Ako splodiť dieťa?

zitusss
23. aug 2017

Ahojte,chceme s priateľom bábätko a potrebujem nejaké rady ohľadom toho ako na to 😍
Mám problém s menštruáciou,doktor mi robil hormonalny profil a povedal že je ukážkový ako z učebnice a že sám nechápe prečo nemám menštruáciu,pozeral aj výsledky od endokrinologičky a zistil že v tom to tiez nie je. Takže jeho odporúčanie je že to asi 3mesiace necháme tak či bude chodiť menštruácia alebo nie a potom ak nie tak nasadí liečbu. Kúpila som si teraz kvapky Gynex,som sa tu o nich dozvedela povedal že ich mám brať a v pondelok mi zavolá a povie čo si mám ešte dokúpiť lebo si nevedel zmysliet na nazov niečoho čo by mi mohlo tiež pomôcť.
Žienky,potrebujem radu ohľadom ovulacnych testov keďže neviem aký mám cyklus rada by som to týmto zistila (viem že sú k tomu návody ale možno máte už nejaké grify v tom čo kedy a ako) budem vďačná aj za radu ktoré testy sú možno lepšie než ostatné a podobne.🙂

Ďakujem za každý komentár či správu

h2
23. aug 2017

@zitusss Ahoj, ja som si kúpila ovulačný tester po asi roku márneho snaženia, tiež som mala menštruáciu, ako sa jej chcelo. 🙂 Neviem, či to bolo testerom, ale do 2 mesiacov som bola tehotná. Mala som nejaký takýto: http://www.eshop.zdravmat.sk/pre-damy/1338-ovul... , kúpila som ho normálne v lekárni. Testovanie sa robí ráno, zo slín, čiže ráno oblizneš sklíčko, chvíľku počkáš, potom sa do toho pozrieš a podľa toho, ako to vyzerá, vieš, či máš ovuláciu, alebo nie. Ak by si sa chcela ešte niečo opýtať, pokojne do toho.

zupka33
23. aug 2017

Ja si zas myslim, ze ak to vypustite z hlavy, pojde vsetko lepsie a rychlejsie. Ono co budes neustale spehovat, kedy budes mat ovulaciu a sex sa stane uz len rutinou a nie pozitkom.

emily76
23. aug 2017

@zitusss skusila by som si merat bazalnu teplotu, zistis tak, kedy a ci vobec mas ovulaciu a podla toho vies "nacasovat" snazenie. Je to super, hlavne ked mas nepravidelny cyklus. Dalej, ak zistis, kedy mas ovulaciu, moze lekar skontrolovat, ci ti dozrievaju dobre vajicka. Preventivne by som si nasadila kyselinu listovu, ktora pomaha ako prevencia pri urcitych vrodenych poruchach.

@zupka33 nuz, tuto radu som pocuvala 3 roky a ver mi, ze to vobec nepomoze, pretoze toto dostat z hlavy jednoducho nemozes. Ta tuzba je tam stale... mozes to vedome potlacat, ale staci ked vidis tehotnu zenu, reklamu na plienky a je to v haji.

osky
23. aug 2017

Suhlasim s oboma nazormi.
Ked vsak zena nema pravidelny alebo ajzidny cyklus,treba si to odsledovat.ci vobec tu ovulaciu ma.
Ale treba aj byt ista ze su priechodne vajcovody lebo bez toho snazenie zmysel nema.
Ja dakujem pekne za odooved lebo o takom testery som este nevedela.
Vzdy vyhodim majetok za ovu testy kt.su dost nespolahlive..
Cize pojdem kupit ten tester😁

zitusss
autor
23. aug 2017

@h2 ďakujem za tip,ešte som o takom niečom nepočula 🙂

@zupka33 tak nejdem sa do toho teraz púšťať ako bláznivá a stresovať sa,len keďže mi ťa menštruácia chodí ako sa jej zachce rada by som si to trochu odsledovala 🙂

@emily76 ahoj,bazalna teplota je nejaká iná než normálna? Ako sa meria? A aká má byť? Keď tak stačí nejaký dobry odkaz a nastudujem si o tom,ale ak máš čas budem rada keď mi to vlastnými slovami opises 🙂 a čo sa týka vajicok,lekár mi robil hormonalny profil a povedal že mám výsledky ako z učebnice,všetko ok,neviem síce čo všetko pozeral ale spomínal aj vajíčka že dozrievajú a pod. Že z mojej strany musí byť všetko ok čo sa týka plodnosti,asi sme sa len zatiaľ netrafili na ten správny deň preto to chcem odsledovať trošku 🙂 ďakujem moc za koment 😘

katkakovac
23. aug 2017

@zitusss vsak si daj do guuglu bazalna teplota a ides. Je tu kopec diskusii, staci sa trochu pohrabat😉

emily76
23. aug 2017

@zitusss kazde rano si treba v cca rovnakom case merat teplotu priamo v posve, prv kym vstanes. Teplotu si treba poznacit. Ked je ovulacia, teplota stupne, den-dva pred menstruaciou klesne. Ak je stale rovnaka, ovulacia neprebehla.

zitusss
autor
23. aug 2017

@katkakovac jasne,máš pravdu,už lustrujem internet 😉

@emily76 moc moc ďakujem za rady 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre