Ako správne interpretovať výsledky ovulačných testov?
Ahojte
Chcem sa spýtať bab co robia ovu testy..začala som dnes..čiarka je tam sotva viditeľná.. ona by sa mala každý deň smerom k ovu zosilnovat?
A potom by mala slabnut?
@denisa_deniska ja som začala skôr už na 8DC..a tam je úplne slabunka ale vidno ju..čiže každým dňom by mala byť silnejšia? Cyklus mávam okolo 28 dni
@siskaa86 u každého je to individuálne, ale napr mne čiarka silnie až 12dc - 13dc, 14dc takmer pozitívna doobeda, 14dc večer pozitívna, 15dc doobeda silno pozitívna, a potom už od 16dc je rýchly spád, takmer neviditeľná 🙂 čiže možno dva, tri dni ti nebude silnieť vôbec, a budeš ju mať ako dnes
@denisa_deniska aha to je takto zložité..to neviem ci budem vedieť rozoznať ci silno ci normálne pozitivna
@denisa_deniska a ako je to s tekutinami pred..ze sa nemá pit
@siskaa86 ale budeš, pozitívny - druhá čiarka rovnako silná ako kontrolná, silno pozitívny - druhá čiarka silnejšia ako kontrolná (tento silno poz. možno ani nebudeš mať, nezachytíš, sústreď sa na ten pozitívny). Pijem predtým normálne, samozrejme nie liter vody, a nepijem predtým kávu, lebo to chodím furt na wecko 🙂 alebo hoďku pred testom sa snaž trošku obmedziť
@denisa_deniska jej ďakujem.. ja pijem veľa tak som sa bála a 2 h nepila radšej vôbec
Čiže ak bude poz..ovu je do 2 dní?
@siskaa86 dva dni sú príliš, skôr 12-24 h 🙂
@denisa_deniska a myslíš ze su tie testy spoľahlivé?
@siskaa86 tie testy ukazujú len to, či sa telo pripravuje na ovuláciu, nie či reálne prebehne 🙂 máš aj príznaky ovu?
@denisa_deniska aha tak..aké príznaky by to mali byť.?..testujem to len teraz 1x dnes som začala.. 7 deň po menstr..
@denisa_deniska u mna bolo aj dlhsie, podla BT bola ovulavia az na stvrty den po pozitivnom teste.
@nevenka jasné, určite sú také ženy, aj jedna baba tu písala, že ju musí mať 5-6 h po teste, ale poväčšine je to tých 12-24, 48
@siskaa86 tak najmä bolesť, pichanie vaječníkov, plodný hlien, môže byť aj bolesť krížov, prs.. treba sa trošku odsledovať
@denisa_deniska takže ten test môže byť viac dni pozit?..
Prsia ti neviem kojim
..popichavanie mam hoci kedy..tak neviem..min mesiac sa mi zdalo podľa hlienu že bola ovu 13 al 14 den a menz na 27 d3n
Ten hlien ma byt aký keď je ovu?
@siskaa86 akože dva dni, ale poväčšine nie 24 h, rozumieš (pozitívny večer, a potom ráno, tj dajme tomu 12 h).
Hlien: vajíčkový, naťahovací, ale môže to byť aj pred ovu, aj počas. Po ovu sa mení na krémový
@denisa_deniska keď testujem len raz tak poz 1 deň max..ci môže byt ak viac dni?
@siskaa86 veď testuj aj dva krát za deň, keď bude aj tá druhá silnejšia, takmer pozitívna. A uvidíš, každému ten LH hormón stúpa inak

@siskaa86 v podstate hej, vzostup je ale náhly, neslabne postupne, ale hneď