icon

Ako zvládate tretie dieťatko?

5. júl 2020

Chcem sa opytat, ako zvladate tretie dieta. Ci by ste znovu isli do toho. Mame dve deti hned po sebe 6,7 rocne a teraz s manzelom tuzime po dalsom. Len obavy ako to zvladneme su velke. Po financnej stranke sa to da zvladnut? Je velky rozdiel mat 2 a 3 deti? Citim aj pocit viny, voci nasim dvom drobcom, ze vdaka tomu ich o nieco ukratime, ze napr. nebudeme mat na nieco peniaze a podobne.... Ale ked sa ich pytame na surodenca, ci by este chceli, tak obaja su za, dokonca sa pytaju kedy to uz bude.

dayinka
•
5. júl 2020

Ahoj 🙂 ja som zo 4roch mamina ma 44 rokov a mam 26rocneho brata, ja mam 24, mladsi ma 10 a najmladsi ma 8 🙂 je zial na nich sama nakolko ja a najstarsi brat sme od jedenho tatina a uz nieje medzi nami a druhy ich otec je na dve veci... nestara sa ani o seba a je to na nic, nic jej neplati .. pomahame ja s najatarsim bratom ale zvladala to aj sama kym sme my vyrastli a mohli je pomahat. Ak ste na to dvaja je to urcite lepsie.. mozno o nieco ukratis prve deticky 🙂 ale zas im das noveho clena s ktorym su iny pekne zazitky 🙂 je to na tebe a muzovi 🙂 vzdy bude vsade pre a proti, vela sil a stastia prajem 🙂 😊😊😊😊😊

pininka1
•
5. júl 2020

Podľa mňa to bolo najhoršie pri prvom, tretie je už malina, samozrejme ak máš taký rozdiel. U nás starší bratia pomáhajú maximálne, niekedy ani neviem že ju mam, navyše ona najlepšie spala a bola najkludnejsia, ozaj za odmenu.

deti95060810
•
5. júl 2020

máme 4.... po finančnej stránke závisí aké máte náklady, ako viete hospodáriť s e, čo všetko je u vás štandart.....
jasné, je to zaberák na maminkine nervy , ale ak je to najzákladnejšie - zdravie, všetko sa dá zvládnuť.
My sme neplánovali vôbec žiadne deti, jednoducho sme to zabrali tak, ako to prišlo.... Keby nie zdr. problémov posledneho dieťaťa pokračujeme v tej ľahostajnosti a ľahkovážnosti ďalej...😉

mmoni89
•
5. júl 2020

Mame 3 -4 a 6rocny a 11 mesačný. Vaše sú už veľké to zvládnete. Nieje to veľký rozdiel. Pre mňa bolo náročnejšie prvý dvaja s 20mesačným rozdielom ako teraz 3deti.

asia83
•
5. júl 2020

Záleží na vás. Keď chcete, všetko sa dá. Ja osobne sa na tretie vôbec necítim. No určite do toho choďte, zvládli ste dve, zvládnete aj tretie.

katarinka89
•
5. júl 2020

Ak sa na tretie citite- DO TOHO. JA MAM 8r, 2,5r 1,5r a 8mesacnu a znovu som tehu. Dá sa to vsetko

lypka
•
5. júl 2020

To máte krásny rozdiel, starší sa postarajú, my máme teraz štvrté a je to úplne super 🙂

autor
•
5. júl 2020

Ďakujem, za nazory, tak teraz len dufat ze to vyjde a hlavne ze budeme zdravi

majulino
•
5. júl 2020

Ahoj, v oktobri sme riesili rovnaku dilemu. Deti mali 8 a 6 rokov. O mesiac mam termin a nevieme sa dockat. Nechali sme to na nahodu. Vysadila som antiku(6.11.)a hned po MS sme mali prvy a jediny sex, kedze hned na druhy den manzel cestoval na sluzobku a kym sa vratil ja uz som mala pracu. Zacali sme si davat pozor a 12.12. mi test ukazal //.

Tesime sa vsetci 4. deti sa hned ponukli, ze moze babatko s nimi spinkat a budu mi ho nosit iba aby som ho nakrmila a prebalila. Syn uz ma naplanovane kocikovanie so svojou "frajerkou" z triedy. Dcera s celou skolkou 😅

sonnenshein
•
5. júl 2020

Starsi mali 11 a 12 ked sme si s muzom povedali, ze to tri mesiace "vyskusame", a ak ma, ta bude. Bolo doslova na prvu supu. Mala ma 2 mesiace, a je totalne rozkosna. Starsi su uz plnohodnotna a velka pomoc, takze za nas - chodte do toho!
PS. Ja osobne si nepotrpim na najnovsie trendy a la celebrity, takze kocik, postielku a podobne veci mam z bazaru, takze financne je to vyrazne mensi zaberak ako pri prvom. Naucila som sa co je naozaj treba a co je len na predvadzanie sa 🤭

miskanathan
•
23. júl 2020

@sonnenshein suhlasim s tebou. Velmi zdrave uvazovanie a nazory. Moji maju 16 a 14 a teraz bude tretie babo. Po takej dobe mam pocit ze to bude ako jedinacik.. kym bude mat 4 rocky starsi budu dospeli....

miskanathan
•
23. júl 2020

Niekto povie, ze v tomto veku 14, 16 uz nejde o to im dat surodenca, naopak v dospelosti a vyssom veku moze byt mladsi surodenec tomu starsiemu velmi napomocny..zivot ukaze.