Ako zladiť túžbu po dieťati s finančnými obavami?
Mám 29 rokov. Deti 2roky 1 mesiac a dcéru 10,5 mesiaca. Veľmi túžim po dieťati ale nedarí sa nám. Na druhej strane nie sme na tom finančne dobre. Chcela by som ísť do práce lebo som nervózna a všetko mi ide už na nervy. Neviem či to dieťa spraviť teraz a odkrútiť si to naraz a potom ísť do práce. Lebo takto než sa vrátim do práce niečo odrobim budem už stará na dieťa. Neviem ako sa rozhodnúť.
Nemáte dobrú finančnú situáciu …
Si nervózna a máš 2 deti, ako to bude vyzerať s tebou keď budeš mat 3 deti
Veď máš len 29 rokov, chod do prace, urobte si nejakú fianancnu zásobu, zastabilizujte sa a potom sup aj dvojčatá
Máte spoločné financie?
Manžel tiež túži po dieťati, bude sa vedieť o vás postarať?
nemat uz dieta a najst si pracu aby si zabezpecila aspon tie 2 co mas a dala im co potrebuju? nad tym si nepremyslala???
nemat uz dieta a najst si pracu aby si zabezpecila aspon tie 2 co mas a dala im co potrebuju? nad tym si nepremyslala???
@anonym_811c9f súhlas 👍👍👍👍👍
Dobre čítam? Mas 2 male deti a túžiš po 3, aj keď nie ste na tom finančne dobre? "Odkrúť" si to s deťmi, ktoré už máš a sup do práce. Na prášky si z toho už pri 2 deťoch.
Viem, že to by bolo najideálnejšie ale ja strašne túžim po chlapčekovi. Veľmi moc.
Viem, že to by bolo najideálnejšie ale ja strašne túžim po chlapčekovi. Veľmi moc.
@anonym_autor a co mu chces dat? chces aby zilo ako ty teraz? bez penazi stale nervna ? alebo uzivit 2 dat sa dokopy vzdelavat napredovat zacat dobre zarabat a potom mat dieta ak ta to este bude drzat ? zapracuj na sebe a ukaz detom aj lepsi zivot ..
@anonym_autor a keď to bude dievča?
Treba prekonat svoje sebecke ego! Ked sama vies ze nie ste na tom financne dobre tak o com je vlastne rec?? A este ze po chlapcekovi tuzis….zahravas sa s osudom? A ked to bude dievca?alebo dvojicky??
Zi v pritomnosti pre svoje deti lebo aj o ne musi byt postarane a nie ze ty chces znovu drzat v naruci vonave babatko.
Nájdi si prácu ktorá prežije hospodársku krízu a keď budete mať aj úspory adoptuj si chlapčeka.
Uprimne sa zamyslam nad tym, preco chces mat tretie dieta. Financna situacia nic moc, sama pises, ze si nervozna a ze ti vsetko ide na nervy....tak sa pytam preco?
@anonym_autor chceš chlapčeka? A keď to bude dievčatko tak čo?
Ja fakt nechápem ako dospela žena mize takto rozmýšľať?
Ach bože. Udri.
Ja neviem prečo ale cítim, že by to bol chlapček.
Ale zasa to som dúfala aj pri druhej dcére a nebol
Ja neviem prečo ale cítim, že by to bol chlapček.
@anonym_autor nie necitis to. Chces aby to tak bolo. To je sakra rozdiel.
@anonym_autor a keď to bude dievča?
@marhulka13 Nevadi, budu skusat, az kym sa to nepodari(a ze takych je).
Chore zmyslanie. Chces ist do prace, nie si spokojna doma, ste na tom financne zle, mas 2 malinke deti ale CHCES chlapca?
Venuj sa dvom babam, ktore uz mas a prestan sa upinat na nezmysly.
Mam 2 chlapcov, aj ked som stale chcela dievca, viem, ze takto to malo byt.. aj ked sme na tom financne fajn, viem, ze tretie dieta uz nie. Proste niekedy treba aj rozmyslat.
@anonym_autor a vieš si to reálne predstaviť s troma deťmi? To nie iba tak keď povieš ze chceš tretie..To mi príde nezrelo akoby dieta povedalo..ja chcem ja chcem..
@anonym_autor a vieš si to reálne predstaviť s troma deťmi? To nie iba tak keď povieš ze chceš tretie..To mi príde nezrelo akoby dieta povedalo..ja chcem ja chcem..
@mimi2018 neviem si to predstaviť ale hovorím si veď ešte 9 mesiacov by to trvalo, že to je dlhá doba. Ja sa neviem zbaviť tej túžby stále na to myslím. Ale aj tá práca ma už láka. Chcela by som aby sme si mohli toho dovoliť viac.
@mimi2018 neviem si to predstaviť ale hovorím si veď ešte 9 mesiacov by to trvalo, že to je dlhá doba. Ja sa neviem zbaviť tej túžby stále na to myslím. Ale aj tá práca ma už láka. Chcela by som aby sme si mohli toho dovoliť viac.
@anonym_autor a ked budes mat rizikove tehotenstvo??? Kto sa bude o tie 2 starat????
A tych minimalne 18 rokov vyzivovacej povinnosti?
A uvedomujes si ze ked budes mat chlapca tak zas nove vydavky na nove dieta???a pri tvojom zmyslani neverim ze by chlapec mal oblecene nieco trosicku dievcenske po sestrach…
Budete schopni takto o 3 roky kupit minimalne 3 pary zimnych topanok? Varit zdravu a pestru stravu? Zaplatit detom vzdelanie?
Lebo to neni len o tom ze teba svrbi maternica.
@anonym_autor Keď nie ste na tom finančne dobre a už máte aj tak dve deti, tak nie je vhodné mať teraz ďalšie dieťa. Najprv sa treba finančne stabilizovať a až potom, keď už tak, pričom ja si osobne myslím, že dve deti sú postačujúce.
Ale zasa to som dúfala aj pri druhej dcére a nebol
@anonym_autor to čo píšeš nemá žiaden zmysel.
Aj môj dedo chcel syna. Iba syna aj keď už mal doma sedem dievčat. Mama sa narodila keď mala babka po 40ke a dedo po50ke.
Ty fhceš do kedy skúšať?
@anonym_autor načo ďalšie dieťa??????nemáš dosť starosti s dvoma?potrebuješ teraz tretie??povenuj sa deťom aspoň do 3rokov ich veku,veľmi ťa potrebujú- sú to veľmi malé deti.Potom choď do práce,prídeš na iné myšlienky,každá mama potrebuje po 2 materských zmenu....a až potom rozmyslaj či vôbec ďalšie dieťa....už z dvoch si unavená,nervozna
29 este neni vela. Este v pohode chod pracovat a kludne 35- ke 3 dieta. Trosku ozijes aj financne aj psychicky. No a podla mna teraz sa venuj 2 detom, trosku podrastu....a potom sa budes vediet venovat malickemu. Necudo ze si na nervy, ved mas 2 malee deticky, ja osobne by som si teraz na tvojom mieste nevedela predstavit este jedno male babo.
To si ty, co sa rozpravas so spermiami vsak? 😂 . Este stale sa neliecis? 😂
@marhulka13 Nevadi, budu skusat, az kym sa to nepodari(a ze takych je).
@anonym_46b3eb aj moja babka mala takych susedov..a.vies kolko mali deti ?? 11!! V 3i byte. V detskej mali 3 poschodovky a deti spali aj v tych sufladach na periny...
Pri 2 deťoch a finančnej nestabilite by som ja osobne tretie už neriešila.

nakprv pracu a financne sa stabilizovat az potom dalsie dieta