icon

Ako schudnúť a otehotnieť bez priberania?

20. dec 2023

ahojte, zacali sme sa snazit tak pol roka dozadu.. ja som bola vzdy na dietach lebo som mala problem s nadvahou, podarilo sa mi schudnut z 92 na 64 a potom som stale upustala uzdu. pred 2 rokmi som otehotnela a vtedy som zacala s tym ze nebudem dietivat ked som tehotna no a po drastickych dietach sa normalna strava zacala preukazovat kilami. ja som bola 2 roky na keto a 1 rok na lc, cize som žila bez cukru a moje telo sa zblaznilo ked som zacala jest aj sacharidy, ryzu, zemiaky atd. tehotenstvo sa skoncilo MA a plus 5 kg. nastahovali sme sa spolu s partnerom a este celkom som si drzala ako taku vahu cca 75kg (ani aj to je uz dost) ale potom sme sa zacali snazit o dieta (prve, ktore sa skoncilo MA bola prasknuta guma) a odvtedy to ide dolu vodou ale neskutocne. ja žerem 🤮 fast food, pecivo, sladke slane, nehovorim ze od rana do vecera alebo kazdy den ale aj tak.. neviem to zastavit. stale si hovorim, ze ved aj tak zachvilu otehotniem a bude mi to jedno. ale to nemoze takto ostat, zajtra sa chcem postavit na vahu. ziadns oblecenie co mi pred pol rokom bolo volne mi je uzke. teraz som sa hecla a znova chcem prejst na LC stravu iba ta mi pomohla nic ine a to som skusala jest vyvazene a obcas cvicit ale nic. boli casy ked som hladovala, boli casy ked som 6x do tyzdna cvicila, trpim tymto od detstva. prosim, ako z tohto von? nemozem takto ostat ale dieta chceme, ako dopadnem preboha ked otehotniem uz s tymi nazvys kilami. je mozne drzat nejaku stravu a zhodit par kg aj ked sa snazime? prepacte za dlhy vylev ale nemam sa komu vyrozpravat

heidy222
20. dec 2023

A prečo neskusis normálnu vyváženú stravu s menšími porciami a veľa pohybu? Vykasli sa na keto, ale aj na fast food

autor
20. dec 2023

@heidy222 pisala som texte. skusala som vsetko.naozaj vsetko. aj vyvazenu stravu aj cvicenie len tak 2x do tyzdna aj to, aj hento aj tamto. ROKY. chudnem jedine vtedy ked nic nejem a cvicim nonstop alebo na lc.

skatloka
20. dec 2023

Ahoj, no ja to mam momentalne rovnako, z 98kg som schudla na 75kg, ale minuly mesiac sme uz isli do CAR po dlhodobom probleme otehotniet a kila idu hore 😞 pred chvilou som sa merala na bokoch a za posledne dva mesiace mam +6cm (je mi jasne ze vecer tam lietaju nejake 2cm), ale citim, ze tie 3 pribrate kila sa mi usadili vo velkom vsade a miesto odrazu v zrkadle sleduje len vorvana 😞 snad mi pride ms o chvilu a pojde to opat dole, lebo v tejto poovulacnej faze som schopna zjest aj slona na jeden hlt

autor
20. dec 2023

@skatloka ja mam teraz 2 dni pred MS.. dnes som sa po dlhej dobe pozrela v podprsenke na seba v zrkadle a normalne ma chytil panický zachvat

skatloka
20. dec 2023

ja mam este viac ako tyzden do MS, mam dlhsi cyklus 😞 ale presne viem, o com pises, bohuzial… zas hned ako to dostanem, mam neskutocne vela energie, dokazem cely den chodit, cvicit, nechyba mi ziadne sladke,pecivo, to som si doteraz vzdy “nadbehla” na ten cas poovulacny 😂 ale potom je to hotovaaa katastrofa

zuzanka.zuzu
20. dec 2023

čo ti šibe že či môžeš "zhodiť pár kg aj keď sa snažíte"? 🙈 však PRAVE PRETO že sa snažíte tak schudni 🙄
ja samozrejme držím palce aby sa tehotenstvo podarilo tak rýchlo ako si predstavuješ ale aby si nebola prekvapená keď "veď aj tak za chvíľku otehotniem a bude mi to jedno" nevyjde pretože sa odporúča schudnúť a nie pribrať 🤦

majkaaa318
20. dec 2023

Máš to v hlave zle nastavené, bude to chcieť obrovskú vnútornú motiváciu alebo ak na to nie si dosť silná, tak aj pomoc niekoho zvonku. Mňa najviac zarazila tvoja veta "stale si hovorim, ze ved aj tak zachvilu otehotniem a bude mi to jedno" . Práveže by ti na tom malo záležať 200percent viac, aby si sa neprezierala. Veď v tehotenstve nemusíš jesť za dvoch, ale mala by si maximálne dbať na zdravú a vyváženú stravu a snažiť sa nepribrat ďalších 30 kíl ku tým tvojim terajším. Mne toto bol najsilnejší hnací motor, najskôr schudnúť aby som mala na začiatku tehu čo najlepšiu váhu a potom sa snažiť nepribrat maximum, ale iba optimum (cca 10-12 kíl). Držím palce, dá sa to 👍

nafka0483
20. dec 2023

Urcite zacni chudnut hned. Necakaj kym toto a kym hento a pod.
Chces povedat ze ked si jedla vyvazenu stravu, vhodny pomer bielkovin, sacharidov, tukov, dostatok vlakniny a mala si kaloricky prijem nizsi ako vydaj, tak si nechudla?

