icon

Ovplyvňuje autoimunitné ochorenie štítnej žľazy potraty?

10. sep 2024

Ahojte, potvrdil Vám Dr pri tejto diagnóze že to bola príčina potratov? Ako pripadne prebiehalo vaše ďalšie tehotenstvo a ci ste úspešne do nosili. Ja mam za sebou viac potratov v 2 trimestri a nikdy nebola príčina zistená keďže babo bolo stale zdravé avšak nevedela som do nosiť, mam za sebou už genetiku, hematologiu tonje všetko v poriadku a teraz som si dala robiť testy na štítnu žľazu a vyšlo mi toto ochorenie. Ďakujem za všetky rady a skúsenosti.

sofia1979
10. sep 2024

Ja som chorá na štítnu žľazu a v pohode som do nosila neviem teda, ako čo na to Dr čo ťa lieči?

autor
10. sep 2024

@sofia1979 no ešte ma nelieči zistilo sa to len včera tak ma gynekológ poslal na endokrinológiu, preto by ma zaujmalo ci by to mohlo mať súvis s potratmi, lebo niečo som si aj čítala ale predsa reálne skúsenosti sú iné ako to co sa píše na nete.

majamat
10. sep 2024

nie je dolezite to, ci sa jedna o autoimunne ochorenie,a le to ako stitna zalaz pri tom autoimunnom ochoreni pracuje.

fakt je, ez tento proces am tendenciu sa zhorsovat a postupne je nutne zvysovat davky liekov, ak sa jedna o hypofunkciu stitnej zlazy.
a teda ak nefunguje a nelieci sa, potom moze byt problem s tehotenstvom. treba nasadit liecbu aby sa funkcia stitky stabilizovala, resp aby lieky nahradili chybajuce hormony.

autor
10. sep 2024

@majamat ahoj ďakujem ti za odpoveď uvidím čo na to povie Dr lebo ostatné hodnoty som mala v norme

babushkaem
10. sep 2024

A dalsia vec, ja mam hashimota, a castokrat sa pri autoimunitnych ochorenia stava, ze zeny maju aj problem na reproimunologii. Tam si uz bola?

vakatko
10. sep 2024

Autoimunitné ochorenia môže spôsobiť Priepustné črevo a zlá mikroflóra.
Aj Stukovatená pečeň môže negatívne ovplyvniť štítnu žľazu a tvorbu hormónov.