Ako zistiť ovuláciu pri plnom dojčení?
Ahojte, ako zistím či mám ovuláciu keď plne kojím? Po pôrode som sa čistila asi 3-4 týždne, odvtedy som ešte menštruáciu nemala. Bazal neprichádza do úvahy merať, lebo aj v noci kojím cca 3-4 krát...s bábätkom mám spoločne spanie, si vedľa mňa keď kojím, väčšinou zaspím tiež. Môžem takto merat bazal napríklad hneď po kojení nadránom keď už nezaspím okolo 6h? Nebude to skresľovať výsledok? Dnes takýto ovulacny test, to je negatívny, však? Je tam slabá čiarka, ale vraj musí byť rovnako silná ak viac ako test...
Ďakujem za každú radu

Pozri sa, kludne dalsi rok nemusis mat ovulaciu ani ms. Takze ak chces odsledovat tu uplne prvu ovulaciu, este pred prvou ms, budes to mat narocne. Lebo to fakt moze trvat velmi dlho a priznaky mozu byt uplne mierne a nejasne. Budes nasledujuci rok robit ovulacne testy...? Napriklad.
Ak chces byt cim skor tehotna - no tak sa nechrante + pravidelny styk a len cakat.
Ak nechces byt tehotna - no tak sa riadne chrante aspon do prvej ms a potom uz si vies postupne najst sposob na odsledovanie....
ja som po vsetkych porodoch nemala menstruáciu vyse dvoch rokov. Ked nemas menstruáciu, tak ani ovulaciu. Preco to chces vediet? kvoli dalsiemu tehotenstvu?
@magic08 áno,kvôli ďalšiemu tehotenstvu...ja som pri jednom dieťatku nemala menštruáciu skoro 3 roky kým som kojila...ale keď mal 2r a4m som dostala raz zo stresu pred cestou...asi na 4 dni a potom zase nič 8 mesiacov...odstavila som a nabehla do pár dní.. ale telo starne s mení sa, vtedy som nemala ani 30...
Pozri sa, kludne dalsi rok nemusis mat ovulaciu ani ms. Takze ak chces odsledovat tu uplne prvu ovulaciu, este pred prvou ms, budes to mat narocne. Lebo to fakt moze trvat velmi dlho a priznaky mozu byt uplne mierne a nejasne. Budes nasledujuci rok robit ovulacne testy...? Napriklad.
Ak chces byt cim skor tehotna - no tak sa nechrante + pravidelny styk a len cakat.
Ak nechces byt tehotna - no tak sa riadne chrante aspon do prvej ms a potom uz si vies postupne najst sposob na odsledovanie....
@colsami testy mám nakúpené zatiaľ na 3 m a už som začala testovať, lenže ja kojím veľa, odhadom niečo medzi 10-12 za 24h...teraz ráno po 2h pýtalo bábätko opäť, niekedy vydrží aj 4h no potom pýta po hodinke a pol dva krát po sebe, akoby to chcelo dohnať...
ja som po vsetkych porodoch nemala menstruáciu vyse dvoch rokov. Ked nemas menstruáciu, tak ani ovulaciu. Preco to chces vediet? kvoli dalsiemu tehotenstvu?
@magic08 tak prv je ovu a ptm ms ne?
ano, viem o com hovoris, mne sa podarilo otehotniet po prvom dietati po 2,5 roku, nemala som menstruaciu, kojila som, nasadila som vitaminy, ale uz nepamatam ake, a podarilo sa vychytat prvu ovulaciu este pred nastupom menstruacie.
Asi ostava len testovat…popripade by som sla na odber prolaktinu,vela kojacich zien ma pri kojeni zvyseny prilaktin a ten moze blokovat ovulaciu,vtedy by mozno mohlo pomoct obmedzit kojenie hlavne v noci
Najspolahlivejsie u gynekologa.
Ak nemáš menštruáciu, nemáš ani ovuláciu - pred prvou menštruáciou po pôrode síce môžeš mať 1x ovuláciu (a cca 2 týždne po nej príde prvá menštruácia), no tuším až u tretiny žien je prvý cyklus po pôrode anovulačný. Niekedy aj prvé dva-tri cykly. Čiže za mňa je zbytočné testovať, počkaj na prvú menštruáciu a potom si to začni sledovať. Inak u mňa bola prvá ovulka až 20 mesiacov po pôrode a bola úplne neprehliadnuteľná, asi všetky príznaky som mala :D pred tehotenstvom som mala príznaky omnoho slabšie. Čiže možno aj ty to pocítiš aj bez testovania 🙂
@colsami testy mám nakúpené zatiaľ na 3 m a už som začala testovať, lenže ja kojím veľa, odhadom niečo medzi 10-12 za 24h...teraz ráno po 2h pýtalo bábätko opäť, niekedy vydrží aj 4h no potom pýta po hodinke a pol dva krát po sebe, akoby to chcelo dohnať...
@autorka: je uplne jedno ci Ti babatko pyta casto alebo nie. Moje prve babatko pytalo nonstop vo dne aj v noci a i tak som dostala ms uz po sestonedeli, napriek tomu ze bol este x mesiacov plne kojeny a s obrovskou tvorbou mlieka... A mala som ms pravidelne a odzaciatku. Naopak su zeny co takmer ani laktaciu nemaju a proste po porode ani ms nenabieha.
Ved naco sa testovat a stresovat, ved ak nabehne uz prva (aj keby neodsledujes), potom uz sa cyklus bude rozbiehat a mozes riesit dalsie tehotenstvo... To uz tolky rozdiel nebude 🙂
Vela stastia.