Biochemické tehotenstvo: Ako rýchlo sa vám podarilo znova otehotnieť?
Ahojte tie čo ste mali, za aký dlhý čas sa vám podarilo otehotnieť už plnohodnotné ?
Aj viete čím to bolo spôsobené? Robil vám gyn nejaké vyšetrenie? Prípadne brali ste nejaké lieky?
Chemické tehotenstvo je aké prosím?
@anonym_148ba2 keď ti vyjde pozitívny test ale napokon dostaneš MS. To znamená že vajicko sa uhniezdilo ale neprežilo. Stalo sa mi to min.rok vo februári - 5 testov pozitívnych slabá čiarka a dostala som napokon menštruáciu (davali sme si pozor - a čím bližšie k MS tým viac slabla ciarka). Teraz pred 2 týždňami sme si povedali, že sa začneme snažiť a dnes som 8 DPO a test mi ukázal ducha. Viem že je ešte skoro a môže byt falošne pozitívny, ale nedalo mi to a chcela som sa otestovať😅
@anonym_148ba2 asi myslela biochemické
Mala som 1 biochemické po pol roku snaženia veľmi slabé čiarky na teste potom došla ms,potom som o rok nato otehotnela a potratila v 6tt bola som hospitalizovaná v nemocnici,teraz po roku aj pól som tehotná v 4.mesiaci tak už hádam vydržíme až do konca 🙂
@anonym_148ba2 keď ti vyjde pozitívny test ale napokon dostaneš MS. To znamená že vajicko sa uhniezdilo ale neprežilo. Stalo sa mi to min.rok vo februári - 5 testov pozitívnych slabá čiarka a dostala som napokon menštruáciu (davali sme si pozor - a čím bližšie k MS tým viac slabla ciarka). Teraz pred 2 týždňami sme si povedali, že sa začneme snažiť a dnes som 8 DPO a test mi ukázal ducha. Viem že je ešte skoro a môže byt falošne pozitívny, ale nedalo mi to a chcela som sa otestovať😅
@anonym_6da815 ale to nie je chemické 🤦♀️
@anonym_6da815 ale to nie je chemické 🤦♀️
@anonym_148ba2 a aké teda? Biochemické a chemické je to iste - synonymum. Vajicko sa začne uhniezdovat ale neúspešne. Hcg test zachytí ale ďalej sa nič nedeje a neujme sa vajicko v maternici - nedokončí uhniezdovanie.
@anonym_148ba2 a aké teda? Biochemické a chemické je to iste - synonymum. Vajicko sa začne uhniezdovat ale neúspešne. Hcg test zachytí ale ďalej sa nič nedeje a neujme sa vajicko v maternici - nedokončí uhniezdovanie.
@anonym_6da815 biochemické sa to volá a nie chemické 🙏
@anonym_6da815 biochemické sa to volá a nie chemické 🙏
@anonym_148ba2 je to synonymum. Používajú sa oba termíny 😊 v angličtine sa používa len chemical Pregnancy a na Slovensku sa pridáva to bio. Každý rozumie o čo ide
@anonym_autor Biochemicke tehotenstvo nie je nieco zle. Deje sa to velmi casto, vacsina zien o tom ani nevie ze boli tehotne, myslia si ze mali len meskajucu menstruaciu. Nie kazde embryo co sa ujme je kvalitne a takto priroda selektuje a vybera len tie najzdravsie, ktore skoncia zdravym dietatom. Vlastne to znamena ze tvoje telo vie ako otehotniet, ide len o to najst kvalitne embryo.
Myslim ze to treba riesit s lekarom ked sa to deje pricasto. Ja som mala 2 biochemicke a tretie molo uspesne.
@anonym_autor
Ja som mala biochemické tehotenstvo, ale potom sme sa istý čas nesnažili kvôli sťahovaniu. Inak to bolo pravdepodobne kvôli nedostatku progesterónu, pred menštruáciou som mávala pár dní špinenie.
Predtým, než sme sa znova začali snažiť, išla som ku gynekológovi, povedala som mu o tom špinení aj o tom, že chceme bábätko, ale najskôr to chcem dať do poriadku. Dostala som progesterónové tabletky, podarilo sa to a teraz som v 20. týždni 😊
Ja som otehotnela hneď ďalší cyklus, ale z toho bolo zasa MA s kyretážou v 10. tt. Po kyretáži sme jeden cyklus dali pauzu, potom na tretí cyklus snaženia som opäť otehotnela a už som v 35. tt
A nebrala som nič, ani vyšetrenia mi nerobili, keďže som pred týmto všetkým mala jedno bezproblémové tehotenstvo.
A nebrala som nič, ani vyšetrenia mi nerobili, keďže som pred týmto všetkým mala jedno bezproblémové tehotenstvo.
@dixitka aj ja, vobec som nevedela že taketo niečo sa môže stať. a potom sa vam podarilo druhe?