Ako správne počítať dni menštruačného cyklu?
Chcem sa spýtať..ak dostanem menzes poobede je to deň 1 ci až na druhý deň je jedna.?
@zaralotuska aj ak večer alebo v noci?
Ja rátam prvý deň keď začne ráno alebo v noci. Ako je to správne neviem.
Ked je to vecer/v noci tak prvy den priratavam az ten nasledujuci den. Ciže ak v sobotu vecer tak prvy den je nedela. Ak je to vsak v sobotu počas dna tak davam sobote prvy. Je to diskutabilne, asi kazdy ti povie inak ale minimalne takto to ja mam zauzivane
@zaralotuska aj ja si myslím ze by to tak malo byt..len som nevedela ze napr poobede ci dat ci až ten druhý..ale asi to zas nie je tak podstate
Ak dostaneš menštruáciu poobede/večer, až nasledujúci deň sa berie ako 1DC. Tiež som to nikdy neriešila, ale viem to na 100% teraz, od kedy som riešila IVF.
@lynda888 a poobede je po 12 hod ci kedy?
za prvy den sa pocita den skutocneho krvacania... ja som sa riadila sebou. kedykolvek v dany den, ked som MS dostala som zapisala do appky... a bolo to jedno ci je to rano, alebo poobede... ak to bolo riadne krvacanie, co v mojom pripade bolo, tak to bolo 1DC... ci je to takto spravne netusim, ale mi prislo odveci , aby som pondelok o 13,00 riadne zacala krvacat a za 1. den cyklus som brala utorok...
Tiez som bola v centre asistovanej reprodukcie a pokiaľ som zacala krvácať azpoobede, 1dc bol az nasledujúci den.
@babushkaem Ano ale to plati pri hormonálnej stimulacii, vo vseobecnosti sa rata 1.DC az pri riadnom krvácaní, nie špinení.
Ja mam este otazku ako sa to rata ked menstruacia konci, castokrat posledne 3 dni uz len spinim, uplne malicko hnedocervenej krvi. To sa stale rata do Ms?
@klarabohun77 mna v ten cyklus nestimulovali... jasne ze az pri normalom krvacani, o spineni som ani nepisala.
@babushkaem nepisem ze si pisala pri špinení to som len doplnila. V centre to takto rataju ale gynekológ vo vseobecnosti rata ked zena riadne krvaca a je jedno ci poobede alebo doobeda

Už ten den je to 1