icon

Ako zvládať neistotu v otázke tehotenstva?

23. feb 2024

Potrebny vylev, prosim nezhejtujte ma... tolko som to tu citala, tolkokrat som si pomyslela svoje...
a som na druhej strane aj ja... cakam ci som/niesom tehotna a idem ma porazit. Sice ja patrim k tym, ktore dalsie dieta neplanovali, ak tehotna budem tak to bude zazracne dieta, lebo sa chranime aj ked vieme, ze najucinnejia atk je bez sexu 😂 kazda atk ma nejake 0,000001% nefunkcnosti, vsak? 🫣 a ja dufam (?), ze nespadneme do tej statistiky, ze co ak sme si nevsimli, ze nam praskol kondom, aj ked si to sledujeme?
Vobec by som to neriesila, ani by mi to len nenapadlo, ze by som mohla byt... a predsa tu pocitam dni a citam kedy asi by mi najskor mohol ukazat test... lenze ani len netusim kedy bola ovu, a z ktoreho sexu by pripadne tehu bolo 😂 a ta nevedomost ma zoziera... a ak nebudem tehotna, potom sa budem zozierat nevedomostou, ci to nie je nieco vazne.. a len cakat a cakat... ako sa nezblaznit?
Aby ste mali uplny obraz, zalozila som na to aj diskusiu no nik sa mi neozval na ten konkretny problem. Na gyn beznej rocnej prehlidke mi Dr. Povedala, ze mam lividny krcok (namodraly) ten byva naznak tehotenstva, na utz bolo vidno len vysoku sliznicu, ale plodne dni podla appky som mala len minuly tyzden. A aj som googlila, ale nasla som len v anglictine par clankov, ze ano je to jeden z prvych znakov tehotnosti, ukazuje sa ale az od 6-8 tt, ale nie kazdy to mava 🤷‍♀️
Mrcha ma prist az o tyzden, a ja sa uz pozorujem... aj podbrusko ma boli a aj v prse ma sem tam pichne, aj sa mi zda, ze mi je akosi bluvno... ale to moze byt kludne aj PMS a tak tu chodim ako bez duse... lebo uz chcem vediet ci sa mi svet otoci hore nohami....

tinka2233
23. feb 2024

Tak v prvom rade akú antikoncepciu použivate? Hormonalnu alebo barierovu (kondom)? Hormonalna antikoncepcia nemá 0,0000001% alebo koľko ste napísala ale 0,01% čo je zásadny rozdiel, plus sú veci kt HAK znižujú niektore bylinky ale aj grapefruit napr (samozrejme hnačka do 4och hodin od užitia). Kondom ano mohol prasknuť. No ale ku pointe, ovulaciu by som si appkou len nesledovala, pretože nejaky prednastavený program v aplikacii nemusi trafiť kedy mate alebo nemate plodne dni. Priznak krčku ako hovori gynekologička, vôbec nemusi byt z tehotenstva. Odporučam kúpiť test spraviť a počkať na MS. Ak MS dojde tak si dajte vyšetriť cyto a onkocytologiu a budete mať odpoveď.

juja_01
23. feb 2024

Vydrž ten týždeň a uvidíš 😇 ...celé tehotenstvo je len o čakaní, žiaľ neurýchlime to .. a tiež si ešte živo pamätám ako som na konci augusta odpočítala dni do 1. dňa meškajúcej MS, aby som mohla robiť test, keďže som sa chcela vyhnúť príliš skorému testovaniu a prípadnému sklamaniu (my sme sa zrovna snažili a boli sme po biochemickom tehu), teraz sme 25tt 🙂

Každopádne daj vedieť ako to dopadlo 😉

autor
23. feb 2024

@tinka2233 ved ja som bola na obycajnej prehliadke, aj rozsirenu cyto som si davala robit, momentalne sa caka 1-2 mesiace na vysledok. Cize cakam.
Tie % som prehnala ano - naschval, a ako som pisala, chranime sa kondom. Po 14 rokoch mame len 1 dieta planovane. "Vieme" sa chranit pred tehotenstvom. Aj kondom vzdy kontrolujeme.
Ovulaviu ani apkou nesledujem, ani kedy mam plodne dni, ale ked sa ma spytala dr. na tehotenstvo tak som si kukla ledy asi som mala plodne dni - neberiem to na 100%, ako som aj pisala... skor informacne, ze niekedy minuly tyzden boli plodne dni (aj hlien tomu nasvedcoval). Ale nevenujem tomu pozornost, lebo ako vravim roky sa chranime kondomom a neriesime ci mam alebo nemam odne dni...

