icon

Ako vedieť, že ste pripravení na druhé dieťa?

2. mar 2025

Ako ste vedeli, ze ste pripravene na druhe dieta? Kontext: prve bolo narocne v prvych mesiacoch, stale je to taky "mamin cecek" ale je to krasne, aj ked si od neho musim niekedy oddychnut. Velmi mi vsak chyba to babatkovske, mam taky pocit, ze som si ho neuzila naplno, ked bol maly. Rozdiel by mali cca 2 roky.

bielasovicka
2. mar 2025

No tak bud chceš alebo nechceš. Mne sa druhé len tak prihodilo, tak som mala druhé 😁

vilma7
2. mar 2025

Tak ja som chcela vždy dve a mam dve, rozdiel 2.5 roka, syn bol tiež na nás stále nalepeny, ale nevadilo nám to vobec. Sme si to vychutnali, deti sú malé len raz a rastú veľmi rýchle.

maminkadeticiek
2. mar 2025

1.To co popisujes je totalne normalny standard,normalne dieta,nic nezvycajne.2.Proste som chcela 2.dieta.

vler
2. mar 2025

Ja len -ked vravis ze ti velmi chyba to babatkovske obdobie- neuzila si si prve dieta ked bole jedine, ako si uzijes dalsie babatko ked sa zaroven budes starat aj o prvorodeneho

janickacrazy
2. mar 2025

Za mňa by si mala ešte cca rok počkať, aby si staršieho mohla dať už do škôlky a užiť si bábätko. Lebo ak budeš mať 2-rocne dieťa plus novorodenca, tak si to malé až tak neuzijes.

ema229
2. mar 2025

Ja som si myslela že som pripravená, teraz som tehotná a necítim sa na to🤣ale bude to dobré viem že sú to hormóny a pocit z nepoznaného plus som jedináčik tak nemám ani poňatia ako to chodí

elzu
2. mar 2025

Každá z nas má úplně jiná kritéria “připravenosti” - u mne to bylo více emoční a intuitivní přání stat se podruhé mamou, než nějaká logicko- praktická kalkulace, kdy a jak je to nejlepší.

cimage
2. mar 2025

Ja som chcela 3deti, ale po prvom som si to rozmyslela. Po 6r som necakane otehotnela a bolo. Mala som 9mes na pripravu. Dokonca sa postastilo aj 3tie ako som chcela povodne. Niekedy netreba velmi premyslat, osud to zariadi za nas.

michaela789
2. mar 2025

My sme odjakživa boli v nastavení, že jedináčika nechceme. Ja aj manžel súrodencov máme a nevedeli sme si predstaviť, že by naše dieťa malo vyrastať samé 🤷🏻‍♀️ teda aspoň nie z našej vôle... Keby sa nedalo, je to, samozrejme, niečo iné.

bubinkaaa
2. mar 2025

Keď si si ho neuzila naplno,keď bol malý, tak sa mu to snaž vynahradiť teraz,stále je to predsa malé dieťa.Veď keď budeš mať druhé, opäť ho budeš len odsúvať,už nebudeš mať na nho čas.

zobaka
2. mar 2025

nebola som uz nikdy pripravena na druhe dieta

drianaa
3. mar 2025

Úprimne sa zamysli, či chceš druhé dieťa, alebo si užiť bábätkovské obdobie. Ja som mala náročné bábätko s kolikami, refluxom, nespavé, uplakané prvých 8 mesiacov. Tiež mi je ľúto, že som si tie prvé mesiace neužila, ale nešla by som do druhého dieťaťa len kvôli tomu, že možno si ich užijem viacej. Budeš mať 2 deti, malý 2 ročný ťa bude stále dosť potrebovať, takže to vôbec tak nemusí byt. A z malého bábätka vyrastie tiež raz väčšie dieťa a neskôr dospelý človek. Takže ak chceš druhé dieťa, budeš sa vedieť postarat a vychovať 2 deti, tak by som šla do toho. Ak chceš druhé dieťa len kvôli tomu, že si chceš ňuňu bábätko, tak by som počkala, kým budeš mať dôvod číslo jeden z tejto vety.

majlo1234
3. mar 2025

Chcela som druhe, zaroven muz to nechcel odkladat. Starsi bol odplienkovany, samostatnejsi, tsk sme do toho vhupli. Alw je to jizda🫣

adrbat
3. mar 2025

Súhlasím s @janickacrazy . My budeme mať rozdiel 3,5r - syn začal chodiť do škôlky a na druhý deň som zistila, že som tehotná. Najlepšie je, že keď mi bolo 4-5 týždeň totálne zle, iba som ležala, syn bol v škôlke a ja som nemala výčitky, že sa mu nevenujem. Ten 3 ročný rozdiel je najlepší. Dieťa je samostatné, žiadne plienky, regresie, človek sa v noci vyspí… a navyše je v škôlke a aj plne chápe, že príde súrodenec. Ako za mňa si konečne vychutnávam tehotenstvo, syn je v škôlke a ja sa môžem venovať sebe. Pred rokom som potratila a vtedy mal mať syn 2 roky - teraz s odstupom viem, že by som to nedala - teda by som si to nevychutnala. Ten jeden rok sa mu neskutočne formovala osobnosť, a vyžadoval si naozaj plnú pozornosť.

autor
4. mar 2025

@adrbat toto je krasny komentar, dakujem 🥰 budem si asi uzivat prveho dosytosti este teraz