Ako zladiť túžbu po dieťati s finančnými obavami?
Mám 29 rokov. Deti 2roky 1 mesiac a dcéru 10,5 mesiaca. Veľmi túžim po dieťati ale nedarí sa nám. Na druhej strane nie sme na tom finančne dobre. Chcela by som ísť do práce lebo som nervózna a všetko mi ide už na nervy. Neviem či to dieťa spraviť teraz a odkrútiť si to naraz a potom ísť do práce. Lebo takto než sa vrátim do práce niečo odrobim budem už stará na dieťa. Neviem ako sa rozhodnúť.
My tiež chceme 3 deti. Túžba je silná ale naše túžby nie sú všetko. Plnohodnotne dokážeme zabezpečiť 2 deti tak sme zatiaľ zostali pri tomto čísle. A plnohodnotne nemyslím že deti budú oblečené a sýte. Plnohodnotne znamená, že rátam so strojčekom za x tisíc, drahými okuliarmi a podobne, lebo žiaľ, toto je vysoká šanca že po nás deti zdedia. A druhá vec, 3 malé deti po sebe su extrémny záhul a nefandi si, že sa krásne následne zamestnáš a budeš venovať práci a stíhať domácnosť. Ja pri 2 deťoch po sebe plánujem na istý čas zostať doma alebo robiť na polovičný úväzok. Mala by si čerstvého školáka, škôlkara a čerstvého škôlkara, to ťa naozaj klepne. Odrob si zopár rokov a neskôr keď budú mladšie samostatnejšie a financii bude viac chodte do tretieho. Viac si to užiješ.
Ja mám dve malé deti po sebe, cca tvoj vek. Išla som do prace. Nič lepšie som spraviť nemohla. Z deti som už bola nervózna, každé rano mi už bolo do placu že zas to iste cely deň.
Teraz konečne zacinam zažívať to pekne obdobie. Aj financií už je konečne viac, a dve naše deti som zobrala na jednu krásnu detsku akciu, ktorá bola aj pomerne drahá. Ale konečne som nato mala! A konečne im môžem dať viac. No a o oddychu v praci ani nehovorím. Prácu mám náročnú, ale 8hodin bez deti, v tichu, bez mrnčania je úžasných 😂
Viem, že to by bolo najideálnejšie ale ja strašne túžim po chlapčekovi. Veľmi moc.
@anonym_autor máš 29 rokov a zmýšľanie 12 ročnej. Hádam ti je jasné, že sa môže narodiť zasa dievčatko, alebo aj dve. Pri dvoch deťoch a finančných problémoch by som už o ďalšom dieťati neuvažvala vôbec. Teraz sa ti doma premotajú v teplákoch za pár eur, o pár rokov to už budú iné pálky a pribudnú výdavky so škôlkou, školou, krúžkami. Snaž sa čo najskôr vrátiť do práce, makaj na sebe, aby si mala vyšší príjem, tretie dieťa môže byť aj neskôr.
@anonym_autor coze?stara na dalsie dieta?29???po prve,mate uz 2 krasne a zdrave deti🙏,najprv sa dajte dokopy,teda praca,peniaze atdd,potom ked sa na to budete citit v kazdom smere tak okeej😁ale takto co pisete urcite nie!!!
Prepac ale teraz sa ty spravas ako male dieta.Chces a teraz co?Dieta je prenesmierna zodpovednost,musis byt zabezpecena a ty mas uz 2 deti za ktore mas zodpovednost,len tak tak s peniazmi a tretie???V 29 rokoch??Z materskej do materskej a chlap nech sa zoderie.No pekne sa vrat do prace a ked budete mat dosetrene za 3-4 roky do toho.Kto s 10 mesacnym v nepriaznivej fin.situacii mysli na dalsie dieta?!
Este mas velmi malicke 2 deti a si mlada . Tretie diwtatko mozes mat kludne aj v 35-ke. A aj si ho uzijes . Starsie budu vacsie ,budes mat zarobene a nebudes nervozna . A ci to bude chlapcek. To zavisi jedine od muza . Ak raz ma v prevahe "dievcata",chlapca mat nebudete ..
@anonym_autor a keď to bude dievča, budeš do stále horšej finančnej situácie (keďže budeš doma a detí bude viacej) rodiť ďalej a ďalej, lebo ty chceš syna? Spamätaj sa, normálny človek privádza deti na svet preto, aby im zabezpečil čo najkrajší život a nie preto, že si infantilná mamička praje ako hračku chlapca, aj keď poriadne nevie zabezpečiť ani tie dve dievčatá, čo už má
Ale zasa to som dúfala aj pri druhej dcére a nebol
@anonym_autor kamarátka si bola istá, že na štvrtýkrát (ano, na štvrtýkrát) to bude dievča. Má doma 4 chlapcov 😉
Ja fakt nepochopím, tí čo ledva majú čo do úst by chceli aj ďalšie deti, to má aký zmysel žiť ako socky a nemať ma financovanie už teraz, keď máš maličké deti? Staršie sú ďaleko drahšie…
Ako moze byt jedna matka takato nezodpovedna! Ak ta zajtra muz opusti, alebo sa mu nieco stane a nebude moct pracovat, uzivis 3 deti?
Si troll alebo je naozaj niekto takyto…kratkozraky?
A teraz si predstav tie hormony,co to s tebou porobi ked nebudes mat peniaze,a hormony k tomu.Cista katastrofa.
Zase ďalšia svihnuta a potom. Ide vyplakávať, že muž utiekol za inou a nik jej nechce pomáhať s detmi. Nájde si ďalšieho chlapa a štvrte s druhým.
Isla som do tretieho dietata (financne to problem nebol, skor psychicky som sa musela este ,,hecnut" ), lebo ze este raz sa pokusime o chlapca, zachvilu porodim tretie dievca. Nahoda je blbec, ekonomicka situacia je nestabilna, neriskuj, dosetri a o dalsie dieta sa kludne posnazte o 5-7 rokov, az taka stara este nebudes.
@anonym_autor Máš dve deti pod dva roky načo Ti je pre boha ďalšie ? To už je tak trochu finančná negramotnosť a nezodpovednosť voči deťom, ktoré máš. Zabudni na ďalšie decko, čo s ním chceš robiť. Hľadaj si prácu, keď bude mladšie trochu väčšie.
@anonym_autor ja som sa tiez bala co financne.Vela pomohlo, ze mame dve dievcata a mladsia vsetko dedi po starsej.Keby mame druheho chlapca a vsetko kupovat odznova,to neviem ako by sa zvladlo.Cize si myslim,ze financne by sa dalo zvladnut aj tretie dieta,avsak opat by to muselo byt dievca😬Horsie by to vsak bolo s robotou s tromi detmi,vsetci zamestnavatelia by kukali na to cislo.Toho by som sa obavala najviac...
Tuzis po chlapcovi a ked to bude dievca,tak sa zblaznis? Si nervozna pri dvoch detoch ako chces zvladnut tri deti? A navyse financne nie ste na tom dobre. Rozmyslaj ako dospela zena.
Viem, že to by bolo najideálnejšie ale ja strašne túžim po chlapčekovi. Veľmi moc.
@anonym_autor ty si úplne prepnuta asi. Sa Ti narodí dievča a dáš ju susedom ? Alebo šup hneď 4, lebo chcem dievča ? Wau 🤦🏻♀️ Manžel by Ti to mal doma jasne vysvetliť, lebo si sa asi zbláznila.
@mimi2018 neviem si to predstaviť ale hovorím si veď ešte 9 mesiacov by to trvalo, že to je dlhá doba. Ja sa neviem zbaviť tej túžby stále na to myslím. Ale aj tá práca ma už láka. Chcela by som aby sme si mohli toho dovoliť viac.
@anonym_autor deti potrebujú kľudný a veselý mamku, nie nervnu ako píšeš ty. Veď sa zamestnajú, zarobia na lepšie finančné zabezpečenie rodiny a po pár rokoch, keď prvé 2 deti budú troška väčšie môžeš ísť znova na materskú.
@anonym_autor ja som sa tiez bala co financne.Vela pomohlo, ze mame dve dievcata a mladsia vsetko dedi po starsej.Keby mame druheho chlapca a vsetko kupovat odznova,to neviem ako by sa zvladlo.Cize si myslim,ze financne by sa dalo zvladnut aj tretie dieta,avsak opat by to muselo byt dievca😬Horsie by to vsak bolo s robotou s tromi detmi,vsetci zamestnavatelia by kukali na to cislo.Toho by som sa obavala najviac...
@anonym_0d5282 máš pocit, že u detí ide len o oblečenie? To je najmenej, ešte je tu strava, hygiena, pomôcky do škôly, krúžky, výlety zo školy, lyžiarsky, prípadne strojček, okuliare, internát, o VŠ radšej ani nepíšem. Kým sú deti malé, ani nevieš, čo sú to výdavky
@anonym_autor vyzeráš byt extrémne sebecká osoba.
Teraz máte finančné ťažkosti a namiesto toho aby si sa zamerala na to aby si súčasne svoje deti zabezpečila si chces robiť ďalšie dieťa lebo chceš chlapca. Si jak 9 ročne dieťa ktoré ma doma 2 bábiky ale chce tretiu.
