icon

Anti-Müllerov hormón a PCOS: Ako riešiť problém?

3. mar 2024

Dobrý deň, tak s touto dg.ma ma informoval minúlý mesiac lekár.
Teda pcos s tým, ze vajíčok mam veľa ale nedozrievajú, vraj ťažko teda otehotnieť.
Následne som mu oznámila, že ja mám pozit ovu testy každý mesiac dva dni po sebe aj celkovo sa tak cítim. Nato mi povedal, ze aha vy už máte deti, takže môžete otehotnieť . 🙈 Absolútne som nepochopila, ze raz povedal tak a raz tak.
Neviem teda, ci tento problém bol odjakživa, alebo ešte len teraz niekedy. HP som si dala urobiť na základe toho, ze každý mesiac mam pozitívne testy tehotenske ja proste otehotniem aj priznaky mam všetko prsia o 2 čísla väčšie. No trvá to tak 4-5 dní a spusti sa ms. Deti pritom mam už.
Nenavrhol mi však, aby som prišla na foliku ani nič, neviem teda ci niekto ma podobne ci ste niečo užívali a pomohlo. Konzultácia ohľadne HP bola cez tel strasne nervózny... Ďakujem

autor
3. mar 2024

Nikto nič? 🫠

henrietka12
3. mar 2024

Pcos syndróm sa môže časom zhoršovať aspoň to mi bolo povedané ... Možno pri deťoch si mala ešte miernejší stupeň ...ale keď vravíš že načas pozitívne testy a potom je z toho biochemické tehotenstvo asi by bolo dobré kedy si si dala urobiť aj iné vyšetrenia ako je hematologia, endokrinologia ... A po ovulaciu si treba nasadiť progesterón ktorý pomáha pri uhniezdovani ... Ale to by mal vedieť aj tvoj dr ... Alebo navstiv centrum kde s tým majú väčšie skúsenosti ako obyčajný gynekológ ... A oni ti povedia ako ďalej ...

autor
3. mar 2024

@henrietka12 ďakujem za odpoveď, ano presne ako píšeš, ako by malo o tom vedel mi tak prišlo.. Ešte sa ho pýtam ze, teda ci vie dôvod prečo sa stretávajú ženy s pcos a on nato, ze to kto ja to príde dostane nobelovu cenu😭 toto mi odpovie gynekológ....nemám slov..
Co sa týka endokrinológie v HP som mala okey no ktovie také hlbšie vyšetrenie...
A hematologické asi si dám ako prvé asi aj na vlastnú žiadosť za poplatok... Ja mam problém so žilami ma tak ľúbia ťahať, ci to ma s tým súvis..? 🙄 To si len myslím... Lebo aj keď sa porezem, hneď sa mi krv premení na gelovu hmotu akoby hustá keby je...
A ano progesteron mi spomenula sestrička ale dr uz nie... Asi sa mu zajtra ozvem

henrietka12
3. mar 2024

No so žilami to nemá asi nič spoločné ale tá zrážanlivosť nože byť problém.... Však nech ti dr vypíše žiadanku kvôli tým biochemickym tehotenstvam ... Už tam je dôvod na to vyšetrenie ... A ja mám tiež psov a mala som hodnoty okolo 10 načo mi dr v centre povedal že už je to ten vážnejší stav ...a ty keď máš okolo 50 tak neviem určite by som to riešila čim skôr ...

autor
3. mar 2024

@henrietka12
Takto to vyzerá... Mam tam dve hodnoty ohľadne pcos... Jedno je vraj dobre tam je vidieť že to spadá ale to druhe teda o to ide.

sofia1979
3. mar 2024

Nechceš si možno skontrolovať vajíčka a teda ovarialnu rezervu vekom to môže byť už menej skus folikulometriu

autor
3. mar 2024

@sofia1979 no chcem, len nenavrhol mi to dr, keď som pýtala ci teda ešte urobíme nejaké vyšetrenie ze nieeee neni treba chápete to? Mne to tak vŕta hlavou uz celý mesiac...

autor
3. mar 2024

@sofia1979 a rezervu vraj mam, ba práve naopak ja ich mam vraj veľa a nedozrievaju, tak mi povedal, lenze ked som mu nato povedala ze ja ovulujem a aj sa podarí, a uhniezdi a ptm vyplavi spolu ms tak hned nato argumentoval ze ved potom môžete otehotnieť ved mate uz deti. 🙈

sofia1979
4. mar 2024

Aha, tak možno to chce čas netlačí ť na pílu príde to samé uvidíš

skatloka
5. mar 2024

navstiv reprodukcne centrum… niektory gynekologovia riesia akoby iba tehotne, ale pricinu u neplodnych nehladaju… v repro centre ti soravia vstupnu konzultaciu - zoberu krv, sono, partnerovi spermiogram a skonzultuju,kde moze byt problem… urcite nestracaj cas u gynekologa (zo skusenosti 🙂)