Ako zistím, či môžem mať s partnerom deti?

miriam18111
7. okt 2012

Ahojte,mamičky
chcem sa poradiť,v juli som potratila-spontane,teraz by sme sa chceli pokusit o dalsie 🙂 dost sa toho obavam, ☹ Mam zmiesane pocity,tesim sa ale uz v kutiku trpnem :(znama mi raz spomenula ze sa da zistit nieco ako ci mozeme mat spolu s partnerom deti(viem ze ,mnohe si to davaju zistit po xxxx snazeniach a rokoch)ale dalsiu ranu by som nezniesla 😒 viete mi ohladom toho nieco poradit?
dakujem mocc

bubutko
7. okt 2012

@miriam18111 ano, ale mozno by bolo fajn sa o tom porozpravat najprv s tvojim partnerom. ak tiez chce dieta, potom sa mozete vopred dohodnut ze idete do toho naplno. vzdy sa zacina od zeny, gyndos ta vysetri, prip. co treba prelieci,potom ked sa stale nedari partnera poslu na spermiogram a tam sa vacsinou vzdy odhali pricina. ak vsak nemas problem otehotniet, ale dieta donosit, na to treba prist, ze preco. pricina by mohla byt aj geneticka - zistuje sa genetickym vysetrenim oboch partnerov. este ma napada dat si vysetrit stitnu zlazu a odber krvi na protilatky.

miss_stanya
8. okt 2012

@bubutko @miriam18111 praveze sa zacina testovat vzdy od muza....pretoze problem zien sa musi riesit komplexnejsie, je to narocnejsie, preto sa zacina spermiogramom, aby sa pripadne zena nemusela vystavovat komplikovanym liecbam ked problem moze byt skratka v partnerovi....co uz dnes nie je ojedinele

bubutko
8. okt 2012

@miss_stanya neviem my uz sme co to absolvovali, zopar IUI, IVF, genetiku, IVF s PIGD, rozne krvne testy na imunitu, stitnu zlazu, protilatky, dokonca muz bol na biopsii, Mne moj gynekolog povedal ze najskor vysetri mna. Urobil mi folikulometriu, ci nemam cysty, ci mavam ovulaciu, ci nemam podozrenie na rozne choroby ako PCO, endometriozu, skontroloval hladinu hormonov a az ked bolo vsetko ok, tak musel muz ist na spermiogram, nasledovalo CAR a pred IVF geneticke testy, tam sa odhalila aj pricina. Tak to bolo u nas.

miss_stanya
8. okt 2012

no u nas to bolo vzdy opacne - najskor manzel a potom ja...pretoze je to aj pre lekarov ekonomickejsie....rovnaky postup zvolil lekar v Bratislave a rovnaky tu v zahranici....lebo podstupovat hormonalnu liecbu, prefuky vajecnikov a pod. ked chyba je u partnera....je zbytocne....mna sa teda toto vsetko netyka, u mna stacil hornomalny rozbor, ale ked to ma zena podstupit, je to dost blbe na psychiku....preto sa zacina vylucovanim priciny zo strany partnera... @bubutko

miss_stanya
8. okt 2012

@bubutko kazdopadne som rada, ze sa vam to podarilo, zelam krasne tehotenske finale :D

bubutko
8. okt 2012

@miss_stanya tak na prefuk vajecnikov som sice bola ale az ked uz som chcela mat istotu pred iui ze som ok. Nikto tam zenu neposle bezdovodne hned na zaciatku. Ak nema problemy. Tam sa prave chodi ak najdu nejaky problem hned na zaciatku - u zeny. Ja som tam bola na vlastnu ziadost - pre istotu.

bubutko
8. okt 2012

@miss_stanya a hormonalna liecba je to najmenej, zas je zbytocne liecit muzove spermie ak sa neurobi hormonalny profil zeny si myslim ja.

bubutko
8. okt 2012

Btw...na tom prefuku mi zistili ze mam iba jeden vajcovod prechodny, tak keby som ja sama nesla na laparku tak by mi mohli robit iui este dalsich 10 rokov neuspesne ked mi vzdy vajicko narastlo na tej neprefuknutej strane.

miss_stanya
8. okt 2012

@bubutko no oni liecia muzove spermie ked je co liecit 🙂 muz dava fakt len jednu vzorku, v tom case kym cakas na vysledky, ty mozes tiez zacat s odbermi, to uz je len otazka nacasovania 🙂 to ze hormonalna liecba je najmenej by som nepovedala. nie malo zien dostalo hyperstimulacny syndrom, to pravidelne pichanie injekcii, sledovanie.... o tom nemusime polemizovat. neverim ze ti doktor zacne pichat injekcie a kurirovat predtym nez vylucil zly spermiogram a pod. ked ma zena problemy s MS a ovulaciou, je to indikacia na hormonalny odber spolu so spermiogramom, ale su zeny ktore maju cyklus ako hodinky, ovulaciu citia, len to akosi neklapne. takze ten postup od muza logiku ma :D a tiez som pobehala desiatky specialnych ordinacii, takze nezlahcujem 😝 a potom nasleduje ten postup u zeny: hormon. profil, folikulometria, prvotna liecba na vyvolanie ovulacie, sledovanie uzv, potom ten prefuk prip laparoskopia, nasledne injekcie :D pekny vecer...

bubutko
8. okt 2012

@miss_stanya asi to je pripad od pripadu, u nas sa preto zacinalo odo mna, lebo najprv dr zistoval ci ja som zdrava a mozem otehotniet, a kedze som bola, nasledoval muz, mne to aj pride logicke a este som nepocula o postupe ze pridem na gyndu ze sa mi nedari otehotniet a skor nez mi spravi akekolvek vysetrenie, predvola muza na spermiogram. To by vela muzov asi ani nebolo ochotnych absolvovat ak by sa s tym zacalo ako prve bez vysetreni zeny.

miss_stanya
8. okt 2012

@bubutko ak to muz nechce absolvovat, asi to dieta velmi neche... nie je to nic zahanbujuce, je to bezbolestne a castokrat sa pride na vela veci....je to postup, ktory praktizuje vela spickovych lekarov, mozu ta kurirovat, kolko chcu, pchat do teba injekcie, tabletky, vyratat ti dni na sex, ked ma muz lenive spermie a proste to nezvladnu....

bubutko
8. okt 2012

@miss_stanya a tak isto aj naopak - bez jeho zdraveho spermii to dieta nesplodite. Uz ma nebavi sa tu o tom nekonecne dohadovat. Iba som chcela autorke popisat ako to bolo u nas a ostatnych ludoch ktorych poznam.

scatman219
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre