Ako zlepšiť plodnosť muža po 20 rokoch alkoholizmu?
Ahojte, prosím vás, s mužom, ktorý je už po 40ke a rokoch alkoholizmu sme sa začali snažiť o dieťa (on už jedno má). Dá sa nejak zistiť bez jeho vedomosti (rozprávali sme sa o tom a na vyšetrenia vraj nepôjde ani keby čo bolo) v akom stave je jeho plodnosť alebo je niečo, čo by tomu zbytku spermií (počítam že po tých rokoch sa už toľko tvoriť nebude a nebudú mať takú kvalitu ako by bolo dobré) pomohlo ? Poradiť si nechá ale na žiadne vyšetrenie ho nedostanem. Ďakujem za každú radu.
Ďakujem vám veľmi pekne za rady 😉 a samozrejme za veľmi hodnotné názory na môj život 😂 vraj si zo ešte premysli a večer hodíme reč, tak uvidím, myslím že pristúpi na to, že by som ja zaniesla vzorku.
nielen, že sklony k alkoholizmu sú dedičné, tí ľudia metabolizujú alkohol inak ako nealkoholici a nie že to nie je dokázané. Ale najmä po 20 rokoch poškodzovania DNA alkoholom by bol zázrak, ak by mal zdravé dieťa!
@balerina2025 chlap, čo polovicu života nepremárnil chlastaním, nemusí byť hneď pán božský. Úplne obyčajný, normálny chlap. Ale keď niekto prechlastá 20 rokov zo 40, to už je horúci adept na účasť v nejakej jojkárskej reality show 😂
@sevrin my sme sa zjavne nepochopili ale ok. dnes nemam sil pokracovat
Na začiatok by možno stačilo mu kúpiť Folandrol a toto užívať nejaký čas a potom ako už niekto spomínal, odobrať vzorku spermií doma a doručiť to na ambulanciu, to môžeš aj ty sama ak by s tým súhlasil 🙂
A chcem ešte dodať poznám chlapa Ktory predrogoval celý život a ma 2 zdravé deti. A tiež chlapa ktorý nikdy nepil, nedrogoval a ma dcéru vo vozíku a mentálne zaostalu. V 12 týždni tehotenstva sa dá spraviť Trisomy test ci babo bude choré možno ani to nie je 100%ale aj ja si idem spraviť len koli tomu ze som mala 2x MA. Takže tak. Držím vám place,nech všetko vyjde.🍀
ach jaj
Geny neoklames. Ja som z rodiny velkych alkoholikov, z ktorych mnohi neskor nepili aj desiatky rokov ani slzu alkoholu. A predsa mi v DNA testoch vyslo prave velke percento moznej zavislosti na alkohole a nikotine /ja nepozivam alkohol uz niekolko desiatok rokov, tiez nefajcim/. Ale bola som v soku, ze geny su geny. A ty chces mat dieta s alkoholikom, co dlhe roky pil a tvaris sa, ze je to neviem ake uzasne, ze 4 roky abstinuje.
Nam sa nedarilo dlho, nevyšetrovali sme, či bola chyba na jeho alebo mojej strane, ale začali sme obaja užívať Inofolic premium a folandrol. Do prvého mesiaca sa nám to podarilo. Moj lekár hovoril, že viditeľné výsledky sú po 2-3 mesiacoch, skúšal to na sebe. Ak by ste mali záujem, zostali mi ešte po 2 balenia.

Tazko povedat, ci sa roky holdovania🥂 neprepisalo do DNA spermii, lebo tie sa tvoria cely zivot muza, zena sa zo svojimi vajickami narodi. Spermiogram tu asi nepostaci. Na Budkovej v BA su vraj machri. (Nema tvoj chlap zmrazene mlade😅 spermie?)
@ahhola presne toto som sa ho pýtala asi pred hodinou 😁 a hádaj čo 😁