Ako sledovať posunutú ovuláciu pri snahe o dieťa?
Ahojte, potrebovala by som radu.
Snažíme sa o dieťa prvý cyklus to nevyšlo ( cyklus mávam 27-28 dní ), menštruácia mi prišla skôr o 5 dní. A teraz sa chcem spýtať - ovuláciu si nejak extra nesledujem ani nepociťujem. Môže byť, že ovulácia bude tiež o týždeň posunutá v tomto cykle, či klasika môže byť nejako v strede. Neviem či opäť bude menštruácia prichádzať skôr alebo sa držať kratšieho cyklu ako prišla min mesiac.
Neviem ako si to mám odsledovať teraz.
Či sa držať klasiky môjho cyklu alebo teraz toho skráteného.
Ďakujem
To ti nikto dopredu nepovie.
Presne 2 roky a 3 mesiace som sa riadila tým že mávam ovuláciu tak nejako v strede cyklu (tak ako aj ty píšeš) pretože som mávala pravidelný cyklus iba naozaj veľmi občas odchýlku pár dní hore dole..
Po tejto dobe ma moja dr vyviedla z omylu zistila mi že ja ovuláciu mávam až na 17ty deň cyklu
Podarilo sa nám hneď na druhý cyklus odvtedy 🙂
Takže za mňa je lepšie sa buď naučiť nejak si reálne zisťovať kedy máš v danom cykle ovuláciu alebo si nechať zistiť u dr ...pretože takto sa vôbec nemusíte triafať do tých správnych dní 🙂
@sona272 ahoj! Ja som mala cyklus 28,30,33,35 dňové ako kedy. Robila som ovulacne testy a vždy mi ukázali pekne pozitívne dr. Max. Ale treba sa snažiť každý 2,3 dní. Testy som robila od 12dna každý deň o 16.00. Keď som mala pozitívny test v sobotu, v utorok som išla ku gyn a ukázal mi ze je tam prasknuta folikula. A vždy som otehotnela hneď na prvý mesiac takto.

@sona272 tu na bazáre si kúp ovulačné testy u @lauritka a sleduj každý deň v tom istom čase