icon

Bazálna teplota a ovulácia

31. máj 2022

Ahojte.Chcela by som Vas poprosit o radu.Cyklus mavam stale 24 dňový,ale ovulaciu mavam vzdy v inom case.Nemalo by to byt tak,ze lutealna faza ma byt rovnako dlha kazdy mesiac a ked je neskor ovulacia tak sa posunie aj menstruacia?Bazalnu teplotu meriam od Januara.Dakujem pekne za radi . Prikladam aj cast svojich grafov

ninka99865
•
31. máj 2022

Merias vždy v rovnakom čase?

pondelok01
•
31. máj 2022

Mas tam tie sipky v grafe, je to iba tym, ze zapisujes udaje v roznych casoch, alebo aj merias v roznych casoch? Mas aj dost casto dva-tri dni identicku teplotu, akym teplomerom merias? Netreba mu vymenit baterky? Ukazuje na 2 desatinne miesta? A mas pravdu, ze lutealna faza by mala byt rovnaka kazdy mesiac. Z toho druheho grafu sa mi zda, ze O mohla byt aj 9. den. Ak merias v rovnaku dobu, da sa to tam prednastavit, a potom uz tie sipky v grafe nebudu, informacia o tom, ci je meranie v rivnaku hodinu alebo nie ovplyvnuje algoritmus, ktory vyhodnocuje, ci a kedy ovulacia prebehla.

autor
•
31. máj 2022

@pondelok01 ano meriam v rovnaky cas.len niekedy zapisem neskor.teplomer mam bazalny na 2.desat.miesta.ale aj ostatne grafy mam taketo a vacsinou mam aj hlien a bolestitak v podstate to sedi s mojimi grafmi len nechapem to.preco sa mi potom neposunie aj menstruacia

katesocka
•
31. máj 2022

Aj keď zapises neskôr, uprav si čas na ten kedy si merala. Takto si graf nevie presne vyhodnotiť kedy bola ovulácia.

autor
•
31. máj 2022

@katesocka dakujem. To ma nenapadlo ze potom mi moze inak vyhodnotit

pondelok01
•
1. jún 2022

Cize ti teplomer ukaze aj tri dni po sebe tu istu teplotu na stotinu presne rovnaku? Zvazila by som vymenu tej baterky v teplomery, zvykne sa to diat ked uz baterka dosluhuje, mne to tiez robilo. Ukazes aj ostatne grafy co mas?

autor
•
1. jún 2022

Zatial aktualny.som zvedava ci znova pride na 24dc.

pondelok01
•
1. jún 2022

No neviem, uplne sa mi to nezda, v tomto mas 5 identickych teplot, v tom marcovom sedem, potom to skoci 0,2-0,3 stupna, take trochu divoke su tie grafy. Su to dost vysoke teploty, to asi nemerias v ustach, ci?

katesocka
•
1. jún 2022

@pondelok01 mne nový teplomer zvykol ukázať 2 dni za sebou úplne rovnakú teplotu na desatiny, tiež som rozmýšľala, či to je ok, ale asi áno 🤔

ninka99865
•
1. jún 2022

Ináč, ja som niekde pri BT čítala, že ak ukazuje takúto vyššiu, môže byt problém vo zvýšenej činnosti štítnej zlazy.

autor
•
1. jún 2022

Meriam dole.teploty poovulacne mavam vzdy 36.94.stitnu nemam vysetrenu.tak neviem ohladom toho.mozno by som sa mala dat vysetrie.mala som potrat v 05 a11/2021.

ninka99865
•
1. jún 2022

Máš tam poovu aj 37,20,30. A na Hemato si po potratoch nebola?

autor
•
1. jún 2022

Ano na hemato som bola.to je ok. A ta teplota 36.9 som myslela tak ze ked je taka aspo 2 dni tak viem ze bola ovu

sono2
•
1. jún 2022

Ja mam hormóny ok grafy ako z knihy lutealka 16 dní krámy na deň presne a zvykla som mať teplotu aj 5 dní rovnakú po ovu samozrejme
Je to OK
Ja som neni zástanca merať na dve desatinné miesta už kvôli tomu aby bol prehľad v grafe.
Lebo 36,23/36,24/36,22 či 36,21 je stále 36,2 takto graf ukáže cik cak zbytočne.

pondelok01
•
1. jún 2022

No daj potom vediet, kolko trval tento cyklus. Ovulacne testy nerobis?

pondelok01
•
1. jún 2022

@katesocka pozerala som spatne svoje grafy, a ano obcas sa to stalo, ale nie takto casto, ani som si nevsimla u inych, ze by sa to dialo.

pondelok01
•
1. jún 2022

Esta sa pre istotu spytam - merias hned po zobudeni, bez inej zbytocnej aktivity, s teplomerom niekde po ruke?

katesocka
•
1. jún 2022

@pondelok01 ja som si všimla hlavne preto, lebo som merala iba 3 alebo 4 mesiace po 4 rokoch a novým teplomerom, čiže sa mi to chvíľu veru nezdalo a myslela som, že meria zle 😂

autor
•
1. jún 2022

Ano meriam hned po zobudeni.mam nastevny budik a teplomer na dosah ruky. Dam vediet ako dopadol tento cyklus.

pondelok01
•
6. jún 2022

Ahoj, tak ako to pokracovalo s tymi teplotami?

alison11
•
7. jún 2022

Ahoj ako si teda dopadla?

autor
•
7. jún 2022

Ahojte.tak tentokrat som 25 dc.