vanilkovazmrzka
20. dec 2023

Tak sa ovladaj 🤷‍♀️ cvic a jedlo si planuj a chystaj dopredu tak, aby malo dost bielkovin a sacharidy v rozumnej miere. Kludne si to rozrataj aj tak, aby si si za den mohla dat aj nejaku sladkost napriklad. Nemusis sa tyrat nezmyselnymi dietami, ktore ako sama vidis su neudrzatelny sposob zivota, len potrebujes mat kontrolu nad prijatymi kaloriami.

abbey1
20. dec 2023

Najhoršie, čo môžeš pre svoje telo, i potencionálne tehotenstvo a následne materstvo, urobiť, je toto neustále striedanie diét, hladovania, prejedania sa a tak dookola.
Treba rozumnú, vyváženú stravu a dostatok pohybu.
Svojim životným štýlom si časom úplne zničíš zdravie.

zuzicka1210
21. dec 2023

Ahojte, som tu nová tak by som sa chcela opýtať či ste to zažili aj vy ... S priateľom sa snažíme o bábätko už asi od mája a stále nič ..cyklus mám pravidelný, sledujem ovuláciu všetko je ok .. no moja otázka znie .. v sobotu mi začala menštruácia špinenie , no mala mi začať v piatok, mala som aj v nedeľu kde tu v pondelok sa mi spustila poriadna silná a trvala tak jeden deň . V utorok mi skončila ... No presne o týždeň v pondelok som mala po cikaní keď som sa utierala ako to nazvať niečo ružové ... A cítila som pichanie v podbrušku na pravej strane ...čo sa mi niečo takéto ešte nestalo za to obdobie ako sa snažíme o bábätko... Trvalo to len pár chvíľ .. neviem ,či by ste mi vedeli poradiť čo by to mohlo byť .. žeby sa to podarilo? Ale tt bol negatívny. Ďakujem za odpoveď

luccija
21. dec 2023

Podľa mňa ideš z extrému do extrému.Skus jesť a cvičiť primerane.Neprajem Ti to, ale otehotnieť môžeš aj o 3 r schudni pre seba, zdravie

skatloka
21. dec 2023

@zuzicka1210 skor si myslim, ze mohlo ist o ovulaciu 🙂

eternity24
21. dec 2023

Prečo by si mala meniť stravu keď sa snažíte? Tomu nerozumiem. A aj počas tehotenstva už dávno neplatí , že ma žena jesť za dvoch. Máš jesť stále zdravo a vyvážene, aby si mala aj vitamíny, aj bielkoviny aj všetko, čo telo potrebuje. A teda fast food a cukor to niesu.

simca06022011
21. dec 2023

Podľa mňa ti stačí neprezierat sa. Hlavne nechápem prečo by malo byt jedno co ješ, ak plánuješ otehotnieť. Práveže nie je. V tehu vôbec nie je nutne 20kg pribrať

domka222
21. dec 2023

Však ale keď chudneš hladovaním,tak sa potom nečuduj, že keď niečo zješ, hneď priberieš. Keď telo necháš hladovať berie si zo svojich zásob. Akonáhle začneš jesť, telo začne znova ukladať pre prípad ďalšieho hladovania

natalienka12
21. dec 2023

@zuzicka1210 Ak mas tehotensky test negativny, na 99% tehotna nie si. Treba ist ku gynekologovi s tymito problemami cyklu.

medda_beda
21. dec 2023

Dodržuj normálnu stravu, kalorický deficit a pohyb.
A nie, že nedá sa.
Tiež mávam tieto záchvaty, ale mám dostatok pohybu.Nie, že odcvičíš 2 mesiace, nejde to končím.
Odkedy cvičím som neklesla pod 59kg.
Vyžrala som sa na 65 a dávam si pozor aby sa to už na 65 nedostalo a ak aj áno tak nie vďaka tuku.

zuzicka1210
21. dec 2023

@skatloka ďakujem za odpoveď , aj ja som dnes nad tým rozmýšľala ale pri ovulácii mám priesvitný hlien ,nestalo sa mi,že by som mala ruzovkasty

damia22
25. dec 2023

Ja s týmto bojujem od detstva takže neporadím ako z toho von ALE tiež som išla na to ako ty že schudnúť, zdravé telo, duch a dieťa príde do lepšie pripraveného tela! PRT!!! ROK SA NÁM NEDARILO hneď ako som prešla na vše stravu to znamená aj alkohol aj sladké aj hocičo nie len “zdravého a domáce” tak sa nám zadarilo. Podľa mňa telo nemôže chutnúť a zároveň prijať potencionálny plod.