Najhorsie je to cakanie a nevedomost na com clovek je....

zic
23. feb 2024

A teda kondomy su teoreticky 98% uspesne (a menej)

autor
23. feb 2024

@juja_01 dakujem... ano.. presne to cakanie je masaker... aj pri malej si pamatam, ze som si vravela, ze ved ked bude meskat, potom spravim test. Aj tak bolo.
No, vtedy mi to bolo "jedno", ci budem ci nie. Teraz mam roky rovnaky nazor a preto som asi taka vykolajena, ze co ak sa to podarilo a co ak nie, co ak mi vyjde zla cyto 😒
Tolko otazok a na vsetky odpovede len cakat 😒

minka201
23. feb 2024

@autorka
A prečo si práve teraz nahováraš, že môžeš byť tehotná? Kvôli tomu krčku a zdvihnutej sliznici? Len kvôli tomu máš pochybnosti alebo takto zvykneš stresovať často? 🙂
Každopádne, najlepšie bude, ak sa zamestnáš inými myšlienkami a počkáš ešte tých pár dní, kým spravíš test.

adka176
23. feb 2024

Akosi nechápem...tak praskol, či nepraskol ten kondóm? Mrcha má prísť o týždeň? Tak načo ten stres? Akože stresovať začni až keď ti bude týždeň dva meškať...a chceš alebo nechceš byť ? Nejako som z teba jeleň...to takto môžeš predsa stresovať každý mesiac....

januska12323
23. feb 2024

Dúfam, že takto nestresuješ každý mesiac, prepne ti z toho. Stalo by sa niečo strašné ak by si bola tehotná?

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2024

@minka201 len kvoli tomu krcku

autor
23. feb 2024

@adka176 pokial vieme kondom nepraskol, mna zneistila doktorka, sama sa spytala ci som tehotna lebo mam ten krcok lividny a to je pri tehotenstve, na co som jej povedala, ze nemala by som byt, dieta neplanujeme a chranime sa kondomom.

autor
23. feb 2024

@stastnamanzelka ja viem, nikdy by som si nemyslela, ze sa viem tak zneistit. Ono ma asi najviac rozhadzalo, ze nieco nie je standardne tak ako ma byt... ak by sa aj tehotenstvo nespominalo, asi by som stresovala cisto len na tom ci cytologia bude v poriadku ak mam zmeny na krcku.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2024
tinka2233
23. feb 2024

Nemyslim si že by cyto vyšla neuveriteľne zle, pokiaľ vas vyšetrovala doktorka musela by si všimnuť aj iné zmeny. Jasne na cyto môže vyjsť čokoľvek… ale berte to tak, že ak by niečo hrozne vyšlo tak máte čas to riešiť a vyliečiť. Nechcem vás nijako stresovať ani strašiť. Počuvala som podcast Niky Vuijsic kde si pozvala Beccu a tak sa presne o tom bavili, že Becce diagnostikovali 2 alebo 3 stupeň prekancerozy a ona sa uplne položila a lekar jej vraví, nesmuťte ale oslavujte, lebo sme na to prišli včas a je čas to riešiť a vyliečiť.
Ja som chemik a biochemia a medicinska chemia (všetko čo sa deje v tele od metabolizmu organizmu po to čo jeme a ako sa nam všetko v tele deje) milujem a viete, niekedy to nemusí byť ani tehotenstvo ani rakovina či iné ochorenie ale len jednoducho zmena na niečo nezavadna 🙂 držim prsty aby bola cyto vporiadku

autor
23. feb 2024

@tinka2233 dakujem 💙

zuza265
24. feb 2024

@tinka2233 velmi pekne si to napisala❤️