Alchemilka a snaženie sa o bábätko

tehulka2016
18. dec 2018

Baby ako je to s uzivanim alchemilky a snazenim sa? Dr mi odporucil zacat pit alchemilku kvoli vyrovnaniu cyklu. Ak by som tento mesiac otehotnela mozem pit aj alchemilku alebo nie? Lebo momentalne mam ovulaciu, pit mam zacat caj od piatku...tak neviem ze ak by sa nam zadarilo ci to uskodi.

lucinka1988
18. dec 2018

@tehulka2016 ja som pila alchemilku ak počas tehotenstva, taktiež pred nim, mala som veľmi nepravidelný cyklus, po 2 mesačnom užívaní som otehotnela- ťažko povedat, či kvôli alchemilke alebo by som aj tak🤷‍♀️Uzivala som k tomu aj inofolic..

danyb
18. dec 2018

alchemilka sa má piť od prvého dňa menštruácie do ovulácie, v žiadnom prípade v luteálnej fáze, spôsobuje kŕče maternice (sťahy) a môže spôsobiť potrat alebo neuhniezdenie a vypudenie oplodneného embrya.. pitie v prvom trimestri sa aj kvôli tomuto dôvodu neodporúča..
mne pomohla pri bolestiach, a viem, že pomáha upraviť dĺžku cyklu alebo luteálnej fázy, ale nemá sa piť od ovulácie po MS...

tehulka2016
autor
18. dec 2018

@danyb ja som mala ms 4.12. A dr povedal ze na 17. Den, tj v piatok mam pit az to 1-2 dna ms...tak teraz neviem, snazime sa o babo tak zas nechcem sama sebe uskodit

danyb
18. dec 2018

@tehulka2016 to ti povedal ktorý doktor?? skús si prečítať na nete.. je veľa článkov o bylinkách.. teraz som našla na rýchlo článok len pri tehu.. ale viem, že som alchemilku riešila a viem, že spôsobuje sťahy maternice a to na uhniezdenie nie je dobré..
ALCHEMILKA OBYČAJNÁ
Malo by sa s ňou narábať len opatrne. Počas prvého trimestra je dokonca zakázaná, pretože môže vyvolať potrat. Niektoré zdroje ju neodporúčajú ani neskôr kvôli možnosti predčasných kontrakcií. Naopak, keď máte tesne pred pôrodom alebo prenášate a potrebujete pomôcť bábätku skôr na svet, môžete začať piť práve čaj z alchemilky. Opäť by ste však mali prestať v čase dojčenia, pretože môže zastaviť tvorbu mlieka.

danyb
18. dec 2018

@tehulka2016 ma napadlo, že ti možno doktor chce najskôr upraviť cyklus tou alchemilkou, ale to sa radšej pri tom nesnažte.. a až po úprave aby ste sa snažili.. lebo inak si takéto naordinovanie alchemilky neviem vysvetliť..

tehulka2016
autor
18. dec 2018

@danyb anomas pravdu on my chce nastavit cyklus aby bol presny lebo teraz som mala dva mesiace take kolisave. Tak este uvidim ci zacnem brat alebo pockam az do noveho roka. Dakujem za vysvetlenie

sonik231
18. dec 2018

Ja som pila alchemiku zlto zelenou. Objednala som si ju v novembri pila som ju. Len kratucko . Týždeň po ms som ju už nepila. Aaaa v piatok som objednaná k doktorke. Tento miesac ms neprišla 🙂🙂🙂 a tri testy som mala pozitívne .pre istotu tri. Lebo som nechcela tomu veriť .rok sme sa snažili a vyskúšala som asi skoro všetko. .

sonik231
18. dec 2018

Toto je ona

tehulka2016
autor
18. dec 2018

@sonik231 😍 gratulujem a vies mi povedat od kedy do kedy si ju pila? Myslim dni. My sa snazime cca 9 mesiacov

johanna_b
18. dec 2018

pocuj to co opisujes tak sa uziva progesteron a ten aj upravuje cyklus. utrogestan, duphaston a spol. alchemilka sa pije od prvehk dna ms po ovulaciu, ako ti tu pisu baby.

sonik231
18. dec 2018

@tehulka201 od začiatku novembra. 8.11 do 14.11 som mala ms pila som ju do 18.11.... teraz som 6tt. Tak verím že mi pomohla. Naozaj som asi skúsila všetko. Čo tu dievčatá písali na modrom konikovi. A toto bolo pre mňa veľké prekvapenie.ked som zbadala dve čiarky..neverila som vlastným očiam. .. držím palce .🙂🙂🙂🙂

monika494
18. dec 2018

Pocas snazenia ano, ale pocas tehotenstva nie.prekrvuje maternicu a mohla by zapricinit potrat.

sivecke182
23. júl 2022

@danyb a ktora obycajna ci zltozelena myslim ze su 2 druhy cii ktora sa nema pit lebo hrozi potrat ?.dakujem

nika9393
28. jan 2024

@tehulka2016 ahoj, pomohla ti nakoniec? Tiez sa snazime 9ty mesiac tak uz skusam hocico co by mohlo zabrat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre