icon

Ako zistiť ovuláciu počas dojčenia a otehotnieť?

9. máj 2025

Ahojte, rozmýšľame nad ďalším dieťatkom, aktuálne som 4m po pôrode a vek už tlačí, nemám čas čakať rok dva tri.
Problém je , že nemam menštruáciu a plne kojím a plánujem ešte plne kojiť do 6m, potom tiež už s príkrmom. Ako zistím, že ovulujem, aká je šanca otehotnieť keď plne kojím? Mám kúpený teplomer s 2 desatínmymi, ktorý som kúpila v záchvate že už idem do menopauzy a nedarilo sa otehotnieť , skôr ako som ho použila boli 2 čiarky...
Lenze ako merať, ako začať? Píše aj že treba mať neprerusovany spánok a ja v noci 2-3 krát kojím...
Máte niektorá skúsenosti s otehotnením keď ste plne kojili? Posledný mesiac badam aj bolesť v podbrušku, plus výtok aký má byť raz by som povedala že deň bol aj akoby ovulacny...
Budem vďačná za každú radu. Kyselinu listovú už beriem.
A áno viem , že pravidelný sex je základ.😀

snazilka_bio_mamka
9. máj 2025

ja som mala tiez taketo myslienky par mesiacov po pôrode, počkajte este. to ťažké ešte príde, zuby, separacna uzkost, odstavenie od kojenia,príkrmy. Tiez chcem druhe, krpec ma 9m ale rozmyslam tak, ze chcem sa venovať len jemu aspon kym bude vediet chodiť, zasluzi si plnu moju pozornost aspon 2-3 roky, kym nie je aspon ako tak samostatny.

autor
9. máj 2025
@snazilka_bio_mamka

ja som mala tiez taketo myslienky par mesiacov po pôrode, počkajte este. to ťažké ešte príde, zuby, separacna uzkost, odstavenie od kojenia,príkrmy. Tiez chcem druhe, krpec ma 9m ale rozmyslam tak, ze chcem sa venovať len jemu aspon kym bude vediet chodiť, zasluzi si plnu moju pozornost aspon 2-3 roky, kym nie je aspon ako tak samostatny.

@snazilka_bio_mamka mam dve deti v pubertálnom veku, teraz tretie vytúžené s chceli by sme ešte jedno, aj staršie sú za, podotýkam že všetko s jedným mužom, mojou láskou s ktorou sa poznáme už 20 rokov... Ale teba asi netlačí vek, prvé dve mám ideálny odstup podľa mňa 2r a štvrté by som rada na 40😀, ale to mám málo času, musíme si švihnúť .🙃 Iné by to bolo krby som mala 30-35🫣...

autor
9. máj 2025
@snazilka_bio_mamka

@snazilka_bio_mamka teda vytúžené sú všetky tri, ale prvé dve boli hneď na prvý krát, na tretie sme si museli počkať, možno to bol aj stres v práci každého z nás, ťažko povedať, aké neľutujem ani dve po sebe ani to tretie po rokoch. Je to taký malý zázrak.😍 A znova si to zopakovať už tesne pred 40, stojí zato.😊

nelka24630
12. máj 2025

Ahoj, ja som plne kojila dcérku do 6 mesiaca potom sme začali s príkrmami a stále ju kojím, v noci tiež aj 2,3 krát. Prvú menštruáciu po pôrode som dostala po tých 6 tích mesiacoch. Tak skus možno počkať ešte tie 2 mesiace aj tvoje telo sa aspoň o trosku ešte zregeneruje. U väčšiny báb v okolí keď kojili prišiel prvý menzes po tom pol roku.
Tiež by sme chceli druhé už teraz tak som zakúpila ovulacne testy a uvidíme ci sa podarí.

autor
5. jún 2025
@nelka24630

Ahoj, ja som plne kojila dcérku do 6 mesiaca potom sme začali s príkrmami a stále ju kojím, v noci tiež aj 2,3 krát. Prvú menštruáciu po pôrode som dostala po tých 6 tích mesiacoch. Tak skus možno počkať ešte tie 2 mesiace aj tvoje telo sa aspoň o trosku ešte zregeneruje. U väčšiny báb v okolí keď kojili prišiel prvý menzes po tom pol roku.
Tiež by sme chceli druhé už teraz tak som zakúpila ovulacne testy a uvidíme ci sa podarí.

@nelka24630 ahoj a ako sa darí? Tiež som kúpila ovulacne na mesiac s testujem už druhý deň. O 2 týždne chcem začať s príkrmami...a skúsiť menej kojiť, keď to pôjde... Moje má už cez 5 mesiacov,no na menštruáciu to u mňa nevyzerá...