icon

Ako správne počítať dni menštruačného cyklu?

14. apr 2025

Chcem sa spýtať..ak dostanem menzes poobede je to deň 1 ci až na druhý deň je jedna.?

zaralotuska
14. apr 2025

Už ten den je to 1

autor
14. apr 2025

@zaralotuska aj ak večer alebo v noci?

januska12323
14. apr 2025

Ja rátam prvý deň keď začne ráno alebo v noci. Ako je to správne neviem.

zaralotuska
14. apr 2025

Ked je to vecer/v noci tak prvy den priratavam az ten nasledujuci den. Ciže ak v sobotu vecer tak prvy den je nedela. Ak je to vsak v sobotu počas dna tak davam sobote prvy. Je to diskutabilne, asi kazdy ti povie inak ale minimalne takto to ja mam zauzivane

autor
14. apr 2025

@zaralotuska aj ja si myslím ze by to tak malo byt..len som nevedela ze napr poobede ci dat ci až ten druhý..ale asi to zas nie je tak podstate

lynda888
14. apr 2025

Ak dostaneš menštruáciu poobede/večer, až nasledujúci deň sa berie ako 1DC. Tiež som to nikdy neriešila, ale viem to na 100% teraz, od kedy som riešila IVF.

autor
14. apr 2025

@lynda888 a poobede je po 12 hod ci kedy?

krasneleto
14. apr 2025

za prvy den sa pocita den skutocneho krvacania... ja som sa riadila sebou. kedykolvek v dany den, ked som MS dostala som zapisala do appky... a bolo to jedno ci je to rano, alebo poobede... ak to bolo riadne krvacanie, co v mojom pripade bolo, tak to bolo 1DC... ci je to takto spravne netusim, ale mi prislo odveci , aby som pondelok o 13,00 riadne zacala krvacat a za 1. den cyklus som brala utorok...

babushkaem
14. apr 2025

Tiez som bola v centre asistovanej reprodukcie a pokiaľ som zacala krvácať azpoobede, 1dc bol az nasledujúci den.

lynda888
Autor odpoveď zmazal
klarabohun77
15. apr 2025

@babushkaem Ano ale to plati pri hormonálnej stimulacii, vo vseobecnosti sa rata 1.DC az pri riadnom krvácaní, nie špinení.

klarabohun77
15. apr 2025

Ja mam este otazku ako sa to rata ked menstruacia konci, castokrat posledne 3 dni uz len spinim, uplne malicko hnedocervenej krvi. To sa stale rata do Ms?

babushkaem
15. apr 2025

@klarabohun77 mna v ten cyklus nestimulovali... jasne ze az pri normalom krvacani, o spineni som ani nepisala.

klarabohun77
15. apr 2025

@babushkaem nepisem ze si pisala pri špinení to som len doplnila. V centre to takto rataju ale gynekológ vo vseobecnosti rata ked zena riadne krvaca a je jedno ci poobede alebo doobeda