S tým rozdielom ze dieťa je úplne niečo iné jak hračka
@mimi2018 neviem si to predstaviť ale hovorím si veď ešte 9 mesiacov by to trvalo, že to je dlhá doba. Ja sa neviem zbaviť tej túžby stále na to myslím. Ale aj tá práca ma už láka. Chcela by som aby sme si mohli toho dovoliť viac.
@anonym_autor ale aj ľudia čo sú na Tom finančné dobre sa môžu zobudiť do dňa kedy budú finančné veľmi zle na Tom a verte je to tak aj keď ma ešte niekto stabilný príjem dobru prácu atď atď neznamená že ju bude mať stále a že sa môže na to spoľahnúť no nie dnes sme zdravý zajtra chorý ja žijem takto mám dve ztp deti s ešte po jednom túžim aj keď nie sme najlepšie finančné ale nejak bolo nejak bude
Isla som do tretieho dietata (financne to problem nebol, skor psychicky som sa musela este ,,hecnut" ), lebo ze este raz sa pokusime o chlapca, zachvilu porodim tretie dievca. Nahoda je blbec, ekonomicka situacia je nestabilna, neriskuj, dosetri a o dalsie dieta sa kludne posnazte o 5-7 rokov, az taka stara este nebudes.
@strelkyna1 tak zálezi pani prečo sa jej nedarí či tam nie je zdravotný problém človek ktorý má zdravotný problém nemôže si povedať ešte 7 rokov počkam aj ja som mala dvojčatá v 22 hoci sú ztp som rada čil mám také problémy aj s menzesom atď tak neviem hoci by som ešte chcela tretie či sa mi to niekedy podarí neviem
@anonym_autor ved si relatívne mladá a najskôr je najdôležitejšie mat dostatočný príjem, aby deti a vy ste boli dobre financne zabezpeceni.
@anonym_0d5282 máš pocit, že u detí ide len o oblečenie? To je najmenej, ešte je tu strava, hygiena, pomôcky do škôly, krúžky, výlety zo školy, lyžiarsky, prípadne strojček, okuliare, internát, o VŠ radšej ani nepíšem. Kým sú deti malé, ani nevieš, čo sú to výdavky
@anonym_95b0eb ukludni sa,nemam ziadny pocit.Ja mam deti dve a dalsie uz neplanujeme.Ja len pisem,ze je evidentne LAHSIE,ak maju vsetky deti aspon rovnake pohlavie nie??A dedia si po sebe veci,aj tie skolske.A hej,strava,hygiena,tak sakra s tym sa uz snad rata ze to su dalsie vydavky a co teraz?Co to nikto nevie okrem teba??Ale stale je lepsie mat deti rovnakeho pohlavia ak ide o financie nie?Lebo pomocky ci veci,cokolvek od babatka,hracky,vybavenie pre to dieta,toto vsetko moze jedna po druhej zdedit a nie je toho malo,ci je???Len jedna zimna bunda stoji 60 e tak kurnik netrep mi tu do toho svoje ci je to len o tom.Nikto netvrdi ze je to len o tom!!!!!Ale urobi to dost,si predstav!
@anonym_autor neboj sa a ak naozaj chceš dieťa neváhajte.
Ja neviem prečo ale cítim, že by to bol chlapček.
@anonym_autor Ty cítiš, že by to bol chlapček? No podľa mňa to cítiš len preto, lebo si to želáš. A ak to bude dievča, tak sa potom môžeš aj zblázniť. Ja pochádzam z piatich dievčat. Moji rodičia tak veľmi chceli syna, že sme to, bohužiaľ, pociťovali a strádali celý život, ale na druhej strane, aspoň sme boli všetky zdravé. A čo ak by sa ti, nedajbože, narodilo nie zdravé, prípadne postihnuté dieťa? Tak to už by si finančne a psychicky už vôbec nedala. Teš sa z toho, že máš dve zdravé dcérky a dopraj im šťastné detstvo s láskavými a milujúcimi a rodičmi.
@anonym_autor treba sa pred sexom spermiam prihovárať.

@anonym_autor sorry, ale tuzba po dietati vyzera inac... ako to co popisujes ty... si z toho nervoznachces si to len odkrutit 😂😂 na tvojom mieste by som sla radsej do prace ak ti vsetko lezie na nervy a zabezpecila tie 2 deti. Ak budete financne ok a budes tuzit po dietatku ... tak sa na to mozes dat... ja mam 36 a chystame sa na dalsie 😉 stara nebudes ...