icon

Aký je krčok maternice na začiatku tehu?

snazilka777
6. dec 2020
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
snazilka777
autor
6. dec 2020

@bambulienka25 áno mám po pregnyle no a? Pytam sa len aký je krčok maternice na začiatku tehu

petamich
6. dec 2020

@snazilka777 absolutne ma to nezaujima uprimne 🙂 neviem ani aky bol pred tym, nikdy som ho nekontrolovala a nevidim dovod preco by som si ho mala teraz, ked som tehu, vsak na to chodim k lekarovi, nech kontroluje co ma, ci cudna som? :D ale teda mozno sa nieco nove dozviem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
6. dec 2020

Stiahnuty dozadu a zavrety. Teda by si ho nemala ani dociahnut. Ked sa spusta dole a otvara, chysta sa menstruacia.

nelca0510
6. dec 2020

@snazilka777 boze.. To si ty.. Čakať ci príde menzes, potom testuj. Nesleduje sa a nestresuj.

deti95060810
Odpoveď bola odstránená
snazilka777
autor
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
noami12
6. dec 2020

@snazilka777 prepáč ale nevidím dôvod aby si tu utočila na
@bambulienka25
Veď ti normálne odpovedala, bez toho aby na teba u točila.. na takéto veci je gynekológ si myslím, on by ti mal skontrolovať krcok už keď tak. 😊 Vždy keď idem na poradňu tak aj hovorí bez toho aby som sa ho na krcok pýtala.

snazilka777
autor
Odpoveď bola odstránená
noami12
6. dec 2020

@deti95060810 som myslela, len sa mi to poplietlo. A ako tak čítam nikdo ti tu takéto útoky nedával ako ty, ved si založila diskusiu, tak si tu vyjadruje každý svoj názor na tvoju otázku
@snazilka777

snazilka777
autor
6. dec 2020

@noami12 áno vyjadruje ale človek sa normálne spýta a neodpisuje na otázku ale o tom kto sa tu vyšetruje a take blbe komenty a vôbec som sa nepýtala že či niekoho zaujíma krčok maternice ja som sa spýtala ako vyzerá (ako tu niekto odpovedal))

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
soldi
6. dec 2020

@snazilka777 na zaciatku tehotenstva bol rovnaky ako pred ms, makky a hore, a ked uz bolo tehotenstvo potvrdene aj testom, tak ostal tvrdy a dole rovnako, ako v neplodnom obdobi. bola som tehotna 5 krat a krcok sa zmenil vzdy az na zaciatku 5tt

snazilka777
autor
6. dec 2020

@soldi ja mám 6dni do MS a mám tvrdý a uzavretý

snazilka777
autor
Odpoveď bola odstránená
noami12
6. dec 2020

@snazilka777 no pokiaľ máš 6 dní do MS tak prosím ta ešte je skoro vyšetrovať krcok

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
snazilka777
autor
6. dec 2020

@bambulienka25 keď poviem áno budes prekvapená 👍

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
snazilka777
autor
6. dec 2020

Áno som bola som na hcg 👍 odber krvi

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
snazilka777
autor
6. dec 2020

@bambulienka25 prečo mám byt smutná keď mi doktor potvrdil tehotenstvo z hcg 👍

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
snazilka777
autor
6. dec 2020

@bambulienka25 pane boze ty má ides presviedčať o tom že nie keď som dnes bola v nemocnici lebo som mala pichanie v podbrušku v obydvoch vaječníkoch 👍 a zobrali mi krv hcg

soldi
6. dec 2020

@snazilka777 ano, 6 dni do ms tvrdy a uzatvoreny je normalny. dva tri dni pred ms sa meni na makky a v pripade tehotenstva sa potom zas zmeni na tvrdy.

ale pokial si krcok kontrolujes pravidelne, tak urcite vies, ze na jeho polohu a konzistenciu ma vplyv aj kedy pocas dna ho kontrolujes, ako mas naplnene/vyprazdnene creva, v akej polohe ho kontrolujes a dalsie faktory.

6 dni pred ms vsak hladina hcg v krvi nie je natolko vysoka, aby sa tehotenstvo dalo jednoznacne urcit. do 400 jednotiek HCG moze byt sposobene aj inymi faktormi ako je tehotenstvo. preto sa chodi na krv dva krat, pretoze az pravidelny dvojnasobny narast kazdy druhy den je urcujuci faktor pre prosperujuce tehotenstvo.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
lauritkatesty
7. dec 2020

Pregnyl je hcg. Cize mas.tehotensky hormon aj v moči a aj keby si urobila tehotensky test,tak bude slabo pozitivny. Treba este vydrzat. Krcok nie je velmi spolahlivy ukazovatel tehotrnstva. Teraz ho mas v normalnom neplodnom stave po ovulacii..tvrdy,nizko zavrety. Taky ozstava aj v tehu. Pred ms sa zacne trochu ovarat a maknut- logicky aby cez neho lahsie odtekala menstruacna krv. On sa ale moze menit aj pocas dna. Vydrz este par dni,potom treba znova ist na krv.