icon

AstraZeneca a plánovanie tehotenstva

gloglo77
20. feb 2021

Chcem sa spytat na tento bod:
Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná ALEBO aAK PLANUJETE OTEHOTNIET, poraďte sa so svojím lekárom!!!

Ako ovplyvňuje ockovanie snahu otehotniet???? Celkom nechapem.

alenah31
20. feb 2021

@gloglo77 snehu otehotniet neovplyvnuje nijako, ale nevedia ake neziaduce ucinky a vplyv moze mat ockovacia latka na plod kedze testy na tehotnych sa este nerobili.

aurorastone
20. feb 2021

@alenah31 akurát včera večer bežalo na ta3 dole v liste že budú robiť testy na tehotných ale neviem pri ktorej z tých vakcin

basska_b
20. feb 2021

Zaujímavé veru. Niekde som čítala, že odporúčajú očkovať sa, dva mesiace čakať a potom otehotniet. Možno kvôli nejakým potenciálne škodlivým látkam, ktoré už potom z tela vyprchaju. Možno ste počuli o škandále s liekom Thalidomid, ktorý v Amerike odporúčali tehotným na nevoľnosti. A potom sa začali rodiť tie deti. Strach a hrôza

alenah31
20. feb 2021

@aurorastone ja viem, hovorili o tom vsade. Lenze kym testy a vysledky testov nie su tak ockovanie odporucat nebudu.

aurorastone
20. feb 2021

@alenah31 no ved určite nie keďže nemôžu vedieť ako to ovplyvní matku aj plod 🤷‍♀️... ja by som sa počas tehu určite nedala, ale to som ja

mogaa
20. feb 2021

@gloglo77 ak plánuješ otehotnieť, je dobré s otehotnením počkať aspom mesiac dva kým kým sa telo po očkovaní "vyčistí"(vylúči časť mrtveho vírusu)a ty budeš mať vytvorenú imunitu.....na tehotných sa skúšky zatiaľ nerobili, takže sa im očkovanie neodporúča(predsa len imunita v tehotenstve je trochu iná) a neodporúča sa očkovanie ani ženám čo koja.....v USA chcú začať testovanie očkovania na deťoch od 6rokov, až keď to bude vyhodnotené ako bezpečné až potom sa začnú očkovať deti....rovnako sa očkovanie neodporúča ľuďom čo majú poruchu imunity

nikpa
20. feb 2021

@gloglo77 táto formulka je napisana myslim aj na paralene, žiadna farma firma si na seba nezoberie zodpovednosť za tehotnú ženu a jej dieťa, týmto sa len akože chránia. Včera sa k očkovaniu vyjadroval prednosta gynekológ Dr. Záhumenský a jednoznačne odporúčal očkovanie tehotnym s pridruženými ochoreniami napr.srdca alebo pľúc. Na ostatné dodal, ze sa iba začína robit výskum ale tie co doteraz robili na zvieratách dopadli dobre, takze odporúčal očkovať aj iné tehotné. Co sa týka plánovania tehu, ak maju ženy obavy, dat sa zaočkovať, počkať par mesiacov a potom začať skúšať otehotnieť. Ale ze by vakcina ovplyvnovala otehotnenie to som ešte nepočula.

maximilie
20. feb 2021

Ja keby som plánovala otehotniet tak sa zaočkovať nedám a bolo by mi úplne jedno kto si co o tom mysli. Neriskovala by som pokus , ci bude alebo nebude moje dieťa zdrave....

nela6
20. feb 2021

@gloglo77 je to tam preto, lebo prvych 5tt tehotenstva o tom nevieš, nemáš ako dokázať... takze ak sa snažíte o babo, mali ste nechraneny sex proste, je vždy moznost tehotenstva tak nesmies brat lieky, ktoré sa nesmú v tehotenstve...

janeane
1. mar 2021

Ja plánujem otehotnieť. Teda plánovala som až do chvíle, kým som nedostala ponuku zaočkovať sa. Reakciu som mala pomerne silnú a popravde mám aj teraz problém s ovulaciou. Ale neváhala som ani chvíľu a radšej si teraz ešte chvíľu počkáme (aj s priateľom a jeho prípadným zaockovanim) ako sa potom strachovať o to, či sa niekde nenakazim. Myslím si, že keď raz budem tehotná, budem mať iné starosti a nechcem si ešte pridávat strach z nakazenia sa koronou

nela6
2. mar 2021

@janeane ockovanie neznamená, že sa nenakazis 🤷‍♂️ ani nevieš po akej dobe sa ti potom podarí otehotniet (nejde o suvis s očkovaním) a ci v dobe tehotenstva ešte budeš mat vôbec protilátky proti, alebo na lepšie zvládnutie nákazy... co tým chcem povedať, že pre mňa to nebolo smerodajne, nechcela som sa nakaziť, asi ako nikto, a nakazili ma v 7m (nejdem do podrobnosti, bol to debilcek ci nosi rusko pod frnakom...) , a tak isto neviem, či má niekto nenakazi napr o rok...