Alkohol počas snahy o dieťa
Baby poradte. O babo sa snazime pol roka, nic hrozne, viem, ale uz som z toho taka volaka nestastna. Dnes ideme s babami von, a ja by som si normalne chcela dat za poharik, dva vina, miesany druink. Vzdy, ked som si nebola ista, tak som isla ako sofer.. ale citim, ze trosku potrebujem zrestovat hlavu. Dnes som 7dpo, trocha ma pobolieva brucho (ale samozrejme, kazdy mesiac mam nejaky nahovoreny priznak🙄). Uskodi to? Neriskovat? Nechcem sa opit.. diky 🙂
neuškodí. uvoľni sa.
Neboj ja som si nejak den po oplodneni dala stamprlu absinthu. Ale iba jednu za cely vecer. Este muz, ze co ked si tehu, ja ze ved doteraz dva mesiace nic, ze ten jeden frtan si doprajem za cely rok. Ja nejak nepijem. Bum a potom uz nedosli kramy. Vsetko je v poriadku. Zase to sa neda uplne sa vsetkemu vyhnut, ked este nemas test v ruke,
Určite neuškodí, aj keby si tehotná bola - je moc skoro. Inak po pol roku by bolo fajn zvážiť vyšetrenia.
@michaela329 vyšetrenia sú odporúčané až po roku snaženia 🙂 teda nie odporúčané ale preplácane poisťovňami
@michaela329
@januska12323
@mondolina
@januska12323 dakujem baby, ved ja toto aj vlastne viem, len tak sa volak bojim, ze co ak, sak nepotrebujem ten alkohol. A nemoze to nejak “znemoznit ten proces” oplodnenia? 🙈 ci ked to tak ma byt, tak to tak bude, vsak
@michaela329
@kiki68
@januska12323
@mondolina *uhniezdenia, nie oplodnenia, pardon
@mullerova46 a prosím Ťa, keď ona povie, že sa snažia rok - ako si to tá poisťovňa overí?
Záleží hodne od veku, kedysi sa hovorilo o roku do 35 a o pol roku po 35, dnes je fajn už začať skor. Mam skúsenosti.
To neovplyvníš ani tak...naozaj. Za tých 12 rokov, čo som sa snažila otehotnieť, som stretla kopu báb, čo otehotneli aj keď pili oveľa viac ako dva poháre vína a mne nefungovali ani zaručene recepty na podporu uhniezdenia 😏 Takže sa uvoľni, zabav a nemaj zbytočné výčitky. Lebo inak vyhoris.
@michaela329 dakujem, tiez si myslim, len som to potrebovala pocut od niekoho ineho, to “odsuhlasenie”, ze je to v poruadku 😊
Nie to by potom ani alkoholičky nemali deti.
Len si daj,zabav sa a vypni. A skus muza pomilovat 😁 kolko opitych splodilo dieta. Velmi drzim palce nech sa vam to podari 🙏
Keby to tak brani pocatiu, tak nemaju tie diskotekove slecny a rozne alkacky deti ako smeti hned ako idu na wc s nejakym fesim 😀😀
@kiki68
@petulda333
@januska12323 haha 😁 dobre baby dakujem, ja som akoze celkom rozumna, ale uz mam pocit, ze mi toto zatemnuje mozog 🙈
Zabav sa 😁my sme sa snažili vyše pol roka a na vianoce som si povedala, že už sa nejdem strážiť a vypila som si teda kvalitne aj na Silvestra a aj v januári prvé týždne 😅a práve vtedy som otehotnela, pravdepodobne už pred Vianocami 😅 babetko je zatiaľ zdravé 😁😁
Ja som nepila alkohol pocas niekolkych rokoch snazenia, az v jeden mesiac pocas ovulacie sme mali taky vikend, ze som si dala dva pohare vina a potom este ten nasledujuci vikend som mala pohar vina a odtedy som alkohol opat nevidela. Uz som 10 mesiacov po porode 😆
@petulda333 ináč to je pravda 😁
@olivia_c inak toto som viackrát čítala, nedarilo sa, vypili si a zrazu sa podarilo, asi na tom niečo bude 😁
My sme išli na dovolenku bola som dva dni pred dvoma čiarkami (o ktorých som nevedela)… vypila som 4 poldecaky tatranske čaje 57% na letisku dva aperoly… po príchode na dovolenku som pila drinky…pivo…
Po príchode domov som zistil, že som tehu. Zatiaľ sme v poriadku začínam 28tyzden 😀

Nie neuškodí aj keby si otehotnela akurát teraz tak ešte nie je napojené na tvoj krvný obeh.