bude som sama zvedavá.
Nie su vsetci taki, ze to maju na haku. Ked sme sa s muzom rozhodli, ze chceme dieta a videl, ze ja si kupujem vitaminy, sam sa spytal a zaujimal, co moze urobit on. Kupil si kotvicnik, zinok, selen, pravidelne bral vitaminy, nestihli sme vsak riesit nic viac, lebo na stvrty cyklus sa nam uz podarilo.
@anne_mary2 u nás je to isté🙄nieže by sa nesnažil, ale ako píšeš ty, na všetko má čas, dáko bude,nerieš to toľko... Keď mi má prísť menzes, tak sa bojím pomaly aj chodiť, len aby to už neprišlo. A keď to už nakoniec príde a ja si idem oči vyrevať, on s kĺudom leňochoda zahlási že nemám panikáriť, že raz to príde. A ja mám vtedy chuť mu ten tampón vymáčať v čaji😃
Asi si musíme zvyknúť na to, že chlapi nemajú také prežívanie ako my ženy. Ako píše kočka nižšie, tak buď rada, že bol ochotný ísť napr na spermiogram.my sme boli minulý týždeň a môj drahý sa smial že v živote sa necítil trápnejšie.
My ale máme obaja po dve deti z predchádzajúcich manželstiev, takže aj preto to možno vníma triezvejšie. Ja som však mala deti dosť mladá a teraz v 33 rokoch každý deň myslím len na to, ako zovriem v náručí ďalšie bábatko

uprimne, v prvom rade bud rada, ze na ten spermiogram siel, mam v okoli vela pripadov, kde ego nepusti a nechcu tam ist ani za svet a snazia sa roky
nam vysla zla morfologia aj motilita, partner mal podobny postoj ako tvoj - kedze nam povedali, ze otehotniet prirodzene sa s takym vysledkom stale da, co je v zasade pravda, tak to nejako neriesil a hlavne tipujem, ze vies akeho chlapa mas doma, ci ine veci preziva a je iniciativny a na tuto jedinu ti kasle - moj manzel je pragmatik, berie veci ake su a nikdy nic nepreziva, takze ani toto neprezival (ano stvalo ma to tiez) a tiez nenabehol do lekarne po folandrol
ved vlastne este ani finalne vysledky nemate a ty uz vlastne ides riesit diagnozy a situacie, ktore nemusia nastat - to robime len my zeny, chlapi riesia veci, ked nastanu a nie hypotezy
takze ty prosim 🙂 pre svoje vlastne dobro neries scenare, ktore este nenastali a chod do lekarne po folandrol :D presne tak som to spravila napr. i ja a manzel ho kazdy den poctivo vypil a to bol jeho sposob, ako sa zucastnoval
a posledna rada na zaver, skus to tak neprezivat, lahko sa to povie ale spravit si z toho stred vesmiru, je najlepsia cesta ako toho partnera znechutit, skutocne o tom neradi dookola pocuvaju a nie preto, ze ich to netrapi ale preto, ze to prehaname a neriesime potom nic ine