icon

Ako sledovať posunutú ovuláciu pri snahe o dieťa?

sona272
16. jún 2025

Ahojte, potrebovala by som radu.
Snažíme sa o dieťa prvý cyklus to nevyšlo ( cyklus mávam 27-28 dní ), menštruácia mi prišla skôr o 5 dní. A teraz sa chcem spýtať - ovuláciu si nejak extra nesledujem ani nepociťujem. Môže byť, že ovulácia bude tiež o týždeň posunutá v tomto cykle, či klasika môže byť nejako v strede. Neviem či opäť bude menštruácia prichádzať skôr alebo sa držať kratšieho cyklu ako prišla min mesiac.
Neviem ako si to mám odsledovať teraz.
Či sa držať klasiky môjho cyklu alebo teraz toho skráteného.
Ďakujem

alison11
16. jún 2025

@sona272 tu na bazáre si kúp ovulačné testy u @lauritka a sleduj každý deň v tom istom čase

magic08
16. jún 2025

@sona272 skrateny cyklus bol mozno len tento jeden, ten dalsi uz moze byt normalny. 28 dni ako si mavala. Tazko takto povedat. ovulacne testy su dobra volba na sledovanie ovulacie, plus k tomu meranie BT a budes vediet presne kedy ovulacia bola, nevyhodou je, ze to zistis spätne

januska12323
16. jún 2025

To ti nikto dopredu nepovie.

lauritka
16. jún 2025

@sona272 je možné, že si mala ovuláciu skôr ako mávaš klasicky, alebo bol anovulačný. Občas sa takéto odchýlky v cykle môžu vyskytnúť. Ďalší cyklus už môže byť v normále.

nika_val
16. jún 2025

Presne 2 roky a 3 mesiace som sa riadila tým že mávam ovuláciu tak nejako v strede cyklu (tak ako aj ty píšeš) pretože som mávala pravidelný cyklus iba naozaj veľmi občas odchýlku pár dní hore dole..
Po tejto dobe ma moja dr vyviedla z omylu zistila mi že ja ovuláciu mávam až na 17ty deň cyklu
Podarilo sa nám hneď na druhý cyklus odvtedy 🙂
Takže za mňa je lepšie sa buď naučiť nejak si reálne zisťovať kedy máš v danom cykle ovuláciu alebo si nechať zistiť u dr ...pretože takto sa vôbec nemusíte triafať do tých správnych dní 🙂

babi2345
17. jún 2025

@sona272 ahoj! Ja som mala cyklus 28,30,33,35 dňové ako kedy. Robila som ovulacne testy a vždy mi ukázali pekne pozitívne dr. Max. Ale treba sa snažiť každý 2,3 dní. Testy som robila od 12dna každý deň o 16.00. Keď som mala pozitívny test v sobotu, v utorok som išla ku gyn a ukázal mi ze je tam prasknuta folikula. A vždy som otehotnela hneď na prvý mesiac takto.