icon

Ako zabrániť priberaniu pri snahe o dieťatko?

33tehulka33
6. apr 2025

Ahojte . Za posledný rok som pribrala cca 10kíl. Beriem duphaston a inofolic plus este euthyrox. Viete mi poradit co s tym? Uz neviem co jest a aj psychicky to na mna zle vplýva. Stale plačem, nechcem ist ani na dovolenku a ani v posteli sa necítim dobre co je v celku zle nakoľko pracujeme na bábätku. Lieky vysadiť nechcem nakoľko chceme babo ale ako zastaviť to priberanie? Dakujem

pukina
6. apr 2025

poradit sa s lekarom, nie s mamickami na konovi. zjavne mas uzkosti, mozno aj depresiu. ries to s lekarom

zobaka
6. apr 2025

klasika pohyb a strava, ked je vacsi vydaj ako prijem zacne chudnutie

1angelika
7. apr 2025

@zobaka také ľahké to nieje keď sú hormonálne problémy..

kiki68
7. apr 2025

@1angelika stale cvicit a hybat sa je zaklad toho, ze clovek nespadne do velkej nadvahy.

1angelika
7. apr 2025

@kiki68 asi si ešte neužívala žiadne lieky keď máš takýto názor.

kiki68
7. apr 2025

@1angelika uzivala a pribrala z hormonov tiez, stale bez pohybu neni sance to akotak udrzat a citit sa lepsie. Najhorsie pre mna bolo 7kg z Progesteronu v tehu, lebo som sa nemohla vobec viac hybat.

1angelika
7. apr 2025

@kiki68 no tak prečo potom taký komentár, keď sama to poznáš....ja som reagovala na predošlý komentár"klasika pohyb a strava, ked je vacsi vydaj ako prijem zacne chudnutie"

kiki68
7. apr 2025

@1angelika ale ona sa iba snazi, nemusi obmedzit pohyb ako v tehu. Ako bojovat ako sa da, inak otehotnie a bude 30kg navyse len taky fukot.

1angelika
7. apr 2025

@kiki68 nechápeš o čom hovorím, nechajme to radšej tak 🙂

nikushka8
7. apr 2025

Z duphastonu som za rok pribrala 10kg. Akne som mala horsie ako v puberte. Strop bol,ked mi zacali padat pramene vlasov. V jedle som sa obmedzovala,aby som schudla,no priberanie sa zastavilo az po vysadeni duphastonu. Aj tak mi nepomohol otehotniet.

33tehulka33
autor
7. apr 2025

@nikushka8 to ste ma nepotešili vôbec …. A ja mam tiez pocit ze mi nepomáha mam si ce pravidelný menzes ale ovulaciu nie…. A riešili ste to potom inou cestou ?

nikushka8
8. apr 2025

@33tehulka33 lebo duphaston nepodporuje ovulaciu,iba upravuje cyklus. Ano, riesili sme to v CAR,lebo mam pcos. Absolvovala som operaciu, 3x iui aj 1x ivf neúspešne, ale nakoniec som 2x otehotnela prirodzene

33tehulka33
autor
8. apr 2025

@nikushka8 Ano to viem ze nerieši prismo ovulaciu ale iba upravuje cyklus a ovulacia buď potom bude alebo nie :/ takze sa podarilo to blahoželám tiez mam pcos takze dúfam ze ma nečaká podobne dlha cesta ako vas